Tea Cimas / CROPIX
RIJEKA - FEYENOORD 3-1

Čudesna večer na Kantridi, majstor Kramarić hat-trickom potopio Nizozemce!

U susretu trećeg kola G skupine Europske lige Rijeka je na Kantridi pobijedila Feyenoord 3-1 i ostvarila prvu pobjedu u skupini. Junak utakmice bio je Andrej Kramarić
Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 23. listopad 2014. 15:17

Pod stijenama se večeras pisala povijest. Nogometaši Rijeke naplatili su sve prethodne pokušaje u kojima su ih sitnice dijelile do slavlja u skupini Europske lige. Sada je je i to stavljeno "ad acta". Lyon, Betis, Vitoria i Sevilla nekako su se izvukli, ne i nizozemski velikan. Na Kantridi je oružje položio Feyenoord .

Počelo je "živo" na obje strane "klizališta" (kiša je travnjak učinila skliskim). Utakmica je otvorena prigodom, i to odličnom, za Rijeku već u 2. minuti. Sharbinijev ubačaj s na desnoj je strani dočekao Jugović, međutim, udarac ljevicom s 5-6 metara završio je u vanjskom dijelu mreže.

Gosti su ekspresno uzvratili preko Manua, međutim Vargić se nije dao savladati. Nizozemci su od tog trenutka na određeni period "prisvojili" loptu koja je teško dolazila do nogu domaćih igrača, a kada i jest, Kekovi nogometaši (tehničkim) pogreškama bi je brzo bi vraćali protivniku. Upravo jedna takva situacije gurnula je Manua u poziciju iz koje je mogao ugroziti Bijele. Srećom, Leovac je s gol-crte spasio sigurni pogodak.

Domaćin je nakon toga uspostavio ravnotežu, počelo je sve više "iskriti" u i oko kaznenog prostora Nizozemaca. Ne znamo je li to bila intencija klupe Rijeke, no bilo je primjetno da Kramarić prostor za ulazak dublje u polovicu Feyenoorda traži između beka i stopera, što mu je u dva navrata i pošlo za nogom. Ali, jednom je u svom naletu zaustavljen zbog zaleđa, dok je u drugom pokušaju gostujući blok ipak dobro odradio posao. Isto možemo reći i za vratara Vermeera koji je krajnjim naporom ispod grede "izvukao" ubačaj Tomečak u 21. minuti. Isti je igrač malo kasnije oprobao i prizemni udarac s ruba 16-erca, na isti način samo s nešto veće udaljenosti pokušao je i Sharbini.

Related content

Na tome je i ostalo. Veliko uzbuđenje donijela je 40. minuta. Kramarić je najprije oštro ubacio u kazneni prostor, a onda je u nastavku akcije pokušao atraktivno petom pogoditi mrežu. Nije "ušlo", Vermeer je zaustavio udarac. Na odmor se otišlo s - 0:0. Tek što se krenulo u nastavak gosti su u dva navrata ( Toornstra i El Ahamdi) probali iznenaditi Vargića - bezuspješno.

Isti epilog imale su i dvije neslavne završnice Manua (pogotovo je dobra prigoda bila ona u 55. minuti), prije kojih je na suprotnoj strani opasno zaprijetio Tomečak. Bila je to samo najava onoga što će se ubrzo dogoditi. Kratkotrajno zatišje pred buru prekinuo je Kramarić u 64. minuti pogotkom za vodstvo - 1:0. Semafor nije stigao niti upisati strijelca iz redova Rijeka, a Feyenoord je preko Toornstra poravnao rezultat - 1:1. Međutim to nije bilo sve.

Related content

Pet minuta nakon izjednačenja, na scenu je opet stupio riječki gol-majstor, Kramarić je svojim drugim pogotkom Bijelima donio novu prednost. Nezaboravnu večer najbolji igrač Rijeke zaključio je egzekucijom s "kreča". Imali su gosti priliku smanjiti zaostatak, ali domaćina je spašavao Vargić i vratnica. Rezultat se do kraja utakmice nije promijenio. Razgaljena Kantrida je mogla početi slaviti veliku europsku pobjedu.

SKUPINA G

RIJEK - Feyenoord 3-1

Standard Liege - Sevilla 0-0

LJESTVICA:

1. Sevilla 3 1 2 0 4-2 5

2. Standard 3 1 1 1 3-2 4

3. RIJEKA 3 1 1 1 5-5 4

4. Feyenoord 3 1 0 2 3-6 3

RIJEKA - FEYENOORD 3-1 (Kramarić 63, 71, 76-11m / Toornstra 66)

KRAJ UTAKMICE!

90. minuta - Lopta se slučajno odbila do Kvržića ispred gola, ali igrač Rijeke bio je preblizu vrataru tako da je ovaj to nekako uspio zaustaviti.

86. minuta - Zamalo 4-1! Tomečak je ubacio oštu loptu isred gola, a Moises je malo zakasnio...

82. minuta - Kakva sreća za Rijeku! Toornstra je iz slobodnog udarca s lijeve strane ubacio, lopta je sve preletjela i doslovno pogodila Vargića. Međutim, odbijanac završava na nozi Steenvoorden koji s dva metra pogaođa gredu!

