Screenshot
PAO PRVAK...

VIDEO: POGLEDAJTE GOL ČUDESNOG KAMERUNCA, SJAJAN POTEZ KOJI JE ŠOKIRAO BJELICU Dogodio se trenutak nepažnje i Dinamo je 'pao' od zadnjeg u ligi!

U Varaždinu se dogodilo čudo, posljednja momčad lige pobijedila je europski Dinamo koji je samo nekoliko dana prije demolirao Atalantu! Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Kamerunac Djou Guera i uporni Varaždinci uspjeli su do kraja izdržati bez primljenog pogotka. Dinamo je trenutno drugi na ljestvici sa 16 bodova, a Varaždin je preskočio Inter i nalazi se na pretposljednjem mjestu sa sedam bodova.
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 21. rujan 2019. 20:01

VARAŽDIN - DINAMO 1:0 (Djou Guera 62')

VARAŽDIN (4-1-4-1): Nevistić - Tkalčić, Stolnik, Adžić, Štefulj - Guera - Posavec, Težak, Đurasek (od 82. Glavina), Lisakovič (od 71. Mehdikhani) - Benko (od 88. Vuk)

Trener: Borimir Perković

DINAMO (4-3-3): Zagorac - Pinto, Theophile-Catherine, Perić, Moubandje - Gojak, Majer, Ivanušec - Hajrović (od 58. Petković), Gavranović (od 71. Kulenović), Atiemwen (od 71. Kadzior)

Trener: Nenad Bjelica

VARAŽDIN, Stadion Varteks. Gledatelja: 4922. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Čudo se ipak dogodilo u Varaždinu. Ono što je malo tko realno mogao očekivati, pretvorilo se u stvarnost.

Europski Dinamo ostao je bez pogotka i bez bodova u Varaždinu i tako se domaćin napokon dokopao svoje prve pobjede, a Dinamo je i poslije Osijeka i Splita i treći puta ostao bez pogotka. Uz zvuke klupske himne i veliki pljesak iz gledališta igrači Dinama i Varaždina izašli su na dobro pripremljen travnjak. Uoči same utakmice domaćin se oprostio od dosadašnjeg kapetana Darija Jerteca prigodnim poklonom koji mu je uručio Stjepan Cvek, predsjednik kluba.

Na terenu prvi udarac prema potivničkim vratima bio je onaj Atiemwena, ali je Nevistić najavio svoju veliku večer. Dinamo je odmah preuzeo inicijativu, no bez nekakvih izrazitijih prilika za pogodak. Jednom se Gavranović okrenuo, lopta je pogodila Adžića u ruku, ali Matoc sudi prekršaj za domaćina. Prvo ozbiljnije iskušenje za obranu gostiju dolazi nakon što je Đurasek uposlio Tkalčića, a njegov udarac odlazi iznad vratiju. I dalje Dinamo ima dominaciju, međutim nikako da dođe u čistu situaciju za pogodak, a buru negodovanja zaslužio je sudac Matoc nakon što je duel Stolnika i Ivanušeca presudio za goste. No, glavom je Benko nabačaj proslijedio u korner.

Što se više bližio kraj poluvremena Dinamo je gospodar na igralištu, ali uvijek netko od domaće obrane krajnjim požrtvovanjem sprječava najgore. Tako se Gojak u 37. minuti okušao iz daljine, no ovaj puta nije bio dovoljno precizan. Prekršaj Djoua i slobodni udarac za Majera, ali opet Nevistić odlično brani pa domaćin odlazi na odmor uz veliko odobravanje svojih navijača.

U drugo poluvrijeme Bjelica i Perković ulaze bez zamjena, no Dinamo je krenuo odlučnije. Pokušavala je Bjeličina momčad što prije doći do prednosti, ali nije bilo niti koncentracije niti preciznosti. S druge strane domaćin je iz minute u minutu dobivao na sigurnosti. Povremeni izleti domaćih napadača podgrijavali su nadu da bi se moglo dogoditi čudo u Varaždinu. Prvo se Bjelica odlučio za izmjenu i uveo Petkovića umjesto Hajrovića.

