Cropix/Joško Ponoš
BRBIĆEV NASLJEDNIK

TOTALNO IZNENAĐENJE NA POLJUDU Hajduk dobio novog predsjednika: 'Nisam navijač, ali živim za Hajduk i ideologiju navijača!'

Nešto poslije 17.30 sati na Poljudu je objavljeno ime novog predsjednika Hajduka i nasljednika Marina Brbića. Radi se o 34-godišnjem Osječaninu Ivanu Kosu koji je tako u finišu istisnuo Aljošu Bašića koji je danima figurirao kao prvi izbor.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 17. svibanj 2016. 19:36

Ivan Kos, 34-godišnji suvlasnik osječke tvrtke Dimnjak, koji je sredinom veljače izabran i za predsjednika uprave jedne druge osječke tvrtke Opekke, postao je novi predsjednik Hajduka. To je po svemu senzacionalna vijest, ta odluka članova Nadzornog odbora će sigurno izazvati čuđenja, ali je sve odigrano po propisima i Ivan Kos će u slijedeće četiri godine biti predsjednik uprave splitskog kluba.

- Nisam navijač, ali živim za Hajduk i ideologiju navijača – rekao je na prvom nastupu pred novinarima Ivan Kos. Ali dijeliti te emocije mnogo je više od navijanja. Nadam se da ćemo svi skupa uspjeti ostvariti veliki Hajduk, kako u emotivnom, tako i u rezultatskom dijelu.

Naglasio je da ga je zadesila velika čast i da je bio presretan kad su mu javili da žurno dođe u Split na svoju promociju.

Novi predsjednik izabran je sa četiri glasa za i dva suzdržana. Ta dva suzdržana člana Nadzornog odbora bili su Splićani Zoran Mamić iz tvrtke Tommy i Denis Kosor. Njih dvojica su se u stvari usprotivili izboru, što je bilo jasno po njihovim izjavama poslije završetka sastanaka šestorice nadzornika.

- Nisam mogao dati svoj glas nekom tko nije iz hajdučke obitelji - rekao je Kosor koji je, navodno, zatražio i poništenje natječaja.

- Nisam sudjelovao u glasovanju jer smo već ranije najavili da se povlačimo iz operativnog djelovanja NO-a, samo sam htio vidjeti tko će u budućnosti voditi klub. A što inače mislim o toj odluci, to sami možete zaključiti - kazao je Mamić.

Tako se dogodio izuzetak, a to je da je predsjednik Bijelih postao čovjek koji nije živio Hajduka. Poslije svega ne može se ne konstatirati da je taj izbor riskantan za Hajduka, što ne znači da Kos neće imati potpunu podršku navijača obzirom na činjenicu da da Nadzorni odbor uživa stopostotnu podršku udruge Naš Hajduk, ali i većine navijača splitskog kluba iz kruga Torcide.

Ivan Kos proslavio je prošlog petka 34. rođendan (rođen je 6. svibnja 1982. u Osijeku), bio je nogometaš Osijeka u juniorima, u selekcijama “cimer” sa Marijom Carevićem, u generaciji s Darijom Srnom iz Hajduka, pozvan u selekcije mlađih uzrasta Hrvatske u izboru Ivana Gudelja, onda ga je ozljeda udaljila od karijere i posvetio se studiranju ekonomije.

Linker
24. travanj 2024 14:42