Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
'JASAN JE NASTAVAK PRIČE...'

TRENER KOJI JE OD LOKALNOG KLUBA NAPRAVIO ASPIRANTA ZA EUROPU PROKOMENTIRAO STANJE U DINAMU: 'Teško mi je povjerovati u to da bi igrači to učinili...'

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 28. ožujak 2020. 00:08

Sergej Jakirović, domaći trener koji je od Gorice stvorio hit-prvoligaša, trenutno je u potrazi za novim angažmanom. Nakon što se rastao s klubom, Jakirović je bio u raznoraznim kombinacijama, a njegovo ime se spominjalo u kontekstu domaćih, ali i mnogih europskih klubova. Jakirović nam se javio uspuhan iz svog doma, jer smo ga prekinuli usred treninga.

- Treba iskoristiti ovo vrijeme, u mojim godinama se u ovakvim situacijama odmah sakupe tri, četiri kile. Ali popravio sam se, kada sam krenuo nisam mogao niti pet sklekova napraviti, sada već mogu 30 sekundi izdržati, pričao je Jakirović, kojeg smo zamolili da nam iz svog kuta prokomentira situaciju u Dinamu, u kojemu je Bjeličin stožer dobio otkaz nakon što trener i igrači nisu pristali na smanjenje plaća.

- Ne znam što bih rekao, sve što znam sam pročitao iz medija. S jedne strane razumijem klub, a s druge razumijem i igrače i trenera. U ovim trenucima se treba solidarizirati uslijed teških vremena. Po meni, očito da je problem nastao jer nitko s nikim nije komunicirao na način na koji je trebao. Nije to stvar samo prve momčadi, u jednom klubu kao što je Dinamo ima puno zaposlenih ljudi, klub poput Gorice ima puno zaposlenih, a radi se o puno manjoj organizaciji. Mi, treneri, stručni stožer i igrači smo dolje na terenu i mi smo stalno tu, nas se vidi. Ali u klubovima radi puno „nevidljivih” ljudi koji ovise o toj plaći. Svima je jasno da je bolje imati nekakvu plaću nego nikakvu. Međutim, teško mi je za povjerovati da se igrači ne bi solidarizirali i da ne bi pristali na smanjenje plaće. Svi znamo kakvi su sportaši općenito i da su uvijek među prvima kada treba pomoći u humanitarne i dobrotvorne svrhe.

Velika Gorica, 170319.
Gradski stadion.
Nogometna utakmica 25. kola 1. HNL izmedju HNK Gorica i GNK Dinamo.
Na fotografiji: Sergej Jakirovic, Nenad Bjelica.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nakon što mu je Uprava poslala cijeli stožer „na burzu”, čini se da je pitanje vremena i kada će trener Nenad Bjelica dignuti sidro. Na tom tragu je i Jakirović.

- Da, ostao je bez stožera i ne znam što će sada napraviti. Nismo se čuli, to se sada može gledati na različite načine – pravno, moralno... Ali moguće je da će čekati i vidjeti kako će se cijela ova situacija na kraju razviti, pa će sam procijeniti hoće li otići i na koji način. U svakom slučaju to je njegova odluka, govori Jakirović kojeg smo upitali i kako on stoji po pitanju novog angažmana.

- Vjerujem da bih već imao riješenu situaciju jer je ozbiljno kuhalo prije nego je svijet stao. No vjerujem da će se sve ubrzo dogovoriti kada se ponovno vratimo normalnim životima. Bilo je kontakata izvana, ali i iz domaćeg nogometa, ali vidjet ćemo, kažem, kada se stanje vrati u normalu. Treba ostati pozitivan u svemu ovome, podvukao je Jakirović na kraju.

Linker
25. travanj 2024 11:54