HNL

SKOČIĆ SMIJENJEN Kantrida traži četvrtog trenera ove sezone, Mladen Ivančić v.d.

AUTOR:
 • Daniel Vukušić

 • OBJAVLJENO:
 • 30.04.2012. u 13:04

 • Bilo je očito u nedjelju navečer, formalizirano je danas prijepodne: Dragan Skočić više nije trener Rijeke. Trajao je 43 dana. Bijeli ovise o ishodu subotnje utakmice Split - Inter pa tek onda o svojim rezultatima protiv Belupa i Karlovca te, u konačnici, najvjerojatnije o plasmanu i(li) odluci Dugopolja hoće li ili ne u Prvu HNL. Ime novog trenera još nije poznato.

  V.d. je dosadašnji asistent Mladen Ivančić, moguće je da se novog šefa struke imenuje do kraja današnjeg dana, a najkasnije će to biti učinjeno do srijede i polaska na pripreme u Rovinj.

  - Sve su opcije otvorene. Možda bude stranac, a možda domaći trener, možda posegnemo za trenerom za dva kola, a možda i za trajnim rješenjem, možda Ivančiću skinemo v.d. prefiks. Premda... Niti jedan od trenera nije kriv za ovu situaciju u kojoj smo se našli - veli sportski direktor Srećko Juričić.

  A Rijeka će ih ove sezone imati - četvoricu (ili petoricu ako Ivančić ne postane šef, a računamo mu aktualni v.d. status)! Horvat, Ištuk, Skočić te, još uvijek nepoznati,"br. 4". Izjednačenje sramotnog "rekorda" iz 00/01-e (Gračan, Tičić, Stilinović, Katalinić).

  Mogući povratak braće Sharbini te dolazak Kukoča na Kantridu, Juričić je nazvao "zasad neutemeljenim kombinacijama".

  Inače, nakon utakmice u Vinkovcima autobus s Rijekinim nogometašima imao je stalnu policijsku pratnju na povratku i to - bez zaustavljanja do Rijeke.

  - To kako smo odigrali protiv Cibalije, to je bila sramota. Skočić nam je sve lijepo objasnio, al' ništa se nije provelo u djelo. Ne pitajte me za razloge. Jedno je sigurno: najveći smo krivci mi igrači. Plaća na vrijeme, hoteli s pet zvjezdica, sve imamo... A odigramo onako. Osramotili smo Rijeku! - rekao je Fenan Salčinović.