Screenshot: HNTV
SVE SE JASNO VIDI

VIDEO: DO NEVJEROJATNOG GOLA NA POLJUDU NIJE NI TREBALO DOĆI Pogledajte snimku nakon koje ništa nije sporno: Glavni akter nije smio biti na travnjaku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. listopad 2019. 11:02

Glavna tema Hajdukove subotnje 2:0 pobjede protiv Slaven Belupa i dalje je pogodak iz 74. minute kakav do jučer nije viđen u HNL-u, da bi preko noći postao hit i izvan granica Hrvatske.

Svi su već manje, više vidjeli što se dogodilo - vratar Hajduka Josip Posavec greškom je bacio loptu točno na noge Slavenovu veznjaku Nemanji Glavčiću, a ovaj ju je odmah opalio prema golu. Posavec je u panici pokušao ispraviti grešku, ali sam se zakoprcao u mreži, a lopta je, činilo se ušla u gol.

I gledateljima na stadionu se učinilo da je lopta prešla gol-liniju, izgledalo je to tako i na TV ekranima, gostujući igrači već su počeli slaviti, vratar Ježina je u slavlju čak dotrčao skroz do svoje klupe ostavivši prazna vrata, ali lopta se, pokazala je ponovljena snimka, odbila od stative i ostala u igri.

Screenshot

Najbolje su se u brzini snašli igrači Hajduka - Jradi je poslužio Juranovića, a on lako zabio u praznu mrežu dok su gosti još slavili 'izjednačenje'.

Snimku pomalo komične situacije možete pogledati OVDJE

Međutim, do svega toga nije ni trebalo doći jer je pokretač akcije, Josip Posavec, trebao biti isključen još u prvom poluvremenu.

Hajdukov vratar je u 30. minuti napravio još veću grešku nego kod tog fantomskog pogotka. Sat vremena prije, pri jednoj rutinskoj intervenciji, uklizao je na loptu ispred Slavenovog Brazilca Lime i rukama ju nehotice iznio izvan kaznenog prostora, gdje više nije vratar, nego običan igrač.

Kad je shvatio što je napravio, sakrio je loptu, brzo ju povukao natrag u šesnaesterac, ali snimka jasno pokazuje da je lopta već bila dobrano izvan. Osječki sudac Dario Bel ni njegovi pomoćnici nisu reagirali, pustili su da se igra nastavi, ali sve je jasno - to je trebao biti slobodan udarac za Slaven i isključenje za Posavca jer je rukama van kaznenog prostora odnio loptu ispred protivničkog napadača u izglednoj situaciji.

SITUACIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE, NA 1,45 MINUTI VIDEA

Linker
23. travanj 2024 14:27