Ranko Suvar / CROPIX
EKSPRESNO NAPUNIO MREŽU

DEVET GODINA NAKON PRVOG HAT-TRICKA U HNL-U DINAMOV AS PONOVIO POSTIGNUĆE, ALI NE I ISTU POGREŠKU 'Tada sam bio mlad i nisam znao za tu mogućnost'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. veljača 2019. 20:02

Sreli smo nakon utakmice u miks-zoni Nikolu Pokrivača, danas je on pomoćni trener Tomislava Ivkovića. U prolazu je kazao da je Rudeš još dobro i prošao, a baš je Nikola Pokrivač bio važan akter zadnje Dinamove “sedmice” u HNL-u. U rujnu 2011. Modri su zabili Varaždinu sedam komada (7:0), Pokrivač je zabio prvi pogodak na utakmici. Bilo je to samo nekoliko dana nakon dvoboja s Realom u Ligi prvaka, kad su Modri pali, ali junački, u Maksimiru (0:1). Puno je dakle prošlo od zadnje takve Dinamove golijade, nešto manje od osam godina. A gotovo devet godina prošlo je od prvog hat-tricka Mislava Oršića u HNL-u. U svibnju 2010. zabio je Lokomotivi tri gola, eto, sad i u Dinamovu dresu. Uzeo je loptu, koju su potpisali svi suigrači, i odnio je kući.

- Tada sam bio mlad i nisam znao da postoji mogućnost da uzmem loptu. Dugo nisam zabio hat-trick, ali ovaj je bio brži, u samo sedam ili osam minuta. Koji je gol bio najbolji? Ne znam, svi su bili plod rada momčadi i sjajnih akcija, svaka je bila perfektna - rekao je Oršić i složio se da je Dinamo bio izuzetno motiviran i željan velike utakmice.

- Dogovorili smo se da ćemo tako ući u utakmicu i na početku smo jako dobro igrali, zabili dva-tri gola, onda je dalje sve bilo lakše. Nesretno smo dobili taj prvi gol, ali nema veze, dobro je završilo.

VIDEO: TOMO NIČOTA

Koliko ova pobjeda može biti bitna u kontekstu sraza s Viktorijom iz Plzena?

- Naravno da će ono biti drugačija utakmica, ipak je to Europa, a ovo HNL. Međutim, dala nam je ova utakmica dodatno samopouzdanje, želimo protiv Istre nastaviti na isti način i dobro se pripremiti za Plzen. Kad ovako otvorite sezonu, onda je to dobro za nastavak.

Odličnu je utakmicu odigrao i Amer Gojak.

- Realizacija je bili dobra, sve nas je išlo. Dobro smo se pripremili, išli smo i u Turskoj kao na motoru, i nadam se da ćemo u svakoj utakmici biti ovakvi, igrat ćemo svaku utakmicu kao da je zadnja. Uvijek su pobjede dobre za samopouzdanje, sad želimo pobjedu i protiv Istre pa idemo u Češku glavu u glavu pa što bude - pričao je Gojak.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 13:32