Zeljko Hajdinjak / CROPIX
DONEDAVNO ANONIMAC, A SADA ZVIJEZDA

ŽIVOT PIŠE NEOBIČNE PRIČE! SENZACIONALNOG KAMERUNCA TRAŽIO I HAJDUK, A ONDA JE PRESUDIO DINAMU Prešao 'pola' svijeta da bi se skrasio u Varaždinu

Piše: Ivica HercegObjavljeno: 24. rujan 2019. 00:04

Da nogomet može ispisati neobične priče, dokaz je senzacionalna pobjeda momčadi Varaždina nad Dinamom. Ako zbog tri boda i prve pobjede u prvenstvu svi igrači u plavo-bijelom dresu zaslužuju epitet junaka, onda je strijelac pobjedničkog pogotka Guera Djou pravi superjunak. Još prije samo dva tjedna potpuni stranac u gradu, sada je zapalio tribine i odjednom se našao pod svjetlima domaće nogometne scene.

Još je zanimljivije da mu je to bio premijerni nastup u Varaždinu. Nakon što je odradio tri treninga i jednu utakmicu na prigodnom svečarskom susretu u Jurketincu, trener Perković hrabro ga je gurnuo u vatru u Osijeku.

- Bio je među boljima, vrlo se dobro snašao u momčadi - bila je trenerova ocjena Kamerunčeva debitantskog nastupa, koja mu je dala priliku za daljnje povjerenje.

Varazdin, 210919.
Gradski stadion. 
Utakmica 9. kola 1. HNL, NK Varazdin - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Guera Djou Jessie Jensen i Bruno Petkovic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Igrao za Šerif u Osijeku

I na sve je to uzvratio sjajnom reakcijom kod pogotka u 62. minuti. U pravo vrijeme bio je na pravom mjestu, neobičnom mirnoćom povaljao stopera Perića i hladnokrvno matirao vratara Zagorca. Dovoljno za pravu ludnicu u gledalištu, ali i konačni trijumf domaćina.

Ali tko je Jessie Jensen Guera Djou? S ovim smo 22-godišnjakom razgovarali poslije rekuperacijskog treninga kojim je zatvorena epizoda Dinamo.

Rođen je u mjestu Douala u Kamerunu, a nogometni su mu korijeni u Gani, gdje je počeo u Accra Lionsu. Uslijedile su posudbe u Monaco (mlada momčad), pa Moldaviju (Šerif i Petroclub), uz povratke u Ganu, da bi 2. rujna potpisao za Varaždin. Osim premijernog nastupa, za Osijek ga veže i podatak da je u Eurokupu već igrao u Gradskom vrtu, ali tada u dresu Šerifa.

Nakon čestitke na prvijencu u Prvoj HNL pitali smo ga za prve dojmove:

- Sretan sam zbog pogotka i pobjede, moram reći da mi je momčad u svemu pomogla, a ovo je najbolji poticaj za dalje.

Kako se snašao u klubu i gradu?

- Sviđa mi se, sve je u redu, u svlačionici smo jedna velika obitelj i vlada pozitivno okruženje.

Zanimao se i Hajduk

Koju poziciju Djou najviše voli, što je po nogometnoj vokaciji?

- Odgovara mi svaka u srednjem redu, ipak s naglaskom na defenzivnijoj ulozi. No vidjeli ste da mogu biti uspješan i u napadačkim zadacima.

Igrač koji je nedvojbeno podigao igru Varaždina u dva protekla kola svojim je pristupom također nagovijestio da bi mogao ostaviti traga u ovoj premijernoj povratničkoj godini Varaždina.

Manje je poznato da je ovog ljeta pri kraju prijelaznog roka Kamerunac bio u kombinacijama da postane igrač splitskog Hajduka. Na kraju je stigao u Varaždin, a na Poljudu bi ipak mogao zaigrati za već dva tjedna, u 11. kolu Prve HNL, ali u varaždinskom dresu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 12:37