REUTERS/Radovan Stoklasa
ISPLATILO SE ČEKATI GA

VIDEO: JUNAK POBJEDE U SLOVAČKOJ POSTAO JE - GAVRO VELIKI! Švicarski reprezentativac donio je europsko proljeće u stilu legendarnoga Gerda Müllera

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. listopad 2018. 13:10

Naklon do poda, gospodine Gavranoviću! Vjerojatno ste svojim golom i asistencijom ušli u povijest Dinama, postali ste golgeter za sva vremena. Jer zahvaljujući vama, Modri će vjerojatno nakon 48 godina prezimiti u Europi! Mario Gavranović je postao jedna od najboljih kupnji modrog kluba, njegov dolazak iz Rijeke donio je Dinamu toliko dobroga da se to mora posebno naglasiti. Ovo što je napravio jučer, dovevši Dinamo na prag europskog proljeća, samo je šlag na tortu sjajnog Gavre koji se proslavio u Dinamovu dresu i koji će ući u plave almanahe.

Ulazak Modrih u europroljeće je zapravo hat-trick Marija Gavranovića! Prošle sezone Dinamu je donio prvenstvo na Poljudu, s ona svoja dva pogotka Hajduku, za onaj trijumf koji je prelomio trku za titulom. Nakon toga je Dinamo dobio Kup, onim Gavranovićevim pogotkom Majstorima s mora za 1:0. Dupla kruna Modrih prošle sezone nosila je potpis - Gavranović! I sad konačno, vjerojatni plasman Modrih u europroljeće, skidanje prokletstva koje je trajalo gotovo pola stoljeća, opet nosi isti potpis, opet iza uspjeha stoji - Gavranović!

Igrao je zapravo sjajno cijele ove sezone, ali nije ga htio pogodak. Postao je asistent. Ubilježio je dvije asistencije u Europskoj ligi, obje protiv Fenerbahčea u onoj veličanstvenoj maksimirskoj pobjedi od 4:1. Ona petom posebno se pamti, bilo je to remek-djelo. Usput je dodao i tri asistencije u HNL-u. Išle su ga te asistencije, ali znali smo da će majstor šesnaesterca kad tad početi 'drapati' mreže. Kad je zabio pogodak za Švicarsku u Ligi nacija protiv Belgije, javio nam s Islanda, kazao je:

- Vjerujem da će ovaj pogodak biti naznaka da ću početi zabijati i za Dinamo!

Kako li je samo dobro predvidio. Po povratku s Islanda zabio je Istri 1961 u Puli, a jučer je zabio jedan od svojih najvažnijih pogodaka u karijeri u Trnavi. Kažemo jedan od najvažnijih, jer je taj pogodak doveo Dinamo pred sama vrata sna, nastavka natjecanja u Europi u proljetnom dijelu sezone.

A jučer se činilo da bi Trnavu mogao pamtiti kao - tragičar. Naime, poslao je loptu u mrežu u prvom poluvremenu, ali sudac je poništio pogodak zbog zaleđa. Ne, koliko god smo pregledavali snimku, još se nismo uvjerili da je zaista i bilo. Ako jest, bilo je 'knap'. Onda je u drugom dijelu zablistao. Prvi pogodak postigao je kao nekad veliki njemački golgeter Gerd Müller.

Poput okretne zmije snašao se u šesnaestercu, okrenuo svog čuvara i onda špicem poslao loptu u mrežu! Kakva majstorija, tako se snalaze najbolji. Nakon toga opet slična akcija, ovog puta izigrao je obranu Spartaka i asistirao Oršiću za Dinamovu pobjedu. Nakon jučerašnje utakmice u Maksimiru ga mogu zvati Gavro Veliki!

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 16:53