A onda u 62. minuti prava ekslplozija oduševljenja na varaždinskom stadionu. Štefulj je ubacio s lijeve strane, lopta se odbila od Ivanušeca, došla je do Djoua koji je prvo sjajnim lažnjakom riješio se pratnje, a zatim lijevom nogom po travi pogodio mrežu Zagorca. Od tada igra se je potpuno rasplamsala, domaći glavom doslovno idu na kopačku i nošeni sjajnom podrškom s tribine polako kroče prema velikom, svakako najvećem iznenađenju u dosadašnjem dijelu prvenstva. 20 minuta prije kraja Bjelica se odlučuje za Kulenovića i Kadziora, a Perković umjesto vrlo dobrog Lisakoviča priliku daje za debitanta Mehbikhabija iz Irana.

Ušli su Varaždinci kao u transu, u završnicu utakmice, Žuti su sve karte dali na napad, ali svaki igrač domaćina bio je junak za sebe. I kad se činilo da nema spasa, uvijek je netko iznikao iz trave i spasio mrežu. U posljednjim minutama još se domaći trener odlučio za ulazak Vuka umjesto Benka, a Dinamo je najopasnije zaprijetio kada je prekršaj Tkalčića za žuti karton s ruba kaznenog prostora izveo Majer.

Unatoč pozamašnoj sudačkoj nadoknadi Varaždinci su izdržali sva iskušenja, publika je bila doslovno 12. igrač na terenu, i frenetičnim aplauzom ispratila svoje junake.

VARAŽDIN - DINAMO 1:0 (Djou Guera 62')

VARAŽDIN: Nevistić - Tkalčić, Stolnik, Adžić, Štefulj - Djou Guera, Težak, Đurasek, Posavec - Lisakovič, Benko

DINAMO: Zagorac - Pinto, Theophile, Perić, Moubandje - Gojak - Hajrović, Majer, Ivanušec, Atiemwen - Gavranović

-----------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90+7' - Posljednju priliku na utakmici imao je Dinamo, pucao je Kadzior iz slobodnjaka iz daljine, ali Nevistić to lakoćom brani. Gotov je susret u Varaždinu, Dinamo je izgubio od posljednje momčadi lige!

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

88' - Posljednja promjena kod Varaždinaca. Izašao je kapetan Leon Benko, u igri je Leonard Vuk.

88' - I dalje traje pritisak dinamovaca... Sada je zaprijetio Theophile, sjajno je prsima primirio loptu, a zatim opalio po golu, no njegov šut završio je samo u vanjskoj mreži.

84' - Strašna šansa za Dinamo! Petković je lijepo glavom spustio za Gojaka, a njegov udarac s tri metra odlazi preko grede!

83' - Mijenja i Perković. Izašao je Đurasek, u igri je Glavina.

71' - Dvostruku zamjenu radi Nenad Bjelica. Izašli su Atiemwen i Gavranović, umjesto njih u igri su Kadzior i Sandro Kulenović.

71' - Prva promjena kod Varaždinca. Umjesto Lisakoviča u igri je Franjo Prce.

64' - Još jedan žuti karton za dinamovce, čini se da se nervoza uvukla u redove Modrih... Sada je 'požutio' Perić zbog prekršaja na Benku.

62' - GOOOL! Pogodio je Kamerunac i probio obranu Dinama! Varaždinska je publika na nogama, zaslužili su ovo uporni domaći nogometaši...

58' - Reagira napokon i Bjelica. Iz igre je izvadio Hajrovića, a rezultat će pokušati promijeniti Bruno Petković.

57' - I još jedna velika prilika za Modre! Ivanušec je izbio sam pred Nevistića i pokušao ga prebacitim, no varaždinski vratar fantastično brani njegov pokušaj!

57' - Sjajna šansa za Dinamo! Majer je izveo korner, Gojak je bio najviši u skoku i silovito tukao glavom, a Varaždinci su to uspjeli skinuti s gol-linije!

50' - Žuti karton dobio je Lisakovič zbog prekršaja na Atiemwenu.

