Inter - Osijek
 Ronald Gorsic / CROPIX / Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
HRVATSKI KUP

FOTO: OSIJEK POBJEDOM U ZAPREŠIĆU DO POLUFINALA KUPA Gosti zabili jedan od najbržih pogodaka sezone, a onda je na scenu stupio Bočkaj

Nakon Lokomotive plasman u polufinale hrvatskog nogometnog Kupa izborio je i Osijek koji je u četvrtfinalnom ogledu u Zaprešiću pobijedio Inter 2-0. U srijedu će još igrati Gorica i Slaven Belupo, dok je dvoboj Rijeka - Dinamo odgođen za 5. veljače.
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 04. prosinac 2019. 19:22

​INTER - OSIJEK 0:2 (Marić 1', Bočkaj 79')

INTER (4-3-3): ​Matković - Barić, Tatomirović, Grgić, Čeliković - Soldo, Postonjski, Ljubić (od 60. Conev ), Mitrović (75. Ahmedi), Serderov, Mamut. TRENER: Samir Toplak.

​OSIJEK (4-4-2): ​Ivušić - Silva, Škorić, Šutalo, Calys - Pilj, Klainheisler, Lopa (od 68. Bočkaj), Ndokyd, Marić, Mance (od 80. Umbakogu) TRENER: Ivica Kulešević.

Osječani su stigli u Zaprešić s etiketom papirnatog favorita, s obzirom na to da je dojam kako preko kup-natjecanja mogu najlakše izboriti novu Europsku ligu, a pomalo je raritetna činjenica, podatak da je gostima tek 20-ak sekundi bilo potrebno da stignu do prednosti.

Praktički, u prvom napadu na utakmici, smušenu reakciju obrane zaprešićkog sastava iskoristio je Marić i doveo Osječane do prednosti. Pomalo je nestvarno izgledalo kako su interovci tako loše i komotno ušli u utakmicu koja je već na samom začetku pošla po krivu za Žute, kojima gotovo ništa ne polazi za nogom u posljednje vrijeme. Od spomenutog šoka domaćem sastavu trebalo je podosta vremena da se oporavi, no Žuti su mislili da su dobili prigodu za brzo izjednačenje, kada je u prvom trenutku sudac Bebek pokazao na bijelu točku, nakon što je Silva u prvi trenutak, činilo se, igrao rukom u 16-ercu Intera.

No, na intervenciju pomoćnika Bebek je promijenio odluku i domaćini su ostali bez 11-erca, iako je dojam da igrač Osijeka loptu odnio ramenom, a ne rukom. Navedena Bebekova odluka očekivano navukla je veliki bijes Zaprešićana, a posebno je bio ljut trener Intera Samir Toplak. Potom su Osječani ponovno preuzeli igru na travnjaku i imali nekoliko opasnih prigoda, no vratar Žutih Matković, ostao je nesavladiv.

Unatoč teškoj situaciji, Zaprešićani su u prvih 45 minuta prikazali podosta solidnu igru, a po običaju najopasniji u redovima Intera bio je Serder Serderov, koji je dva puta opasno zaprijetio golu Osijeka, no ruski napadač nije imao sreće da ponovno ponetira protiv osječke družine. A također, opasan udarac uputio je mladi stoper domaćina Soldo, ali se dojmljivom intervencijom istaknuo vratar Ivušić te je Osijek na odmor otišao s pogotkom prednosti.

U nastavku su Osječani baš kao i u prvom dijelu krenuli odlučnije i mogli su riješiti pitanje pobjednika, ali izgledne prigodu s kojom je mogao zaključiti susret nije iskoristi Ndockt, Zaprešički sastav parirao je Osječanima koliko je mogao u ovom trenutku, no u nastavku Serderov i suigrači nisu opasnije ugrozili gol vratara Ivušića. Gosti iz Gradskog vrta strpljivo su čekali prigodu da čekiraju kartu za polufinale Kupa Hrvatske, a dočekali su je u 79. minuti kada je na scenu stupio sjajni Petar Bočkaj i briljantnim udarcem s više od 20 metara iz slobodnog udarca po drugi put pogodio zaprešićku mrežu za zasluženi plasman osječkog sastava među četiri najbolje u Kupu.

Bočkaj je samo u 20-ak minuta provedenih na travnjaku pokazao o kakvoj se neospornoj klasi radi, a kada je u punoj fizičkoj spremi i optimalnoj formi Bočkaj je, bez sumnje, jedan od najboljih igrača u elitnom razredu hrvatskog nogometa, što je zorno pokazao i u Zarpešiću. Za razliku od Osijeka koji će plasmanom u polufinale ostvariti osnovni cilj kada je Kup u pitanju, Interu i dalje ostaje puno briga, iako su sinoć izabranici trenera Samira Toplaka u pojedinim trenucima ostavili solidan dojam, ali to je bilo premalo za iznenađenje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 23:45