Vladimir Dugandžić/CROPIX
HRVAT U FIRENCI

Ante Rebić u Fiorentini pet godina, Splitu 7 milijuna eura: 'Moj san je ostvaren!'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 28. kolovoz 2013. 15:38

Ante Rebić je postao igrač Fiorentine. U srijedu iza 12 sati zgotovljen je veliki transfer 19-godišnjeg Imoćanina koji je u samo tri i pol godine prevalio put od anonimnog juniora Imotskog do reprezentativca Hrvatske. Rebić odlazi iz RNK Splita, potpisao je ugovor na pet godina, a ukupni posao procjenjuje se na više od trinaest milijuna eura! Iako je manje-više sve bilo poznato prije polaska iz Splita, delegacije oba kluba pregovarale su nekoliko sati u utorak navečer, te još u srijedu ujutro. Split su predstavljala braća Žužul, predsjednik Slaven i dopredsjednik Jozo, te tajnik Željko Sučić i odvjetnik Kruno Peronja.

Splitu će u ovom mega transferu pripasti čak sedam milijuna eura, pet odmah i još dva ovisno o razvoju situacije s Rebićem kao igračem Fiorentine. Postoje indicije da bi to moglo biti i više od sedam milijuna eura u konačnici. Zapravo, nije toliko važno dokle će se suma popeti, činjenica jest da izvan Dinama nitko nije obavio veći posao.

U međuvremenu je Rebić obavio liječnički pregled gdje se ustanovilo da je zdrav kao dren, da puca od snage i siline. On će, u slučaju da svih pet godina provede u dresu Viola, inkasirati oko 3,5 milijuna eura. To je onako gola računica, hoće li se i kada što mijenjati, kakvi su bonusi i slično, nije baš pristojno ni pitati.

- Prije svega moram još jednom zahvaliti svima koji su omogućili da se ovo dogodi. Klubu, roditeljima, bivšim suigračima, trenerima i prijateljima. Od početka sam vjerovao upravi Splita, a i oni su vjerovali u mene i danas se događa ovako velika stvar za mene, moju obitelj i za klub. Danas se ostvaruje moj veliki san. Igrat ću nogomet u Serie A i to ću igrati za ovako veliki klub. Neću reći da sam od djetinjstva navijač Fiorentine, ali danas to postajem svim srcem. Znam za najbolje dane ovog kluba i dat ću sve od sebe da pomognem da se ambicije kluba i navijača ostvare i da Fiorentina i u ovoj sezoni bude u vrhu Serie A.

Naravno da se ne boji konkurencije, nema razloga.

- Konkurencija je nešto što mi treba da bih se dalje razvijao. Upravo to je i razlog zašto sam se zajedno s klubom odlučio da je vrijeme da idem dalje. A i klupa je za ljude, ali naravno da ću dati sve od sebe da igram što je više moguće.

Linker
23. travanj 2024 02:23