Tom Dubravec / CROPIX
SPLIT - HAJDUK 1-2

Pašalić s dva gola riješio splitski derbi i pokazao zašto ga je uzeo Mourinho!

'Moramo odigrati pametno. Nama su potrebna ova tri boda, imamo veću želju nego Hajduk'
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 08. veljača 2014. 17:57

Hajduk je u samoj završnici okrenuo izgubljenu utakmicu u svoju korist, od 0-1 do pobjede 2-1 na krilima Marija Pašalića koji je zabio oba gola. Mladi Hajdukov veznjak pokazao zašto ga je Chelsea kupio jer on je igrač prekoreta. Riješio je tako jednom derbi s Dinamom sa dva gola, a ponovio je to sad u meču protiv Splita. Hajduk može samo žaliti što ovakvi igrači poput Pašalića odlaze prerano s Poljuda...

Hajdukovci su iskazali karakter. Još jedan put se Tudorova momčad vratila iz izgubljene situacije i na kraju su potpuno zasluženo slavili pobjedu. Kad se sve zbroji Hajduk je bio puno bolji od Splita u ovoj utakmici, iako ne bi bilo prvi put da je bolja momčad izgubila. Ali to se ovaj put nije dogodilo. Hajduk je na kraju materijalizirao svoju premoć golovima u završnici. Treba istaknuti i da je Pašaliću kod prvog gola sjajno asistirao Maglica, a kod drugog joker s klupe Bašić.

Kiša koja je padala do pred početak utakmice pokvarila je dekor gradskog derbija. Teren je bio natopljen vodom, težak za igru, a tribine stadiona u Parku mladeži nisu bile popunjene do kraja.

“Gostujuća tribina” ostala je prazna, tamo su bili pripadnici specijalne policije, a i na ostalim tribinama bilo je slobodnih mjesta. Bilo je oko dvije i pol tisuća gledatelja, a ispred stadiona još je bila gužva. Mnogi su išli pred blagajne, ali tamo je bila istaknuta obavijest: "Ulaznice su rasprodane."

Hajdukovci su na tribinama bili u većini, ali atmosfera na tribinama nije bila osobita. Kao da je kiša ugasila žar ove utakmice. Iako su se svojski trudili glazbenici gradske glazbe Zvonimir iz Solina. Obje momčadi ušle su u utakmicu bez prvih vratara. Ozlijedili su se Splitov čuvar mreže Zagorac i Hajdukov vratar Kalinić pa su priliku od prve minute dobili Vuković te na drugoj strani Stipica.

- Valjda će to pomoći da bude više golova, komentirali su na tribinama.

Ali pokazalo se u prvih 45 minuta da će to biti utakmice bez puno šansi. Nije to bila dosadna utakmica, bila je borbe i htijenja, ali nije bilo velike igre i prigoda za gol. Vjerojatno je tome pomogao i težak teren. U dobroj prilicima bio je Pašalić možda u još boljoj Kouassi, ali bez realizacije, dok je s druge strane prijetio ibriks udarcem sa poludistance, a najbolju priliku Splita upropastio je Erceg kad je u kontri tri na jedan igrao rukom.

Sve do 56. minute čekali smo pravu priiliku, i to se dogodilo pred vratima Splita. Maglica je tukao sa desetak metara, a vratar Vuković izvrsno reagirao te je odbio loptu u korner.

Sve je mogao odlučiti penal koji je Bebek dosudio za Split u 63. minuti. Na jedan centaršut sa lijeve strane u duelu su se našli Erceg i Bradarić. Napadač Splita završio je na travnjaku, a riječki arbitar pokazao je na 11 metara, a Bradariću žuti karton.

Tu lijepu priliku upropastio je sam Erceg. Iako je Belle krenuo izvesti penal, Erceg je bio taj koji je određen da izvede najstrožu kaznu. Učinio je to mlako, odnosno Hajdukov vratar Dante Stipica izvrsno je pročitao njegovu namjeru i obranio udarac koji je išao u lijevu stranu. Ništa od gola iz penala, ali ipak je Split zabio. Kad ne može sa 11 metara može sa pet metara. Glavina je glavom zabio Hajduka. Bio je prekid, nabacio je Križanac, a Glavina je ostao sam i iz blizine zabio za vodstvo Splita.

Čini se da je sreća na strani Splita, ali sve je na kraju okrenuo Mario Pašalić, njegova dva gola okrenula su sve i donijela su Hajduku vrijednu i važnu pobjedu na startu proljetnog dijela prvenstva. Hajduk je pokazao da je gazda u Spliti i zadržao je korak s Dinamom. A Pašalić je dokazao da je već sad prerastao HNL...

SPLIT - HAJDUK 1-2 (Glavina 72 / Pašalić 83, 88)

KRAJ UTAKMICE!

Još pet minuta sudačke nadoknade!

88. minuta - Mario Pašalić svima je pokazao zašto će od sljedećeg ljeta biti igrač Chelseaja. Drugi Hajdukov dragulj, Josip Bašić, ubacio je s lijeve strane, a Pašalić je iz blizine zakucao loptu u mrežu i izazvao ludnicu na Parku mladeži.

83. minuta - Hajduk se vraća u utakmicu! Pašalić je oteo loptu Radeljiću i s desetak metara preciznim udarcem izjednačio rezultat!

72. minuta - Križanac je ubacio iz slobodnog udarca, a Glavina potpuno usamljen s pet metara skrenuo loptu u mrežu.

64. minuta - Dante Stipica obranio je penal Ercegu!

63. minuta - Bradarić je un 16-ercu malo gurnuo Ercega, a Bebek je pokazao na bijelu točku!

56. minuta - Hajduk pritišće i u drugom poluvremenu. Maglica je opalio s desetak metara iskosa, a Vuković je sjajnom paradom spasio čisti pogodak.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

40. minuta - Tri igrača Splita su išla na Milovića, ali na kraju je akciju upropastio Erceg zaustavivši loptu rukom.

39. minuta - Kouassi je bio sam ispred Vukovića, vratar Splita izbija u korner.

38. minuta - Hajduk sve opasniji. Dva puta je Maglica bio u dobrim prilikama, ali Splitovci su se spašavali uklizavanjima.

35. minuta - Dobar Vršajevićev ubačaj s desne strane dočekao je Andrijašević, ali umjesto udarca odlučio se na vraćanje u sredinu, pa su to domaći uspjeli očistiti...

22. minuta - Prva opasnost po gol Hajduka. Glavina je ubacio s lijeve strane, Ibriks je opalio iz voleja, ali Stipica je obranio.

18. minuta - Hajduk vrlo solidno kombinira do trenutka kada se približi golu. Onda počinju problemi...

14. minuta - Pašalić je grubo startao na Ercega i zaradio žuti karton.

8. minuta -Prva poluprilika na utakmici. Kouassi je nabacio lijeve strane, Pašalić je bio najviši u skoku, ali Vuković je dobro obranio.

5. minuta - U uvodnim minutama nije se ništa dogodilo, ali vrijedi spomenuti da se utakmica igra na dosta teškom terenu.

Utakmica je počela!

SPLIT: Vuković - Ibriks, Križanac, Glumac, Rugašević, Vojnović, Vidović, Glavina,Belle, Erceg, Bilić.

HAJDUK: Stipica - Vršajević, Maloča, Milanović, A. Milić, Sušić, Bradarić, Andrijašević, Kouassi, Pašalić, Maglica.

Linker
24. travanj 2024 18:11