PREGLEDA DANA

VIDEO: EVO KAKO JE IZGLEDAO PRVI MODRI DAN U PORTUGALU Dinamovci u sjajnom raspoloženju odradili trening! ; BJELICA PREPUN OPTIMIZMA NAJAVIO BENFICU

Nogometaši Dinama smjestili su se u Lisabonu, gdje će u četvrtak (21.00) protiv Benfice igrati jednu od najvećih utakmica u novijoj klupskoj povijesti. Hrvatski prvak lovi četvrtfinale Europske lige s jednim golom prednosti iz Zagreba (1:0), a na epskom Luzu imat će podršku gotovo tisuću i pol navijača i vjetar u leđa cijele Hrvatske. Ovdje možete pratiti sve o novom podvigu HR nogometa - najnovije vijesti i videosnimke s lica mjesta, komentare, reakcije, taktičke analize, navijačke priče, servisne informacije...
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 13. ožujak 2019. 03:08

22.05 - NIKOLA MORO U ULOZI 'ŠESTICE' Nikola Moro postao je punoljetan i po američkim propisima. Napunio je 21 godinu, počastio je svlačionicu uoči velike utakmice u Lisabonu.

- Došla je već 21. godina, a kad se sjetim da sam prije tri godine napunio 18. Kao da je jučer bilo, leti vrijeme moram priznati - sa smiješkom priča Moro.

Znači, sad ga više ne možemo zvati mladim igračem?

- Ha-ha, istina, po ovim nekim novim standardima nisam mlad igrač.

Zagreb, 100319. 
Stadionn Maksimir.
Nogometna utakmica prve HNL lige izmedju Dinama i Rijeke.
Na fotografiji: Nikola Moro
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Dakle, Moro je u pravom času bljesnuo, protiv Rijeke je zabio i asistirao, bio igrač utakmice. Kako stvari stoje, trebao bi u Lisabonu biti u startnoj postavi, na poziciji Ademija i Šunjića. Je li on taj, je li mu rekao Bjelica da će zaigrati?

- Spreman jesam! Možda ću igrati “šesticu”, igrao sam to sad i na treningu, pripremam se.

Mnogi se pitaju može li Moro to odigrati, ipak je tu bitno paziti na defenzivu, treba biti čvrst, drugačije gledati igru nego što je gleda inače, s ofenzivnim namjerama.

- Mogu to odigrati, ako mi Šunjić pomogne. Igrao sam već nekoliko utakmica na toj poziciji, kažem, sad igram i na treningu, treneri mi također daju savjete. Isto tako, pogledat ću još jednom našu utakmicu s Benficom, imamo još vremena do utakmice. Pitat ću još i Šunjića kako je bilo na toj poziciji, već sam ga pitao što treba raditi, na što obratiti pažnju.

------------------------------------------------------------------------

21.35 - BIVŠI NOGOMETAŠ HAJDUKA O BENFICINIM OPCIJAMA U NAPADU Utakmicu Benfica - Belenenses je na Madeiri pratio na TV-u i Josip Vuković, član Maritima te nekadašnji igrač Hajduka, Istre 1961 i Splita.

- Gledao sam obje utakmice, onu u Zagrebu i ovu sada s Belenensesom. Protiv Dinama su igrali loše, rekao bih da je to njihova najlošija utakmica otkako je došao novi trener Lage. Istina da je Benfica nastupila u kombiniranom sastavu, ali Dinamo je odigrao kako je trebao i kako sam najavljivao da bi trebao igrati s njima. Odigrali su zaista odlično. U uzvratu Dinamo ima šansu ako ponovi partiju iz Maksimira i odigra odlično. Ono što sam vidio po medijima jest najava da bi Benfica trebala protiv Dinama istrčati u trenutačno najjačem sastavu.

Zagreb, 070319.
Stadion Maksimir.
Dinamo -  Benfica, utakmica 1/8 finala UEFA Europa Liga.
Na fotografiji:  Kevin Theophile-Catherine, Haris Seferovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Vidjelo se da im dosta nedostaje Seferović u napadu koji se ozlijedio baš u Maksimiru?

