Getty Images
KUĆA OD KARATA

TKO JE JOŠ DONEDAVNO MOGAO POVJEROVATI U NAJGORI SCENARIJ Nogometnom gigantu prijeti izbacivanje iz Europe!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. studeni 2017. 13:59

Nogometnom klubu Milanu prijeti izbacivanje iz europskih natjecanja sljedeće sezone! Objavio je to španjolski dnevnik Marca najavivši tako dramatičan epilog sve glasnije priče o financijskom urušavanje milanske 'kuće od karata'.

Naime, UEFA je od nogometnog diva zatražila dodatne informacije o financijskom stanju u klubu, prije odluke o eventualnom kršenju Financijskog Fair-playa, a Marca sada tvrdi kako delegacija na čelu s direktorom kluba Marcom Fassoneom nije uspjela uvjeriti ljude u Nyonu u stabilno stanje klupskih financija.

Milan je u travnju preuzeo novi vlasnik, navodni kineski milijarder Li Yonghong, čiji je kredibilitet nedavno nemilosrdno doveo u pitanje New York Times. Po pisanju Timesa, Yonghong je zapravo prevarant, a milanski je klub dijelom kupio i novcima jednog američkog investicijskog fonda, koji bi trebao postati vlasnik kluba ako Kinez u roku od godinu dana ne vrati posuđeno.

REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS

236 milijuna eura koje je klub ovoga ljeta potrošio na dovođenje igrača i građenje nove megamomčadi zarađen je prodajom igrača, a poslovni plan koji se velikim dijelom temelji i na eventualnom plasmanu u Ligu prvaka sljedeće sezone nije ispunjen.

Milan je tek sedmi u prvenstvu, očajnički se traže novi ulagači, a ozbiljnost situacije nedavno je potencirao i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, koji je mogućnost izbacivanja Milana iz Europe komentirao riječima: 'Sve je moguće. Situacija je zabrinjavajuća".

Oglasio se u međuvremenu i Silvio Berlusconi koji pokušava smiriti situaciju. Berlusconi je nakon više mjeseci pregovora prodao klub kompaniji Rossoneri Sport Investment Luxembourg iza koje stoji upravo Li Yonghong, a klub je na kraju prodan za 750 milijuna eura.

"Kineski kupci su do sada ispunili svoje obaveze", napisao je Berlusconi na Twitteru iako je nedavno izjavio kako je klub u problemima te da će, ako se ne plasira u Ligu prvaka, biti u minusu većem od 100 milijuna eura

Očito je da stanje u klubu nije bajno, a situacija se odražava i na travnjaku.

Kapetan Milana Leonardo Bonucci je nakon poraza od Napolija uputio navijačima apel i molbu da stanu uz klub kad je najteže, danas kada na San Siro stiže bečka Austrija u 5. kolu Europske lige.

"Pozdrav, moji prijatelji. U četvrtak imamo novu važnu utakmicu u Europskoj ligi. Trebamo vašu podršku u ostvarivanju našeg europskog, u kojem je Milan uvijek imao svoje mjesto. Čekat ćemo vas na stadionu, Forza Milan".

Linker
02. svibanj 2024 04:25