DINAMO - NK LUČKO 1:0

Šitum jedini strijelac u slavlju Modrih, Kovačić postao najmlađi kapetan u povijesti

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 27. kolovoz 2011. 20:19

Sastav Dinama i trener Krunoslav Jurčić nastavljaju svoj stopostotan niz u HNL-u. U 6. kolu domaćeg prvenstva na Maksimiru, Dinamo je ugostio i sa 1:0 svladao debitanta u 1. HNL, momčad NK Lučkog. Jedini pogodak na utakmici djelo je mladoga Marija Šituma koji je mrežu gostujućeg sastava zatresao u 28. minuti.

Kao što je i najavio Krunoslav Jurčić na teren je izveo poprilično ispremješanu momčad tako da su od prve minute na teren izašli Kovačić, Šitum i Lončarić, dok je svoje mjesto u Modrom sastavu izborio i povratinik Nikola Pokrivač.

Dinamo je u uvodnih petnaestak minuta bio apsolutno dominantna momčad na terenu, ali pokušaje Krstanovića i Šituma uglavnom je lakoćom krotio vratar Lučkog, Kovačić. Tako je barem bilo do 28. minute nakon što je Argentinac Cufre uputio centaršut u šesnaesterac gdje je Vida prsima spustio loptu za Šituma koji se odlično snalazi u gužvi i vara vratara gostujuće momčadi za slavlje Dinama.

Valja napomenuti kako je Argentinac zbog ozljede morao napustiti igru, a prilikom izlaska kapetansku traku predao je Mateu Kovačiću koji je tako sa 17 godina i 82 dana postao najmlađi kapetan u povijesti Dinama.

Najbolju priliku gosti su imali u 60. minuti, kada je Fuček, koji je ušao u nastavku, tukao iz vrlo teške situacije i pogodio gredu Lončarića. Osam minuta kasnije Beqiraj je pokušao glavom te također zatresao okvir gola, ali rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao.

- Rekao sam dečkima da idemo po pobjedu. Trebali smo dosta toga izmjeniti u momčadi jer su nam se Badelj i Sammir ozlijedili, bilo je teško posložiti pravu momčad, ali nema veze, glavno je da smo pobjedili, kazao je trener Jurčić.

ZAGREB - U prvom naletu Mateo Kovačić postao je najmlađi debitant i strijelac u povijesti “modrih”. Bilo je to protiv Dragovoljca u Kranjčevićevoj ulici. Nakon desetak mjeseci, vunderkind u CV je upisao još jednu impozantnu crticu. Točno u 18 i 43 navukao je Mateo Kovačić na lijevu ruku kapetansku vrpcu i postao najmlađi kapetan Dinama u povijesti. A da je postao nasljednik Cice Kranjčara, Zvone Bobana i malog Cice koji su svi golobradi vodili momčad na terenu, saznao je od novinara.

- Jeste sigurni? Uh, velika čast - u nevjerici je izustio mali Kova. A do trake je stigao slučajno. Bišćan je ozlijeđen, Badelja i Sammira nije bilo protiv Lučkog u momčadi, a Leandro Cufre koji je izveo momčad na travnjak morao je izaći zbog ozlijede u 42 minuti.

- Bukovina mi je viknuo da sam ja kapetan. Prvo sam mislio kako nisam dobro čuo - iskreno će maksimirski junak. Prije njega, najmlađi je bio Niko Kranjčar kojem je tu časnu funkciju namjenio Ćiro Blažević. Prije njega Boban...

- Super je kada me uopće stave u istu rečenicu s takvim igračima.

Što se utakmice tiče, ona je bila teška. Rudarska. Nogometaši Lučkog kao da su imali premije ako prime manje od tri. Njihov rezon u Maksimiru bio je “tko pređe centar, jadna mu majka”. Pogodak Šituma (28.) nije promjenio orijentaciju na obranu. Inače, utakmicu u Maksimiru bila je pod prismotrom stanovito gospodina Moraisa koji je bio u ulozi skauta Reala.

AUTOR: Alen Lesički/Jutarnji list

DINAMO - NK LUČKO 1:0 (Šitum 28')

DINAMO: Lončarić - Vrsaljko, Cufre, Vida, Tonel - Calello, Pokrivač, Kovačić, Šitum - Rukavina, Krstanović.

NK LUČKO: Kovačić, Batista, Buden, Bruić, Rak, Blagojević, Novak, Žižić, Rendulić, Rogač, Jelić.

KRAJ UTAKMICE

60. minuta - Velika prilika za Lučko. Kovačić je ispucao na desno krilo, a Fuček gotovo iz mrtvog kuta pogađa prečku dotad nezaposlenog Lončarića.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

GOOOL 28. minuta - Mario Šitum pogodio je za vodstvo Modrih!

22. minuta - Prvi udarac u okvir gola Krstanovića, ali n jegov udarac zaustavlja vratar Željko Kovačić

11.minuta - Šitum ponovo puca, ali i ovaj pokušaj otišao je iznad grede

2.minuta - Sam u kaznenom prostoru našao se Šitum, ali promašio je loptu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 08:45