- On im je jako bitan igrač koji je stalno igrao i redovito trpao u posljednje vrijeme kada je Benfica zaista pokazivala odličnu igru. Jonas i Seferović su dosta slični tipovi igrača, ali Seferović je puno mlađi i pokretniji. S druge pak strane, Jonas ima iskustva, zna se postaviti i snaći u malom prostoru. Međutim, smatram da će Dinamo s njim imati manji problem nego što bi ga imao da igra Seferović.

21.00 - IGOR PAMIĆ IZNOSI SVOJU IDEJU ZA IGRU MODRIH Igor Pamić za početak će kazati da se ne voli miješati u poslove drugih trenera te da Nenad Bjelica najbolje zna kako postaviti momčad na Luzu i koju taktiku izabrati.

- Bjelica je pokazao kako treba voditi ovaj Dinamo, pa mu bilo kakvi savjeti sa strane nisu potrebni. Držim da Dinamo neće odstupati od svojih prezentacija koje je nudio u Europi, da će se postaviti slično kao u prvoj utakmici protiv Benfice u Maksimiru. Benfica je klub iz vrha europskog nogometa, najjača momčad od svih s kojima je Dinamo igrao do sada. Bez obzira što su ih Modri pobijedili u prvoj utakmici, oni su najkvalitetniji od svih - kaže Pamić.

Odmah će detektirati najveći hendikep Modrih sutra na Benficinom Luzu.

- Izostanak Šunjića i Ademija veliki je problem. Njih mogu nadomjestiti Moro i Gojak, ali igrača tih karakteristika ipak nema. Situacija nalaže da će se Benfica nametnuti i tražiti pogodak. Duboko vjerujem da će Dinamo znati iskoristiti te prostore koji će se otvarati u obrani Portugalaca. Vidio sam dosta problema u defenzivnom dijelu Benfice. Oni su poljuljani nakon poraza u Maksimiru. Gledao sam njihovu utakmicu s Belenensesom, ranjivi su u obrani. Poraz u Zagrebu ih je ipak potresao.

20. 30 - DINAMO ODRADIO TRENING NA LUZU Sjajnog raspoloženja istrčali su nogometaši zagrebačkog Dinama na stadion Luz kako bi odradili posljednji trening uoči sutrašnjeg uzvratnog ogleda osmine finala Europske lige protiv Benfice.

Dinamo je u prvom susretu na stadionu Maksimir slavio sa 1-0 i otvorio vrata četvrtfinala u kojem nije bilo hrvatskih klubova od 1999. godine kada je Varteks igrao četvrtfinale Kupa kupova.

Trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica u uzvratu ne može računati na četiri igrača. Zbog ozljeda su otpali kapetan Arijan Ademi i Izet Hajrović, dok su zbog žutih kartona suspendirani Ivan Šunjić i Marin Leovac.

Susret će se igrati na stadionu Luz, ili stadionu 'svjetla' koj je izgrađen 2003. godine za potrebe europskog prvenstva u Portugalu, a ime je dobio po zaštitnici Lisabona Gospi od svjetla. Zanimljivo, novi Luz je izgrađen na starom stadionu koji je sa kapacitetom od 120.000 gledatelja bio jedan od najvećih stadiona na svijetu. Luz ima najviše četiri zvjezdice u Uefinoj kategorizaciji i sasvim sigurno jedan je od ljepših stadiona na svijetu.

19.45 - Trener Nenad Bjelica održao je press konferenciju uoči uzvrata na Luzu.

"Mi smo došli ovdje odigrati dobru utakmicu, dati sve od sebe. Pokušat ćemo ponoviti ono što smo pokazali u Zagrebu. Samo s jednom perfektnom utakmicu u fazi obrane i napada možemo proći ekipu kao Benfica", rekao je Bjelica

OVDJE SAZNAJTE ŠTO JE BJELICA PORUČIO NA PRESS KONFERECNIJI

19.10 - DINAMO TEK JEDNOM NEUSPJEŠNO RASPUCAVAO JEDANAESTERCE Ni Benfica ni Dinamo ne mogu se pohvaliti vrhunskim učinkom u raspucavanju jedanaesteraca u UEFA-inim natjecanjima. Na Luzu će takav rasplet biti ako utakmica nakon 90 i 120 minuta završi pobjedom Benfice od 1:0, što bi značilo da će Modri tek drugi put u povijesti raspucavati za prolaz dalje. U jedinom dosadašnjem slučaju nisu bili uspješni, u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2010. u Maksimiru su izgubili od moldavskog Šerifa. Benfica je s bijele točke za prolaz pucala četiri puta, bila je bolja od Torpedo Moskve (1977./78.) i PAOK-a (1999./00.), a ispala je od PSV Eindhovena (1987./88.) i Seville (2013./14.).

