Bruno Konjević/CROPIX
ALEKSANDAR TRAJKOVSKI

Mladi Makedonac poigrava se sa suparnicima u Zaprešiću, sljedeća postaja je - Dinamo!

Trajkovski je proveo u Dinamu dva mjeseca i ne da je prošao, već je prošao debelo! Međutim, njegov menadžer je odlučio da će se bržim putem afirmirati preko Intera
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 17. travanj 2011. 12:30

Aleksandar Trajkovski postaje nova zvijezda HNL-a! Dvije malonogometne minijature, kojima je tako lako izbacio braniče Crnih, besprijekorna tehnika, brzina i okomiti, drski pravac na suparnike samo je podigao visoki ukupni dojam stečen temeljem dvije asistencije i pogotkom protiv Dragovoljaca.

- Istina je sljedeća - otkriva nam jučer direktor Dinamove omladinske škole Romeo Jozak. - Trajkovski je proveo u Dinamu dva mjeseca i ne da je prošao, već je prošao debelo! Međutim, njegov menadžer je odlučio da će se bržim putem afirmirati preko Intera. Meni je bilo krivo, budući je bilo jasno da se radi o turbokalibru.

Trenerska je ruka itekako vidljiva. Kada je stigao u Inter, na pojedinim prijateljskim utakmicama, Trajkovski je djelovao kao da je sam na terenu. Samo on i lopta. Rad, red i razgovor, međutim, donijeli su ploda, mladac danas izgleda izrazito kompletnije i racionalnije nego prije šest mjeseci.

- Ne bih ga ja proglašavao gotovim igračem, pred njim je sigurno i period oscilacija, koje su i sada primjetne u njegovoj igri, no to je za momka u njegovim godinama posve normalno. Ali suradnja, stabilizacija igre i defenziva stvari su koje su ispravljive - secira Jozak.

- Mi smo znali odavno o kakvom je potencijalu riječ, a sada znaju, prate i traže i drugi - završio je Jozak.

Koji nije trebao ni kazati da se stekne istinit dojam: Reakcija će morati biti brza, jako brza. I stoga; Sivonjić, Dodo, Palić... nastavite niz.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 05:03