Jurica Radić
SLUŽBENA PRESICA

VIDEO: OREŠČANIN NAJAVIO NAJVEĆI HRVATSKI DERBI I KOMENTIRAO VELIKANA INTERES ZA BRADARIĆA 'Nitko nije favorit na Poljudu, pa ni Dinamo'

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 02. travanj 2019. 13:25

Uoči najvećeg derbija hrvatskog nogometa, okršaja između Hajduka i Dinama na Poljudu (srijeda u 19h) službenu presicu održao je Hajdukov trener Siniša Oreščanin.

"U ova dva dana smo se pokušali oporaviti i pripremiti se, a atmosfera je sasvim normalna", rekao je u uvodu Oreščanin.

Upitan je Hajdukov trener tko je favorit?

"Po meni nitko nije favorit. Mislim da su šanse 50-50. Tako mislimo u našem stožeru i tako želimo prenijeti našim igračima", rekao je Oreščanin.

Upitan je Oreščanin i za sastav. Sprema li iznenađenje?

"Uvijek nešto spremamo.Imamo nekih svojih ideja, ali želio bih naglasiti da se fokusiramo sami na sebe. Nitko na Poljudu nije favorit. Mi ćemo sutrašnju utakmicu shvatiti kao najvažniju, ali shvatit ćemo ju kao neki dobar test. To će nam biti najbolji pokazatelj gdje smo i šta smo", objasnio je Oreščanin.

Otkud vam prijeti najveća opasnost?

"Dinamo je ove sezone, a to je glavna zasluga Bjelice, jako izbalansiran i stabilan. Približio se europskim mjerilima. Bjelica ima potpunu kontrolu nad svlačionicom, što nije uvijek bio slučaj. To je najveća vrijednost. Naravno, ima Dinamo i svoje dobre karakteristike u tranziciji i reaktivnom nogometu. U fazi napada baziran je na krilnim igračima i visokim „osmicama“. S puno igrača pokušava dolaziti u završnicu. A tu je, dakako, i izražena individualna kvaliteta", objasnio je Oreščanin, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako mislite da nije postojala kontrola nad svlačionicom?

"Bio sam gore, znam što je to, ali ne bih ulazio u detalje."

Spremate li možda neka iznenađenja u sastavu?

"Uvijek spremamo nešto. Imamo ideje, ali želim naglasiti da smo fokusirani samo na sebe. Vjerujem u svoj proces i svoju momčad. Život ide dalje i nakon sutrašnje utakmice. Ovaj derbi shvatit ćemo kao dobar test, da vidimo koliko smo blizu Europi."

Ušuljali ste se u Europu, razmišljate li sada i o lovu na drugo mjesto?

"Ne, naravno da ne. Pokušavamo ostati na zemlji. Baš smo jučer razgovarali o tome. U svlačionici na panoima imamo modelne vrijednosti timskog duha. Moramo biti ponizni i oprezni da iz ovoga ne krene euforija."

Domagoj Bradarić na meti je velikana, čak i Barcelone, hoćete li posebno razgovarati s njim?

"Danas ćemo pojedinačno razgovarati s igračima, vjerojatno i s njim. Ne nužno o tome."

Vraća li se Palaversa u prvih 11?

"Još imamo treninge i sastanke pa ćemo nakon toga odlučiti."

Za Dinamo nije potrebna dodatna motivacija?

"Ova je utakmica najlakša po pitanju motivacije. Čak možda i treba tamponirati, pripaziti da stvar ne od previše gore. Bitno je naći balans između lijepog okruženja na tribinama te travnjaka, odnosno da momci rade ono što smo se dogovorili. Lokomotiva (op.a. pobjeda 2:1 na Poljudu 10. veljače) je bila dobar psihološki test jer tada dugo nismo imali utakmicu pred publikom."

Možete li najaviti lijep derbi, kvalitetan, po guštu navijača?

"Da. Trebala bi biti OK utakmica, bliža europskim okvirima. To je moja želja, a i Dinamo je pokazao ove sezone da je uhvatio srednju klasu europskog nogometa."

Hoće li Caktaš opet izvoditi penal?

"Pitanje je hoće li bit' penal. Hoće, izvodit će."

Linker
26. travanj 2024 02:53