Ronald Gorsic / CROPIX
MAJSTOR ŠESNAESTERCA

BIVŠI NAPADAČ RIJEKE BEZ IMALO RAZMIŠLJANJA UOČI VELIKOG DERBIJA NA MAKSIMIRU 'Naravno da ću slaviti ako zabijem! Zašto bi mi to netko zamjerio!?'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. rujan 2018. 10:15

Mario Gavranović pet je puta zaigrao za Rijeku protiv Dinama u HNL-u i pritom zabio tri pogotka, čime se popeo na peto mjesto povijesne ljestvice najboljih Rijekinih strijelaca u okršajima protiv maksimirskog kluba. Peto mjesto dijeli s još sedmoricom igrača koja su također zabila po tri pogotka. Među tom je sedmoricom i Gorgon. Na vrhu je Desnica sa sedam golova, dok su po četiri postigli Bursać, Radović i Balaban.

Gavranović je bio junak Rijeke u finalu Kupa protiv Dinama 2017. u Varaždinu. U pobjedi Bijelih od 3:1 sudjelovao je s dva pogotka. Kao što vidite, majstor šesnaesterca, izvrsni Dinamov napadač i reprezentativac Švicarske dosada je u dresu Rijeke bio ‘krvnik’ Dinama, obrani Modrih klecala su koljena kad se pojavio.

Svima mamac

Može li Gavranović u dresu Dinama postati ‘krvnik’ Rijeke, može li se već danas u maksimirskom derbiju iskupiti za svu štetu koju je donio svom sadašnjem klubu? Pitamo ga je li Dinamo u derbiju ovoga puta veliki favorit; Rijeka izgleda slabije nego proteklih sezona, eto, nisu na Rujevici uspjeli dobiti ni Istru.

- U derbiju nema velikih favorita. Činjenica jest da su oni u maloj krizi, ali ne bih se usudio reći da smo mi veliki favoriti. Dogodila im se Istra, ali to nije nikakav pokazatelj. I nama se dogodio Rudeš pa smo nakon toga krenuli u dobru seriju. Derbi je uvijek derbi.

Jeste li se uspjeli oporaviti nakon poraza od Young Boysa?

- Naravno. Ionako nema smisla žaliti za nečim što ne možeš promijeniti. Bile su to dvije utakmice koje su lako mogle otići na našu stranu, ali nisu. Idemo dalje u Europskoj ligi pokazati da nam je mjesto tu gdje se nalazimo.

Tko su u ovom trenutku najbolji igrači Rijeke? Nije kazao nijedno ime.

- Iskreno, koncentriran sam na svoju momčad i svoje suigrače. Tko god bio s druge strane, znam da će dati sve od sebe jer je Dinamo uvijek svima mamac. Tradicija i reputacija Dinama izazov su svima. Ne opterećujem se tko je s druge strane.

Špekuliralo se da bi Heber mogao u Dinamu, nije došao. Da jest, bi li bio pojačanje?

- Heber je već u Belupu pokazivao da je klasa, a na Rujevici je dokazao. A s obzirom na to da nije došao u Maksimir, nećemo saznati bi li bio pojačanje za našu momčad.

Dosad je Gavranović u Dinamovu dresu Rijeci zabio jedan pogodak, onaj u porazu na Rujevici od 4:1. Tim se pogotkom priključio Bošku Balabanu, Davoru Vugrincu, Hrvoju Štroku i Andreju Kramariću, igračima koji su zabijali za Dinamo protiv Rijeke i za Rijeku protiv Dinama. Taj pogodak sigurno nije ostao u sjećanju, nije bilo razloga, Modri su uvjerljivo poraženi. Možete li danas zabiti jedan ili više njih koji će ostati u sjećanju?

Golovi kao posao

- U svaku utakmicu ulazim da zabijem što više. Napadač sam i to mi je posao. Naravno da svaki gol u derbiju ima dodatnu vrijednost, a hoće li mi ostati u sjećanju ako eventualno zabijem, reći ću vam nakon utakmice. Ne volim se razmetati riječima, radije pričam na travnjaku.

Išlo vam je jako dobro u dresu Rijeke protiv Dinama, zabili ste dva gola u finalu Kupa, tri u HNL-u... Može li sad biti obratno?

- Volim utakmice koje se igraju u dobroj atmosferi i kada je protivnik sklon nadigravanju. Nitko sretniji od mene da ponovim takve stvari, ali puno se toga mora poklopiti.

Nakon što je otišao Soudani, tražimo novog Mr Derbija. Prošle ste sezone Dinamu donijeli prvenstvo golovima na Poljudu, Kup u Vinkovcima. Protiv Hajduka ste već postali Mr. Derby, možete li to postati u protiv Rijeke?

Rana faza

- Lijepo je zabiti u derbiju, ali svaki pobjednički gol nosi tri boda, bio on protiv Istre, Hajduka ili Rijeke. Ne pravim neku razliku. Moje je da na svakoj utakmici olakšam Dinamu put do pobjede.

Prošli su vam put neki zamjerili što ste slavili gol protiv Rijeke, hoćete li i sada slaviti ako zabijete?

- Naravno da ću slaviti. I ne vidim razlog zašto bi mi netko zamjerio slavlje. Slavio sam golove u dresu Rijeke protiv Dinama iako su svi znali da navijam za klub iz Maksimira od malih nogu. Golovi su za slavlje.

Mislite li da vam je utakmica s Rijekom možda jedna od najvažnijih u prvenstvu, jer pobjedom bježite na pet bodova prednosti, Hajduk je već previše zaostao?

- Rana je faza prvenstva da bismo govorili da se nešto može riješiti. No bila bi to pristojna zaliha, koja nam treba jer za razliku od svojih konkurenata igramo Europu i to će nas trošiti - zaključio je.

S Matjažem Kekom sam u dobrim odnosima

Što mislite o treneru Matjažu Keku, u kakvim ste odnosima?

- S Kekom sam u dobrim odnosima. Kek je trener koji je uvelike zaslužan za to što je Rijeka postala ono što je, on ima svoj način rada i očekuje mnogo od svih ljudi koji rade u klubu, ne samo od igrača. Uvijek uspije posložiti svoju momčad da izgleda onako kako on traži i to je nešto što mu se mora honorirati i malo više cijeniti.

S kojim ste igračima Rijeke još u kontaktu?

- Puno se tu igrača promijenilo u ova dva prijelazna roka. S nekima sam u kontaktu, s nekima se čujem iako više nisu na Rujevici. To je profesionalizam. Danas si tu, već sutra u nekom drugom dresu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:32