Foto: Goran Mehkek / CROPIX
DERBI NA POLJUDU

OČEKIVANJA IZ BIJELOG I PLAVOG KORNERA Hajduk je željan dokazivanja, a Dinamo u Splitu obavlja sistematski pregled

Kakva su očekivanja i pogledi iz klubova uoči najvećeg hrvatskog derbija (19.00 na Poljudu)
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. travanj 2019. 14:22

BIJELI KORNER

Hajduk nema bodovni imperativ, ali ima sve preduvjete da utakmicu uspješno privede kraju. Kako to komplicirano zvuči, ali situacija je upravo takva. Hajduk je stigao do europske pozicije na 10 kola prije kraja i s obzirom na proljetnu formu, te slaba izdanja direktnih konkurenata, teško će netko hajdukovcima uzeti mjesto u europskom vlaku i stoga protiv Dinama nemaju onaj “must win”. Pobjeda je uvijek slatka zbog navijača, zbog prestiža u ogledu s najvećim rivalom u HNL-u.

Hajduk je željan uspjeha, ali je s druge strane neopterećen. Za Bijele je rezultatski i bodovno puno važnije dobiti Osijek u nedjelju, jer ti bodovi dvostruko vrijede budući je start zadnjeg kruga, a protivnik je direktni suparnik za Europu.

Od Hajduka se večeras očekuje nogometna predstava na razini proljetnih izdanja. Očekuje se disciplinirana izvedba s prepoznatljivim obrisima pobjedničkih izdanja iz drugog dijela. Strpljivo s visokim izlaskom obrane i presingom prednje linije i veznog reda.

Dinamo je utakmica izazova u kojoj Hajduk nema što izgubiti, ali kvalitetnim izdanjem i potencijalnom pobjedom izvlači dvostruki profit za blisku budućnost. Zato je Bijelima večeras utakmica za gušt, prvi test za stvaranje momčadi koja će u ljeto krenuti prema Europskoj ligi.

---------------------------------------------------------------------------

PLAVI KORNER

Bilo bi logično istaknuti da Modri danas na Poljudu mogu igrati bez ikakvog imperativa, onako za dušu, za nogometno veselje, za sebe i svoje navijače. Prvenstvo su već osvojili, sad bod više ili manje prednosti na kraju sezone, to i nije previše bitno. To je, dakle, logika, ali kad je u pitanju veliki derbi, znamo da tu onda nema logične priče.

El Croatico je više od igre, više od bodova. Tu statistika ne znači ništa, to što imaju 24 boda više u odnosu na Hajduk, plavim dečkima na Poljudu ni jednog trenutka neće biti na pameti.

Recimo da danas Dinamo u Splitu obavlja svojevrsni nogometni sistematski pregled. Nakon njega će se vidjeti jesu li još uvijek onako zdravi i moćni kakvi su bili tijekom cijele ove sezone kad su rušili eminentne europske suparnike, jesu li uspjeli prebroditi sindrom proljetnog opuštanja kojeg smo bili svjedoci onih godina kad su kao i ove davno prije riješili prvenstvene nepoznanice.

Današnji derbi na Poljudu je svojevrsna nadogradnja momčadi, primarno u psihološkom smislu.

Konačno, ima li što ljepše nego pobjedom nad Hajdukom na Poljudu staviti žig na “sezonu svih sezona”.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 17:49