18.30- BJELIČINO RJEŠENJE ZA LIJEVU STRANU Tri su igrača u konkurenciji za poziciju koja ostaje upražnjena zbog kartoniranog Marina Leovca, a Amir Rrahmani se nameće kao najizglednija opcija: 'Oni će krenuti na sve ili ništa, nemaju drugu opciju' - najavu utakmice kosovskog reprezentativca pročitajte OVDJE.

17.40 - GUTTMANNOVA KLETVA S jednim europskim prokletstvom bori se i Dinamov suparnik Benfica, Guttmannovom kletvom koja traje već 57 godina. Benfica je predvođena mađarskim stručnjakom osvojila dva uzastopna Kupa prvaka (1961, 1962). Guttmann je tražio veću plaću, no vodstvo kluba ga je odbilo.
"U idućih 100 godina Benfica više neće biti europski prvak", navodno je tada poručio Guttmann na odlasku iz kluba.

Od tada je prošlo 57 godina, Benfica je bila u osam finala europskih kupova i svih osam je izgubila.

"U klubu se o tome ne govori, niti navijač ne govore previše o tome. Najviše to spominju novinari. Kada se izgubi utakmica onda se o tom piše, pa je ljudima možda ušlo u uho," komentirao je cijelu priču bivši hrvatski reprezentativac koji je četiri godine igrao za Benficu - Tomislav Šokota.

17.00 - Benfica i trener Lage održali su press konferenciju uoči uzvrata Modri, a trener domaćina otkrio je kakav je plan i kako namjerava srušiti Modre na Luzu.

- Trebamo igrati na način na koji smo u Zagrebu odigrali prvih pola sata. Ako budemo igrali dobro i stvarali prilike, možemo nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice - kaže Lage.

OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE

16.20 - Dinamo će u Lisabonu imatui solidnu podršku, a 'ukrasi' na nekim od hotela daje do znanja da je jedan dio navijača već stigao u grad. Također valja istaknuti kako je dinamo još u nedjelju, 10. ožujka u 18 sati, zatvorio prijave navijača za uzvrat osmine finala Europske lige Benfica - Dinamo.

Tomo Ničota

Cijena ulaznice za navijače Dinama za gostujući sektor iznosila je 185 kuna, a u Lisabonu, ističu iz Maksimira, neće biti prodaje ulaznica za gostujuće navijače.

Tomo Ničota

- 15.30 - PORTUGALCIMA SE VRATIO SRPSKI VEZNJAK Glavna vijest u Benfici je povratak u momčad srpskog veznjaka Ljubomira Fejse koji se oporavio od ozljede lijeve noge, koju je zadobio još u siječnju. Strateg Bruno Lage je 30-godišnjeg defenzivnog veznog priključio prvoj momčadi, što bi moglo značiti da Fejsa konkurira za sutrašnju utakmicu.

Football Soccer - Benfica v Atletico Madrid - Champions League Group Stage - Group C - Luz stadium, Lisbon, Portugal - 08/12/2015. Benfica's Ljubomir Fejsa (R) in action against Atletico Madrid's Luciano Vietto. REUTERS/Rafael Marchante - GF10000259089
REUTERS/Rafael Marchante

Srećom po Dinamo, švicarski napadač Haris Seferović nije se oporavio i u četvrtak neće istračati na Luz. Po posebnom programu radili su i Jardel, Salvio i Ebuehi pa je Lage prvoj momčadi priključio 'klince' Cruza, Pacienca i Saladana.

