Goran Mehkek / Cropix
REAKCIJE NA INTERVJU

'Sammira treba izbaciti! Opasan je za svlačionicu, takvi igrači se odstranjuju...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. siječanj 2012. 17:13

Intervju Brazilaca Sammira SN-u u kojem je otvoreno kazao da će i dalje voditi “slatki život”, da će izlaziti kad se njemu izlazi i kako se to ne može promijeniti, izazvao je mnoge polemike na hrvatskoj nogometnoj sceni. Definitivno, teško je pronaći takvog nogometaša u povijesti Prve HNL koji je jasno i glasno kazao kako će “raditi što god hoće”, kako ga ne zanimaju uvriježena pravila ponašanja, a niti klupski pravilnici.

Međutim, svaki onaj nogometaš koji je bio ulovljen u prekoračenju klupske discipline imao je kasnije neko opravdanje, neku priču, ali i svojevrsno javno kajanje u smislu da se takva stvar više neće ponavljati. Sad, je li to bilo istinito ili samo priča za javnost, drugi je par rukava. Sammir je, međutim, ponudio nešto na što nismo navikli, dakle, on je rekao da se neće promijeniti.

Čestitke na iskrenosti, ali nogometaš koji želi igrati u hrvatskoj reprezentaciji, koji se nada da će otići na Euro poslao je užasno lošu, tragičnu poruku mladim ljudima, navijačima Dinama i nacionalne vrste, obezvrijedio je svog trenera, suigrače i klub. Imamo osjećaj da je takvom izjavom, kao i još nekima u tom razgovoru zapravo još jednom naglasio klupskim čelnicima da definitivno ne želi ostati u Maksimiru. Evo što o Sammirovu intervju misle neka poznata lica s hrvatske nogometne scene.

- Želim vjerovati da Sammir to nije izjavio - tako nam je u početku kazao trener reprezentacije Aljoša Asanović.

Ali ipak jest? Naš novinar nije izmislio izjavu, a uostalom, Sammir, a također nitko iz kluba to nije demantirao.

- To je onda apsolutno destruktivna izjava, potpuno neprimjerena. Kakvu li je to samo poruku poslao svojim suigračima? Ma ne radi se tu samo o Dinamu, nego i o ostalim klubovima i nogometašima u Hrvatskoj.

To kaže, ali isto tako govori da bi s Hrvatskom htio otići na Euro. Može li takav igrač biti u hrvatskoj reprezentaciji?

- Na ovo pitanje samo ću ponoviti: toplo se nadam da to nije izjavio... - zaključio je Asanović

Pitali smo i drugog trenera reprezentacije, bivšeg Dinamova Nikolu Jurčevića. I on nije mogao vjerovati da je Dinamov Brazilac dao takvu izjavu.

- Tu je sve jasno. Postoje pravila ponašanja u klubu i u reprezentaciji. Kao i način života sportaša. Tih se pravila profesionalci moraju pridržavati. Nema tu nikakve filozofije - zaključio je Jurčević.

I treći trener kojeg smo kontaktirali nije vjerovao u ono što je Sammir izjavio za SN.

- Ne vjerujem da je to Sammir kazao, ne vjerujem... - u startu je kazao Josip Kuže.

Naravno, odmah je nastavio.

- U slučaju da je to zaista kazao, onda ga treba izbaciti iz Dinama! Takvi nogometaši se odstranjuju!

Na pitanje zašto je za takvu drastičnu kaznu, Kuže je podvukao:

- Zato što takvim izjavama ne pokazuje respekt prema momčadi i prema klubu u kojem igra, ne pokazuje nikakav respekt prema suigračima. Takvi slučajevi se ne mogu tolerirati, bez obzira o kome se radi.

Robert Jarni, također ne može zamisliti da nogometni profesionalci razmišljaju na način kako promišlja Sammir.

- Takva izjava predstavlja nepoštivanje ugovora i novca koji zarađuje! Isto tako i nepoštivanje trenera i momčadi - kazao je Jarni te naglasio:

- Ako neki igrač tako nešto kaže, onda se njime odmah moraju pozabaviti trener i gazda kluba. U mojoj karijeri bilo je također nekih igrača koji su prekršili disciplinu, ali svi oni su bili kažnjeni, neki novčano, a neki i s raskidom ugovora. O imenima ne bih...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 22:07