80. minuta - El Ahmadi je vrlo dobrim udarcem s 15 metara za milimetar promašio vrata. Spektakularna utakmica na Kantridi, i jedni i drugi igraju u petoj brzini.

76. minuta - Andrej Kramarić je precizan!

75. minuta - Jedanaesterac za Rijeku! Kongolo je pomeo Kramarića, a glavni sudac je na intervenciju pomoćnog pokazao za bijelu točku!

71. minuta - Rijeka ponovno vodi nakon trenutka genijalnosti Andreja Kramarića! Vargić je ispucao loptu, Krama se ubacio ispred svog braniča i majstorski lobao vratara. Kantrida opet slavi svog heroja!

67. minuta - Riječani su tražili jedanaesterac nakon El Ahmadijevog starta na Leovcu. Kontakta je bilo, ali ne tako žestokog...

66. minuta - Nažalost, veselje nije dugo trajalo. Toornstra je iz slobodnog udarca s 25 metara sjajno pogodio...

64. minuta - Rijeka vodi nakon senzacionalne akcije! Leovac je na lijevoj strani odigrao dupli pas s Moisesom i maestralno proigrao Kramarića koji s tri metra trese nebranjenu mrežu!

63. minuta - Rijeka definitivno ne igra dobro u drugom dijelu, Nizozemci su puno bolji!

55. minuta - Nakon ispucavanja golmana izrodila se najveća šansa Feyenoorda. Manu je bio sam ispred Vargića, ali je promašio cijeli okvir!

54. minuta - Tomečak je opalio sa 18 metara, lopta je prošla kroz šumu nogu u 16-ercu i prošla malo pokrj vratnice.

49. minuta - Ponovo Rijeka 'šepa', a Feyenoord dominira. Gosti su brzim dodavanjima izigrali cijelu domaću obranu, Manu je bio sam na šutu na 16 metara, ali srećom, prebacio je vrata.

46. minuta - Karsdorp je ušao u igru na poluvremenu i zamalo zabio nakon minute igre. Zapravo, pokušao je ubaciti s lijeve strane, ali je Vargić to jedva izvukao ispod same grede.

Počelo je nastavku.

Kraj prvog poluvremena!

41. minuta - Kakva šansa Rijeke! Prvo je Kramarićeva lopta s desne strane prošla baš sve u 16-ercu, ali je u nastavku akcije Leovac proigrao Jugovića koji je spretno pronašao Moisesa na samo pet metara od gola. Brazilac je petom pokušao savladati Veermera, ali vratar Feyenoorda brani stopostotnu priliku.

39. minuta - Krasna akcija Rijeke, Leovac je s lijeve strane prizemnim centaršutom pokušao pronaći Sharbinija, ali ponovno spašava sjajni Veermer.

34. minuta - Veliki pritisak Rijeke, gosti se grčevito brane. Lopta se u 16-ercu odbijala kao na fliperu, na kraju je Sharbini tukao sa 17 metara, ali Veermer uspio pokriti svoj kut.

30. minuta - Tomečak je pokušao prizemnim udarcem s 20 metara, ali lopta je išla ravno u Vermeera!

20. minuta - Oštar ubačaj Tomečaka s desne strane, a vratar je vršcima prstiju odbio loptu i spasio siguran gol budući da je iza njegovih leđa bio Kramarić.

18. minuta - Leovac je sjajnom loptom htio proigrati Jugovića, ali vratar Vermeer je bio malo brži, uspio je uklizati i spasiti siguran gol.

16. minuta - Manu je prošao Leškovića, izveo je nešto između udarca i ubacivanja, a s gol-linije spašava Leovac.

15. minuta - Feyenoord je zagospodario terenom, lopta je cijelo vrijeme u posjedu Nizozemaca.

5. minuta - Obećavajući početak utakmice, sada je Vargić spasio Rijeku. Immers je sjajno proigrao Manua, koji je bio sam ispred vratara Rijeke, ali poprilično iskosa. Pokušao ga je iznenaditi, ali Vargić je odbio.

2. minuta - Velika šansa Rijeke! Ubačaj s lijeve strane gosti nisu uspjeli očistiti, lopta se odbila na drugu vratnicu na volej Jugoviću, ali veznjak Riječana gađa vanjski dio mreže.

Utakmica je počela!

Na Kantridi kiša neumorno pada, ali stadion bi trebao biti pun do vrha. Na utakmici će nazočiti i oko 600 gostujućih navijača...

RIJEKA: Vargić - Tomečak, Lešković (od 65. Samardžić), Mitrović, Leovac, Jajalo, Cvijanovič, Moises (od 89. Krstanović), Jugović (od 84. Kvržić), Sharbini, Kramarić

FEYENOORD: Vermeer - Wilkshire (od 46. Karsdorp), Kongolo, Nelom, Clasie, El Ahmadi, Immers, Steenvoorden, Toornstra, Kazim Kazim (od 80. Te Vrede), Manu (od 80. Boëtius)

Linker
26. travanj 2024 04:32