Zagreb, 070319.
Stadion Maksimir.
Dinamo -  Benfica, utakmica 1/8 finala UEFA Europa Liga.
Na fotografiji:  Kevin Theophile-Catherine, Haris Seferovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Lage je u Zagrebu odmarao nekoliko prvotimaca, no portugalski novinari smatraju kako se u uzvratu neće kockati i kako na 'modre' kreće u najjačem sastavu. Premda je predsjednik kluba Luis Felipe Vieira u velikom razgovoru za "Record" poručio kako je "prvenstvo prioritet".

Od prve minute bi trebao zaigrati i Ruben Dias koji je posljednjih dana na društvenim mrežama meta napada ljutih navijača Benfice. Dias je u prvom susretu u Zagrebu skrivio jedanaesterac srušivši Danija Olma, a potom je u prvenstvu protiv Belenensesa poklonio gostima gol za 2-2.

"Otvorite oči", "Dias ne zaslužuje mjesto u momčadi", "Užas, zaustavite ga", samo su neke od poruka bijesnih navijača portugalskog velikana.

15.00 - BENFICA ODRADILA POSLJEDNJI TRENING PRED DINAMO Portugalski nogometni velikan Benfica odradio je posljednji trening uoči sutrašnjeg, uzvratnog susreta osmine finala Europske lige protiv Dinama. Benfica je trenirala u svom kampu "Caixa futebol campus" u Seixalu, 20-tak kilometara udaljenom od Lisabona. Kamp je izgrađen 2006. godine i ima desetak terena, a u njemu je smještena i klupska akademija.

14.30 - RONALDO GLAVNA VIJEST U PORTUGALU, O DINAMU TEK MRVICE Bez obzira za koji klub Portugalci navijali, Cristiano Ronaldo je apsolutni nogometni broj jedan u svojoj domovini. Njegova fantastična predstava u pobjedi Juventusa 3-0 protiv Atletico Madrida glavna je priča u praktički svim portugalskim medijima koji se za sada ne bave previše hrvatskim prvakom Dinamom.

Portugalske kolege se natječu u superlativima o CR7 koji je protiv svoje 'stare mušterije' Atletico Madrida zabio tri gola stigavši tako do brojke od 124 gola u Ligi prvaka. Protiv Atletica je u 33 nastupa zabio 25 golova, te dodao osam asistencija.

Soccer Football - Champions League - Round of 16 Second Leg - Juventus v Atletico Madrid - Allianz Stadium, Turin, Italy - March 12, 2019  Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates scoring their third goal to complete his hat-trick   REUTERS/Alberto Lingria - RC1FFB40E530
REUTERS/Alberto Lingria

"Čudovišni Ronaldo", Veliki Ronaldo,", "Kralj Lige prvaka" samo su neki od naslova kojima se u domovini slavi portugalskog majstora.

"S ovakvim Ronaldom, Juventus je glavni kandidat za osvajanje Lige prvaka," prenose mediji.

Portugalski mediji za sada ne posvećuju previše pažnje Dinamu. Tek pokoja vijestica iz 'modrog tabora'.

"Vjerujemo da će se nama baviti nakon četvrtka, da će shvatiti jačinu Dinama i da ćemo se pokazati u svjetlu kao u Zagrebu," poručio je strateg hrvatskog prvaka Nenad Bjelica.

14.00 - ŠOK ZA MODRE UOČI UKRCAVANJA ZA LISABON Nogometaše Dinama u zrakoplovu je dočekalo iznenađenje sa sigurnosnim uputama za zrakoplov Boeing 737-800/MAX 8, isti model aviona koji se prije nekoliko dana srušio u Etiopiji i za koji je Europska agencija za sigurnost zračnog prometa izdala zabranu za ulazak u europski zračni prostor. No, zrakoplovu s Dinamovim nogometašima ipak je dopušteno polijetanje iz Zagreba. Misterij je razriješen, a cijelu priču o ovoj situaciji možete pročitati OVDJE.

Damir Krajac, Boris Kovacev / CROPIX

13.30 - PREKID DINAMOVOG PROKLETSTVA Posljednji put Dinamo je dočekao 'euro-proljeće' 1970. godine kada je u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova igrao protiv Schalkea. Njemački sastav je u prvom susretu na stadionu Maksimir slavio s 3-1, a potom u Gelsenkirchenu s 1-0 i otad je Dinamo čekao 'proljeće'. U godinama koje su slijedile Dinamo je 37 puta sudjelovao u nekom od euro kupova odigravši 234 utakmice, no sve do ove sezone nije uspio 'prezimiti u Europi.