47' - Odmah na početku šansa za Dinamo! Gavranović je lijepo spustio za Gojaka koji cilja donji kut Nevistićeva gola, ali je od bloka lopta završila u korneru.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Varaždinu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Dinamo je očekivano dominirao u prvome dijelu, iako se mora priznati da im Varaždinci zasad sasvim solidno pariraju. Najviše je problema domaćoj obrani stvorio Iyayi Atiemwen, aktivan je bio i Gojak, no put do mreže još nisu pronašli. Kod Varaždina se u nekoliko akcija istaknuo Posavec, a izvrstan je i Daniel Štefulj... Ako do kraja susreta uspiju zadržati koncentraciju, mogli bi igrači Borimira Perkovića izvući bod protiv Bjeličinih trupa.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43' - Šansa za Modre! Majer je izveo slobodan udarac s dvadesetak metara iskosa, sjajno je gađao donji kut, no uspio je to Nevistić nekako skinuti i izbaciti u korner...

33' - Evo kako je opasan Dinamo! Usred pritiska domaćih Atiemwen je sjajnim driblingom 'slomio' svog čuvara i zatim ubacio u peterac, ali je varaždinska obrana uspjela izbaciti loptu izvan šesnaesterca...

32' - Pritišću sada Varaždinci! Dvaput su uspjeli zaprijetiti prema vratima Modrih, pucali su s dvadesetak metara Štefulj i Benko, ali oba je puta lopta završila u bloku dinamovaca.

31' - Još jedna opomena za dinamovce. Hajrović je s leđa srušio Štefulja i opravdano dobio žuti karton.

27' - DVOJBENA SITUACIJA! Gojak je pao u šesnaestercu u duelu sa Stolnikom, skočili su svi dinamovci i tražili najstrožu kaznu, ali sudac Matoc rukom je samo pokazao da se igra nastavlja.

26' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Ivo Pinto zbog prekršaja na Danielu Štefulju.

23' - Gojak je izveo taj slobodan udarac, a lopta se od živog udarca odbila u korner...

22' - Grub prekršaj napravio je Guera Djou u zoni udarca. Luka Ivanušec se dugo previjao na travnjaku, ali je na kraju ipak stistnuo zube i ustao...

16' - Kakva šansa za Dinamo! Pinto je centrirao s desne strane u peterac, a Stolnik je posljednji trenutak glavom izbacio u korner ispred natrčalog Gojaka!

13' - Velika prilika za Varaždin! Đurasek je probio desnu stranu i sjurio se prema golu Dinama, no završni je udarac bio neprecizan, s desetak metara poslao je loptu nebu pod oblake.

8' - Mnogo problema stvara Atiemwen Varaždincima... lijepo su kombinirali Hajrović i Ivanušec, opasan je bio i Nigerijac, ali uspjeli su domaći nogometaši nekako raščistiti tu situaciju.

3' - Šansa za Dinamo! Atiemwen se izborio za udarac i opalio po golu, ali pucao je ravno u Nevistića koji nije imao problem s tim udarcem.

1' - Počela je utakmica u Varaždinu.

-----------------------------------------------

18.55: Igrači su istrčali na travnjak stadiona u Varaždinu. Glavni sudac je Marko Matoc iz Zaprešića. Sve je spremno za početak!

18.30: Objavljeni su službeni sastavi. Trener Modrih Nenad Bjelica napravio je čak devet izmjena u odnosu na europski susret s Atalantom. Na golu će startati Zagorac, u obrani će početi Pinto, Theophile-Catherine, Perić i Moubandje, a ispred njih će kao 'osigurač' biti Amer Gojak. U veznome redu priliku su od prve minute dobili Izet Hajrović, Lovro Majer, Luka Ivanušec i Iyayi Atiemwen koji je 'uskočio' umjesto najavljenog Kadziora. Isturena špica bit će Mario Gavranović. U odnosu na momčad koja je rasturila Atalantu, susret će započeti samo Dino Perić i Kevin Theophile-Catherine.

Trener Varaždinaca Borimir Perković napravio je samo jednu promjenu - umjesto Kolarića utakmicu će započeti Posavec. Utakmicu je trebao započeti i saudijski veznjak Jamal Bajandouh, no dogodio mu se nevjerojatan peh - ozlijedio se na zagrijavanju. Priliku da se dokaže protiv Dinama dobit će Karlo Težak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:45