Ronald Gorsic / CROPIX
DINAMOVCI PONOVNO NA MAKSIMIRU

SVE NAJVAŽNIJE DOGODILO SE NA POLUVREMENU! Hajrović i Bjelica otkrili kako je isplaniran veliki preokret, Hajro poslao najljepšu poruku navijačima!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. listopad 2018. 14:19

Nogometaši Dinama vratli su se noćas iz Trnave sjajno obavljenog posla i s tri pobjede iz tri utakmice u skupini D Europske lige potvrdili da je europsko proljeće nakon 48 godina nova maksimirska realnost. Igrači Nenada Bjelice su jutro nakon velikog preokreta protiv Spartaka (2:1) stali pred novinare u Maksimiru i opisali svoje dojmove nakon slavljeničke noći.

Modrima samo bod nedostaje za plasman u šesnaestinu finala Europske lige, a prvu priliku za potvrdu prolaza imat će već 8. studenog na Maksimiru, ponovno protiv slovačkog prvaka.

"Pa što reći. Sve smo pokazali. Gubili smo 1:0, u tim teškim trenucima smo pokazali karakter, borili smo se kao lavovi, dali smo sve od sebe i mislim da smo zasluženo došli do tog preokreta. Mislim da smo sada već s jednom nogom prošli dalje", rekao je Izet Hajrović koji ovoga puta nije bio ni strijelac ni asistent, ali je ponovno imao važnu ulogu u momčadi Dinama.

"Nije to bila moja najbolja utakmica, ali mi smo prije svega ekipa. Ne mogu ja uvijek biti ne znam šta, ali najvažnije da smo pokazali zajedništo i uzeli tri važna boda".

Dinamo je na poluvremenu gubio 1:0 nakon dominacije u prvih 30-ak minuta, poništenog gola, jedne velike prilike. Što je trener Nenad Bjelica rekao igračima u svlačionici?

"Rekao je nam je da počnemo igrati nogomet, da spustimo loptu, da igramo po podu i kad smo to napravili, zabili smo ta dva gola i otišli do pobjede".

Najbolji strijelac Dinama u Europi ove sezone je poslao i najljepšu poruku navjačima.

"Mi smo sada na bod do tog prolaza i ne znam što se treba dogoditi da ne prođemo. Samo ako se dogodi nešto nemoguće, nezamislivo, onda nećemo proći. Ali mi igrači ćemo već u sljedećoj utakmici dati sve od sebe da to i napravimo, ja vam to mogu obećati svima!", obećao je emotivni Hajro.

Trener Nenad Bjelica ponovno je objasnio što je igračima rekao u svlačionici i zašto je došlo do lošeg rezultata u prvom dijelu.

"Mi smi i stavili Gavranovića u igru jer je on taj koji voli igru s loptom u nogama, koji preferira igru po podu i kombinatoriku, ali u prvom poluvremenu nismo odigrali kako smo se dogovorili. Pokušavali smo preskakati igru, igrali smo te duge lopte i u tome se naš protivnik bolje snašao. Na poluvremenu smo dogovorili da se vratimo našem stilu, spustili smo loptu na zemlju, počeli igrati naš kombinatorni nogomet i to nas je odvelo do pobjede", rekao je Bjelica.

Na kalkulacije o prolazu trener Dinama nije želio odgovarati.

"Mi ne razmišljamo niti pričamo o tome. Nama je najvažnija sljedeća utakmica i sada se spremamo za nedjelju i Slaven Belupo. Jasno je da je sada malo euforična atmosfera, uvijek je tako kad se pobjeđuje, ali mi moramo stajati čvrsto na zemlji i posvetiti se samo sljedećem protivniku".

Rezultati by SofaScore

Linker
09. svibanj 2024 19:26