13.00 - MODRI STIGLI U LISABON Nenad Bjelica, stručni stožer i 25 Dinamovih igrača stiglo je u Lisabon. Modrima sada slijedi kraći odmor, potom je u 18.30 press konferencija na kojoj će uz trenera sudjelovati Nikola Moro, a prvi trening dinamovci će imati večeras u 19 sati. Naglasimo i kako će Benfica svoju presicu održati u 14.30.

12.30 - Koliko je Dinamo popularan ovih dana savršeno oslikava i jedan podatak s Transfermarkta. Naime, profil zvijezde Modrih Danija Olma tamo je među najpopularnijima u posljednja 24 sata. Od mladog Španjolca jedino su Ronaldo, Mbappe, Messi, Bernardeschi, Reguilon i M. Kean traženija lica dok mu u leđa gledaju veličine poput Hazarda i Neymara.

Screenshot

12.00 - MODRIMA SUDI 'NJEMAČKI DIV' Uzvratni susret osmine finala Europske lige između Benfice i Dinama sudit će njemački sudac Deniz Aytekin (40). "Modrima" do sada nije sudio, dok je Benfici vodio jednu utakmicu. U studenom 2017. Portugalcima je sudio susret Lige prvaka protiv CSKA u Moskvi u kojem je ruski sastav slavio s 1-0. Aytekin je rođen 21. srpnja 1978. godine, a suđenjem se bavi od 1995. U Bundesligi je debitirao 2008. godine, a od Fifin sudac je od 2011. Nijemci ga nazivaju "divom" jer je visok čak 197 centimetara i jedan je od najviših sudaca svijeta. Vlasnik je internetske tvrtke sa 75 zaposlenih.

Soccer Football - Europa League - Round of 32 Second Leg - Valencia v Celtic - Mestalla, Valencia, Spain - February 21, 2019  Celtic's Kristoffer Ajer reacts as he is spoken to by referee Deniz Aytekin  REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

11.30 - Zanimljiva fotografija stiže iz aviona koji je u utorak navečer letio iz Madrida prema Lisabonu. Očito se i u njemu našlo Dinamovih navijača koji su se zaputili na povijesnu utakmicu protiv Benfice, a zanimljiv kadar koji nam je stigao u redakciju pokazuje avionska vrata na kojima je zalijepljen grb zagrebačkog kluba.

Momčad i stručni stožer došli su u zračnu luku oko 10 sati, a pred kamere su prije polaska za Lisabon stali Nenad Bjelica i Emir Dilaver.

Sjajni branič bio je oštar u najavama, a nagovijestio je i novo iznenađenje u igri Dinama.

*Je li ovo najveća utakmica sezone za Dinamo?

"Da. Mislim da je ovo nešto prelijepo što smo napravili. Bit će to najbeća utakmica za nas igrače, na velikom stadionu protiv velikog kluba. Napravit ćemo sve od sebe da izađemo kao pobjednici, za što smo uvjereni da ćemo uspjeti".

*Portugalski mediji nisu se previše bavili Dinamom prije utakmice. Hoće li imati razloga nakon utakmice?

"Uvijek nas podcjenjuju, nešto pričaju. Nama je svejedno. Pokazat ćemo im u četvrtak, pa će onda pričati sigurno".

"Bit će teško. Radit će sigurno veliki pritisak na nas. Morat ćemo dobro zatvarati. Šef je izmislio nešto što ćemo forsirati. Oni mogu stvoriti šansu iz ničega, imaju tu kvalitetu. Mi moramo gledati da se samo ne branimo jer imamo takve igrače. Moramo zabiti gol, a ne se samo braniti. To nam nije stil i naši igrači nisu takvi jer imaju dosta individualne kvalitete", rekao je Dilaver.

Jonas?

"Dobar je igrač i iskusan. Vrlo je inteligentan i dobro se postavlja. Bježi uvijek od zadnje linije i treba paziti da smo na njima", objasnio je Dilaver.

Trener Nenad Bjelica pun je optimizma, kao i cijela momčad Modrih, uoči uzvrata protiv Benfice.

