DINAMO OTPUTOVAO

Sammir: Novi trener je puno stroži od Zajeca, rekao nam je da 'ovo' ne smijemo izgubiti!

Novi šef plave svlačionice psihološki je prodrmao momčad, izbacio malodušnost i defetizam, te nametnuo razmišljanje o pobjedi već u prvom nadmetanju
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 18. kolovoz 2010. 15:12

ZAGREB - Vahid Halilhodžić nije samo očarao Zdravka Mamića, nego i Dinamove igrače, još na predstavljanju prije jutarnjeg kondicijskog treninga u utorak, kad je pred momčad koju tek treba upoznati iznio nova pravila ponašanja, disciplinske zahtjeve i ciljeve.

- Prerano je da kažem kakav je trener, nadam se da je dobar. Zasad osjećamo da je stroži od Zajeca i nadam se da ćemo pod njim napredovati, da će nam stići bolji dani, da će već u Györu biti bolje i da ćemo pobijediti. Novi trener nam je rekao da ‘ovo’ ne smijemo propustiti, plasman u Europsku ligu spasio bi sezonu, zato moramo dati sve za pobjedu već u prvom dvoboju. Protiv Györa igramo utakmice sezone!

Ovo je rekao Sammir, kojem je, kako sam kaže, Vaha namijenio istu ulogu kao i Zajec. Navečer se na Hitrec-Kacijanu napokon radilo s loptom, ali ne vjerujemo da će u četvrtak navečer (21.00) u Györu istrčati 11-orica koja su se nazirala na tom taktičkom treningu, izgledalo je kao da je markere dijelio - Zoran Mamić: Lončarić - Vrsaljko, Bišćan, Cufré, Ibáńez - Calello, Badelj - Etto, Sammir, Morales - Rukavina. ‘Sporni’ su, dakako, Ibáńez, Calello i Etto, no ako se iskusni Halilhodžić složi da je to ‘to’, treba mu vjerovati.

- Od novog trenera možemo jako puno naučiti, ojećam da ćemo pod njim jako popraviti organizaciju igre. U Györ idemo na pobjedu, dat ćemo maksimum za što bolji rezultat kako bismo imali što bolje izglede u uzvratu za sedam dana u Maksimiru - odlučno je najavio Šime Vrsaljko, kojeg je Skoblar htio odvesti u Marseille, no izvršni dopredsjednik Dinama je odbio ponudu od 4,000.000 eura za 18-godišnjeg reprezentativca:

- Ovo mi je prvi glas o ponudi... Jako mi je drago zbog nje, ali poslužit će mi samo kao motiv za još bolji rad, ništa drugo - kaže Vrsaljko, koji se ugleda na Modrića, koji je u Maksimiru nakon povratka iz Zaprešića ostao tri i pol godine.

U autobusu za Györ nije bilo Slepičke, otišao je na pregled u München, prema riječima Zorana Mamića moguća je i operacija trbušnog zida. Ostali su zdravi i orni.

Linker
08. svibanj 2024 03:55