Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
ODUSTALI NA KRAJU

ENGLEZI NISU MOGLI ISKEŠIRATI TOLIKO MILIJUNA Jedan od glavnih igrača Nenada Bjelice ipak ne seli na Otok! Evo što je na čitavu priču rekao trener

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. siječanj 2020. 10:02

West Bromwich Albion, engleski drugoligaš Slavena Bilića, ušao je u zadnjim tjednima u nemirne vode, a poraz od Cardiffa u utorak mogao je imati posljedice i po Dinamo.

- Radimo na dovođenju dvojice napadača - poručio je Slaven Bilić nakon te utakmice, vidjevši da je vrag odnio šalu, da se nešto mora poduzeti. Dobro, uz to je kazao i da očekuje da se aktualna grupa probudi, da i igrači koje ima u kadru moraju reagirati i vratiti se na razinu na kojoj su bili. Ne u skorije vrijeme nego - odmah.

Međutim, vratimo se na poveznicu s Dinamom. Dakle, Mislav Oršić dulje je vrijeme meta WBA-a, to znamo. Kao što znamo i da je u međuvremenu Bilić krenuo tražiti nova rješenja, s obzirom na to da je Dinamo odbijao ranije ponude i upite za svog najboljeg strijelca. I doveo je Calluma Robinsona, krilo Sheffield Uniteda, na posudbu do kraja sezone. Međutim, sad nakon ovog zadnjeg, uzbunjujućeg poraza, kad je najavio da ide po dva napadača, postojala je šansa da klub odluči odriješiti blagajnu, ponuditi Dinamu tih 10 milijuna eura i dovesti Oršića.

Zagreb, 300719.
Maksimir.
Uzvratna utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka izmedju GNK Dinamo i FC Saburtalo.
Na fotografiji: Lovro Majer, Mislav Orsic, Bruno Petkovic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX
Arhiva

No, nije se dogodilo i čini se kako se neće dogoditi. Mislav Oršić u srijedu je uredno trenirao u Maksimiru, spremao se za subotnju utakmicu u Koprivnici u kojoj će, po svemu sudeći, jurišati na gol Slavena Belupa.

A poslijepodne je i trener Nenad Bjelica donio, čini se konačnu vijest.

- Upravo sam bio u klubu, nakon treninga sam imao nekoliko razgovora, najviše sa suradnicima pa sam se dulje zadržao. Ne, novih transfera nema, Mislav Oršić ne odlazi u Englesku, ostaje s nama. Tako kaže i klub, a sreo sam i Oršićeva menadžera Huciku pa mi je i on rekao da od toga vrlo izvjesno neće biti ništa. Tako da u nastavak sezone i nakon odlaska Olma ulazimo s kompletnim kadrom i u aktualnom sastavu - rekao nam je Bjelica te zaključio kako je, zapravo, za Dinamo ovaj glavni dio prijelaznog roka završio.

- Sad kad je Oršić ostao, a ne vjerujem da u ova dva dana može biti nekih velikih promjena, neće više biti velikih transfera. Niti odlazaka, niti dolazaka. Da je Oršić otišao, onda bismo vjerojatno krenuli u akciju, nekoga doveli, ovako, nema potrebe. Ovi igrači koji su ovdje, to je momčad kojom raspolažemo.

Dobro, uvijek može biti nekih kozmetičkih promjena.

Trnava, 251018.
City Arena, stadion Antona Malatinskeho.
Utakmica 3. kola UEFA Europa lige, grupa D, FC Spartak Trnava - GNK Dinamo Zagreb, utakmica se igra  pred praznim tribinama, zbog kazne koju je Spartak dobio zbog rasizma.
Na fotografiji:     Mislav Orsic, Bruno Petkovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

- Sad trebamo vidjeti tko će od ovih igrača možda otići na posudbu, imamo vremena do 17. veljače kad je HNL u pitanju, tako da još možemo reagirati.

Znači, kad se podvuče crta, od “kapitalaca” je otišao jedino Olmo?

- Zadovoljan sam takvim ishodom prijelaznog roka, apsolutno. Zato što sam uvjeren da unutar momčadi imamo igrače koji će moći kompenzirati Olmov odlazak.

U subotu kreće HNL, dvoboj u Koprivnici, Slaven Belupo je prvi suparnik. Četiri dana kasnije Modri gostuju na Rujevici u četvrtfinalu Kupa, hoće li Dinamov trener stoga u subotu ipak čuvati neke igrače za Rijeke, bez rizika od ozljede. Pogotovo na pozicijama na kojima je ‘tanak’?

- Ne, nećemo nikoga čuvati, nema potrebe. Idemo u Koprivnicu s najjačim sastavom. Oni koji su iznijeli jesenski dio sezone su u prvom planu, to su igrači koji će i na početku proljeća činiti okosnicu. A do Rijeke onda ostaju četiri dana, dovoljno vremena da odmore i pripreme za taj dvoboj.

Dosta se priča i kako bi Komnen Andrić mogao biti među tim igračima koji će na posudbu?

- Postoji ta mogućnost, netko od napadača bi mogao otići na posudbu, ali kažem, tu još gledamo i razmišljamo tko će kamo.

Milano, Italija, 261119. 
Stadion Giuseppe Meazza.
Utakmica 5. kola Lige prvaka, Atalanta - Dinamo.
Na fotografiji: Mislav Orsic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX

Dakle, na premijeri proljetnog Dinama gledat ćemo najbolju momčad koju trenutno Bjelica ima na raspolaganju. Bez Olma, Ademija i Perića, trojca koji je najesen bio u važnim ulogama i na europskom i na HNL planu. No, Perić će se vratiti već u Rijeci, Ademija ćemo još malo pričekati. On i Atiemwen počeli su lagano trčati, bude li i dalje sve u redu, uskoro bi se mogli uključiti i u ozbiljniji trening.

Mislav Oršić tako će na proljeće ganjati naslov najboljeg strijelca lige, s 11 pogodaka u HNL-u trenutno zaostaje tri zgoditka za Mirkom Marićem. Također, ako gledamo i njegovu ambiciju da bude na izbornikovom popisu za Euro, ostanak u Dinamu može mu biti veliki plus. Ovdje će standardno igrati, ne mora se boriti s minutažom, neizvjesnošću, prilagodbom na novi stil i način igre što bi u Bilićevoj momčadi morao. Dakle, on, Petković, Livaković i Perić potvrdu mjesta među 23 na Euru tražit će na HNL travnjacima. Pa onda naljeto gledati prema transferu. Oršić stalno ponavlja da mu se nikamo ne žuri, da je u Dinamu sretan, nakon ostanka Ademija još je jedan ključan Bjeličin igrač ostao u Maksimiru.

Linker
02. svibanj 2024 19:13