"Imamo više od 20 igrača koji će dati sve od sebe. Idemo se pokazati u istom svjetlu kao i u prvoj utakmici. Moramo biti gusti, znati se dobro braniti, dobro kontrirati i to je put do uspjeha", rekao je Bjelica.

Osvrnuo se i na poziv Brune Petkovića u hrvatsku reprezentaciju.

"Jako smo sretni i ponosni što je Bruno Petković postao reprezentativac, nadam se da će ih biti još i više."

*Šitum?

"Mislim da će moći igrati".

*Sastav? Jeste li odlučili tko će umjesto Šunjića i Leovca?

"Odlučio sam. Neće biti velikih iznenađenja. Ali pričekajte malo..."

*Portugalski mediji ne bave se previše Dinamom prije utakmice.

"Vjerujemo da će se portugalski mediji nakon utakmice imati čime baviti. Da će shvatiti veličinu Dinama i da će se imati čime baviti", rekao je uz smiješak.

*Dinamo će na Estadio da Luzu dočekati 60.000 navijača.

"Mislim da 60.000 navijača na Da Luzu neće biti opterećenje za naše igrače koji su već igrali takve utakmice. Igrali smo u Zagrebu pred 30.000 ljudi i vjerujemo da će to biti dodatan motiv", objasnio je Dinamov trener.

10.00: Nenad Bjelica odlučio je u Lisabon povesti gotovo sve igrače, sve one koji su u kadru njegove momčadi, čak i one koji dosad nisu igrali u europskim utakmicama.

Tako bi danas u zrakoplovu za Lisabon trebalo biti čak 25 igrača, među njima i Jovićevićevi juniori Horkaš i Marin, pa i kartonirani Leovac i Šunjić, Šitum koji je jučer bio bolje, ali još uvijek upitan za nastup na Luzu. Jedina dvojica koja neće biti s momčadi su Ademi i Hajrović, Bjelica je procijenio da je za njih bolje ostati u Zagrebu, na rehabilitaciji i u laganom treningu.

Dok traju nagađanja i neizvjesnost oko Bjeličinih prvih 11, stižu nove obećavajuće vijesti o navijačkoj podršci koju će hrvatski prvak imati na Luzu.

Po neslužbenim informacijama, na prekrasnom stadionu od 65.0000 mjesta trebalo bi se naći gotovo 1.500 Dinamovih navijača.

VIDEO: Tomislav Juranović

JUTARNJI LIST PRVI NA LUZU: OVDJE MOŽETE ZAVIRITI U UTROBU STADIONA KOJI S PRAVOM NOSI TITULU JEDNOG OD NAJLJEPŠIH U EUROPI

U Lisabonu bez prodaje karata za navijače Dinama

Dinamo je u nedjelju u 18 sati zatvorio prijave navijača za uzvratnu utakmicu, a klub ćena prijavu službeno odgovoriti samo onim navijačima kojima zahtjev nije odobren, uz pojašnjenje razloga odbijanja zahtjeva. Cijena ulaznice za navijače Dinama za gostujući sektor iznosi 185 kuna, a u Lisabonu, ističu u Maksimiru, neće biti prodaje ulaznica za gostujuće navijače.

Službena press konferencija Dinama na kojoj će biti Nenad Bjelica i Nikola Moro je danas u 18.30 u press dvorani stadiona Luz, posljednji trening dinamovaca prije utakmice je u 19 sati na glavnom travnjaku.

Povratak momčadi iz Lisabona predviđen je u petak, 14. ožujka oko 16.45 sati. Nadamo se s dočekom dostojnim četvrtfinala Europske lige.

Dinamo se u Zagreb vraća u vrijeme ždrijeba

Dinamo povratak iz Lisabona planiran je tek u petak poslije podne. Što će biti zanimljivo, prođu li Modri Benficu, tada će Dinamova delegacija u zrakoplovu biti zadnja koja će doznati ime idućeg suparnika u Europskoj ligi. Jer u vrijeme ždrijeba (13.00) Dinamo će baš polijetati iz glavnog portugalskog grada.

Nema veze, najmanji problem, bitno da sazna protivnika, kad-tad, nikad nije kasno. (tn)

Linker
04. svibanj 2024 07:28