screenshot
STIŽU VEĆ OVOG LJETA?

NA MAKSIMIR SE 'SRUČILA' JAKO ZANIMLJIVA PONUDA Modri imaju priliku dovesti braniča koji zabija golove, bivšeg igrača slavnog južnoameričkog kluba!

Dinamu se nudi argentinski dvojac
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. svibanj 2018. 01:14

U Dinamu su jučer svi bili jasni, sav fokus usmjeren je na utakmice s Interom i Hajdukom! Možda ćete pomisliti da je priča oko Intera “duda varalica” te da je slijedom logike sve usmjereno na finale Kupa s Majstorima s mora. Nije tako, novi trener Nenad Bjelica i igrači zasad su maksimalno mobilizirani baš na društvo Samira Toplaka. Posljednju utakmicu prvenstva u kojoj će se proslaviti naslov prvaka žele pobijediti pod svaku cijenu!

Upravo zbog želje za trijumfalnog završetka sezone, prijelazni rok koji slijedi i u kojem bi plava momčad trebala doživjeti veliku rekonstrukciju, nekoliko dana će biti u drugom planu. Ipak, klupski izvori tvrde da se ozbiljno pregovara o dolasku Carlosa Lopeza Carlitosa, španjolskog napadača iz Wisle kojeg je nahvalio Bjelica kazavši da ga je već želio dovesti u njegov bivši klub Lech.

Objavili smo to prije neki dan, a u plavom domu time baš nisu oduševljeni, kažu da im takve objave kvare posao, u konkretnom slučaju, poljski klub sada traži veću odštetu. Međutim, koliko smo uspjeli razaznati, taj transfer bi se ipak u konačnici mogao realizirati. Ukoliko se to ostvari, mogli bi ustvrditi da će Dinamo dobiti pravo pojačanje, jer najbolji strijelac poljske lige bi to zaista trebao biti.

Stoper pod povećalom

U transfernim maksimirskim razgovorima saznajemo da su modrom klubu ponuđena dva Argentinca, stoper Cristian Lema (27) te defenzivni vezni Cristian Erbes (28). Dinamo je još od zime u potrazi za stoperom, nakon odlaska Leonarda Sigalija ta je pozicija posebno podcrtana kad se radi o dolaznim transferima. Jasno je i zbog čega, osim što više nema Sigalija, realno je za očekivati da transfer ostvari i Filip Benković.

Lema je visok (190 cm) i moćan stoper koji je ove sezone za Belgrano odigrao 22 utakmice u kojima je postigao šest pogodaka, a još je tri puta asistirao. Taj podatak smo pročitali na Transfermarktu, a na stranicama argentinske lige stoji da je zabio osam pogodaka, a dva puta asisitirao. Bilo kako bilo, priznat ćete, odlična napadačka statistika za momka koji igra na poziciji stopera. Na Transfermarktu mu je cijena čak 4,5 milijuna eura, pa se na prvi pogled čini da je nedostupan za modri klub. Međutim, u Dinamo bi mogao doći kao slobodan igrač, jer mu krajem lipnja završava ugovor s argentinskim klubom.

Slobodni igrač

Cristian Erbes je pak u karijeri odigrao 145 utakmica za Bocu Juniors, a trenutačnu je polusezonu proveo u ukrajinskom klubu Karpati. Njegova cijena iznosi 1,15 milijuna eura. ali on bi također došao u statusu slobodnog igrača. No, ta mogućnost dolaska ovisi o mogućem transferu Arijan Ademija, a konačno Modri su se na toj poziciji učvrstili potpisom ugovora s Ivanom Šunjićem.

Inače, kad smo već kod Argentinaca, oni su u plavom domu ostavili solidan dojam, osim Pabla Migliorea, zvanog El Loco, vratara koji se pokupio čim je došao. No, Luđak je bio iznimka koja potvrđuje pravilo. Luis Ibanez, Leonardo Sigali, Leonardo Cufre i Adrian Calello predstavili su se kao karakterni momci koji su svoj posao obavljali maksimalno profesionalno, makar su se o kvaliteti Calella uvijek lomila koplja.

Hoće li još jedan Argentinac u Dinamo, hoće li Lema biti zamjena za Sigalija tek treba vidjeti. Koliko znamo iz klupskih izvora, Lemu je tri puta gledao sportski direktor Marijan Vlak. No svi znamo da se priče oko transfera stalno mijenjaju. Konačno, Modrima se s raznim adresa nudi još igrača. Treba dobro odvagnuti, izabrati prava pojačanja, nema prostora niti financija za pogreške u dovođenju igrača.

Linker
26. travanj 2024 16:00