Hajrović
 Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX
VELIK CVITANOVIĆEV ADUT

OD VIŠKA DO STARTERA U 10 DANA? NOVO DINAMOVO POJAČANJE NAJAVLJUJE DERBI S RIJEKOM 'Bi li naši navijači bili zadovoljni bodom? Ne! E, pa ne bih ni ja'

IZET HAJROVIĆ Reprezentativac BiH ove zime je nakon raskida s Werderom pojačao Dinamo, a Rujevica mu je nakon utakmice sa Slavenom ovaj put suđena
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. ožujak 2018. 19:13

Da je sudac Damir Batinić te nedjelje na Rujevici drugačije odlučio, da se derbi Rijeke i Dinama odigrao, ili da je klima bila povoljnija pa da se igrao u roku 24 sata, prošla bi ta utakmica bez Izeta Hajrovića. Mario Cvitanović nije ga poveo na Rujevicu, procijenivši da zimsko pojačanje nije još u punom zamahu i da mu protiv Rijeke ne može pomoći.

Međutim, derbi je odgođen, a u desetak dana štošta se promijenilo. Soudani se u dvoboju sa Slavenom Belupom ozlijedio, po svemu sudeći propustit će novi rujevički susret, a zamijenio ga je upravo Hajrović. I bio vrlo dobar, zadovoljio sve i istaknuo kandidaturu da na Rujevici bude u prvom sastavu. Od viška do startera u 10 dana, stvarno je moguće, u ovom trenutku i izgledno.

- Prije svega, zadovoljan sam rezultatom. Suigrači su mi pričali kako je Slaven neugodna momčad koja može raditi probleme, a mi smo ipak pobijedili. Što se mene osobno tiče, zadovoljan sam nastupom iako mislim da mogu puno bolje. Dobro smo ušli u utakmicu, ali nismo na vrijeme zabili pa je došla nervoza. Možda smo malo izvan ritma zbog ovih odgoda utakmica i nemogućih uvjeta za treniranje, ali brzo ćemo se vratiti. Najbitnija su tri boda uoči Rijeke. Atmosfera je dobra i svi željno očekujemo Rujevicu - govori Hajrović, kojega podsjećamo na tu epizodu uoči prošlog izleta na Kvarner.

Osijek, 100218. 
Stadion Gradski vrt. Utakmica Hrvatske Telekom Prve lige Osijek-Dinamo, 21. kolo.
Na fotografiji: Izet Hajrovic.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Ljutit? Ma ne...

Dakle, nije ni išao na put?

- To je nogomet. Puno se stvari dogodi u 10 dana pa se dogodilo i ovo. Hoću li igrati, to je odluka trenera, ali ako istrčim na Rujevicu, bit ću spreman!

Kako je Hajrović doživio tu trenerovu odluku da ide na put, da ne kandidira za tako važnu utakmicu? Je li bio razočaran, iznenađen, ljutit?

- Ma ne. Svi smo mi profesionalci koji moramo prihvatiti trenerove odluke kakve god bile. Imao je svoje razloge, ja sam ih prihvatio i nastavio trenirati. Da je nešto loše među nama, sigurno ne bih ušao u igru protiv Slavena. Trenerova je zadnja i ja to poštujem.

Dakle, Soudani je ozlijeđen, a svi znamo koliko je puta presudio Rijeci i koliko je važan u derbijima. Bude li Hajrović igrao umjesto njega, očekuje se bude na približno učinkovit?

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

- Znam sve, čuo sam da je Soudaniju nadimak Mr. Derby i da je odlučivao neke važne utakmice protiv Rijeke. I ne, nije mi to uteg već samo motiv da budem na toj razini.

Poznaje li ikoga u Rijeci, osim reprezentativnog kolege Srđana Grahovca?

- Ne, ne znam baš nikoga iz Rijeke, ali vjerujem da je riječ o skupini kvalitetnih pojedinaca i da nam sigurno neće biti lako u srijedu. No, vjerujem i u sebe i svoje suigrače.

Bi li bio zadovoljan bodom s rujevičkog travnjaka?

- Bi li naši navijači bili zadovoljni bodom? Ne! E, pa ne bih ni ja. Dinamo u svakoj utakmici ide po pobjedu. Pitajte me poslije utakmice pa ću vam reći s obzirom na tijek utakmice, ali sada je odgovor - ne!

Uvijek među najbržima

Kad spominje suigrače... Vidi se po nekim potezima da još nije uigran s momčadi, dva-tri puta suigrači nisu shvatili njegovu ideju?

- To je normalno s obzirom na to da sam novi u svlačionici i da nisam prošao pripreme. No, sa svakim treningom se polako upoznajemo, prihvaćamo međusobne navike i bliži smo skladu. Ovo je proces za koji treba vremena.

Je li Hajrović u ovom trenutku spreman za svih 90 minuta? Znamo da se fizički nije zapustio, ali ipak mu nedostaju utakmice?

- Mislim da jesam. U Njemačkoj je pauza bila kraća, ali cijelo vrijeme sam trenirao. Što se fizičke spreme tiče, tu nema problema.

Protiv Slavena smo se uvjerili da je iznimno brz, kako se i pričalo. Zna li koliko trči, recimo, na 100 ili 60 metara, je li ikad mjerio, utrkivao se s nekim?

- Mjerili smo brzinu u Njemačkoj, ali nemam konkretne podatke. Mogu samo reći da sam uvijek bio u skupini najbržih, bez obzira u kojem klubu sam igrao.

Sve ovisi o meni

Kako je uopće zadovoljan u Dinamu, je li očekivao da ćeš odmah od starta više igrati ili je ova uloga džokera s klupe adekvatna činjenici da je došao pred sam kraj siječnja i nije se stigao uigrati?

- Tek sam došao, bile su tri utakmice i loše vrijeme koje je sigurno omelo trenera u njegovim planovima. Kao i u svakom klubu u kojem sam bio, sve ovisi o meni. Ako ja budem pravi, onda ću igrati, nema se tu što dodati.

Igrao je u Bundesligi pred 60-70 tisuća ljudi, kako se Hajrović osjećao kad je istrčao protiv Slavena Belupa pred 637 gledatelja? Je li ikad igrao u takvom ambijentu?

- S obzirom na vrijeme i stadion bez krova i grijanja, ta brojka je očekivana. Ne razumijem kako Hrvatska, koja ima toliko uspjeha u nogometu i koja je uzor svim reprezentacijama iz ove regije, nema neki pristojan stadion. Trebala bi ih imati pet, a nema ni jedan. Pa i u Njemačkoj bi bila ista stvar da je tako hladno i da nema krova, grijanja i sadržaja za navijače. Nije do kvalitete nogometa, već do činjenice da grad ili država ne prate taj talent koji Hrvatska ima u nogometu i po čemu ste poznati u svijetu. Meni to nije jasno - kaže Hajrović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 19:08