Drago Sopta/CROPIX
MOURINHOV SKAUT

'Maksimalno respektiramo Dinamo, moramo biti vrlo oprezni u tom susretu'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. kolovoz 2011. 13:41

U loži Maksimir jučer se smjestio asistent Josea Mourinha, njegov čovjek od velikog povjerenja Jose Manuel de Morais. Zanimljivo, u loži je sjedio baš na mjestu gdje je nekada sjedio izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić. Trener iz Real Madrida bio je vrlo susretljiv i srdačan, sprijateljio se sa šefom protokola Dinama Zvonimirom Sunarom Sukijem, bez problema se s njime fotografirao, a uz to mu i obećao kako će mu na utakmicu koja se igra u Zagrebu 14. rujna donijeti originalni dres Cristiana Ronalda s potpisom. Susretljiv je bio i prema novinaru SN, bez ikakva sustezanja razgovarao je s nama nakon utakmice.

- Teško je donositi bilo kakve zaključke nakon ovakve utakmice Dinama. Vidim da je trener promijenio dosta igrača. Lijepo je bilo vidjeti ovu mladu momčad, naročito mi se svidjela njihova pas igra - na početku je kazao pomoćnik Josea Mourinha.

Nije želio apostrofirati nijednog igrača Dinama, osim što je kazao da mu se na stoperskoj poziciji svidio Domagoj Vida, da voli takve čvrste, jake i moćne igrače. Pitali smo ga, s obzirom da na ogledu s Lučkim nije imao previše za vidjeti, hoće li doći na derbi, na Poljud, gdje se četiri dana prije ogleda Dinama i Reala odigrava najveći hrvatski derbi?

- Naravno da bi ta utakmica mogla biti bolji barometar kad se radi o snazi Dinama, nakon nje bismo sigurno mogli donijeti neke konkretnije zaključke. Međutim, mi već imamo dosta informacija o Dinamu, posebno s ove dvije posljednje utakmice koje su vaši nogometaši odigrali s Malmöom. Zato ne vjerujem da će bilo tko iz Reala gledati utakmicu Hajduka i Dinama.

Naravno da smo mu morali spomenuti kako svi očekuju maksimirski spektakl, s posebnim oduševljenjem te da se svi vesele dolasku velikog Reala u Zagreb.

- Drago mi je što se ljudi u Zagrebu vesele našem dolasku. Vjerujemo da ćemo im pružiti nogometni užitak. Naravno, moramo biti vrlo oprezni.

Ova njegova posljednja rečenica pomalo nas je nasmijala, to je primijetio, pa je na naše pitanje hoće li Real biti prestrog prema Dinamu i jesu li Jurčićevi dečki samo lagani zalogaj, odgovorio je:

- Ne, ne i ne... mi nikada ne razmišljamo na takav način. Real Madrid respektira svaki klub protiv kojeg igra. Znamo da svaka momčad koja igra protiv nas želi dati najbolje od sebe, želi nas pobijediti. Utakmicu s Dinamom ne doživljavamo kao nekakvu lakšu utakmicu. Za Dinamo se pripremamo kao za bilo kojeg suparnika u Ligi prvaka - zaključio je De Morais.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 08:59