Francois Moubandje (desno) u dresu Toulousea
 REUTERS
PRVO PRAVO PREDSTAVLJANJE

VJERUJTE NA RIJEČ - DINAMO JE U SVOJU SVLAČIONICU DOVEO KAPITALCA! Novo pojačanje Modrih oduševilo na utakmici zatvorenoj za javnost

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. srpanj 2019. 13:10

DINAMO - DUBRAVA 3:0 (1:0 - Petković (37), 2:0 - Baturina (77), 3:0 - Šitum (85))

DINAMO: Horkaš (od 67. Josipović) - Stojanović, Franjić, Gvardiol, Šitum - Šunjić (od 60. Nuno Cardoso) - Atiemwen (od 60. Moubandje), Majer, Moro (od 60. Gjira), Marin - Petković (od 60. Baturina).

DUBRAVA: Mustapić, Cerovec, Glavaš, Ljubanović, Boršić, El Saleh, Šutalo, Tolić, Glasnović, Mudražija, Juranović (još su igrali: Bosnar, Krajačić, Čolić, Hodak, Šušić, Muhar, Cruz, Kelly).

Francois Moubandje jučer se prvi put predstavio u dresu Dinama. Mogli su ga vidjeti samo trener Bjelica, njegov stručni stožer, suigrači i - novinari. Naime, prijateljska utakmica Modrih i novog drugoligaša Dubrave bila je zatvorena za javnost. No, vjerujte na riječ, Dinamo je u svoju svlačionicu doveo - kapitalca! To se vidjelo od njegova prvog primanja lopte... Čak ne treba ni spomenuti da je bio asistent pogotka koji ja zabio Baturina glavom. Francios ga je centaršutom pogodio "u trepavicu".

No, nije taj centaršut poanta cijele priče, švicarski reprezentativac je klasni igrač, a nije još u idealnoj formi, jer je do dolaska u plavi dom trenirao samostalno. Moubandje je nudio sliku rastrčanog igrača, a u tih pola sata koliko je dobio priliku pokazao je i vrlo dobru tehničku razinu.

Sad treba čekati da se skroz tjelesno pripremi, onda ćemo od njega sigurno vidjeti više. Ali već nakon tih pola sata možemo zaključiti da je Dinamo dobro uložio u njegovu plaću koja je bruto 620 tisuća eura godišnje.

Trener Nenad Bjelica jučer je dao priliku igračima koji nisu igrali protiv Lokomotive, te onima koji su imali manju minutažu, to je trojka Petković, Atiemwen i Marin.

Moglo smo vidjeti dosta zanimljivog nogometa, a Dubrava će očito imati što kazati u drugoligaškog društvu. Momci trenera Gorana Gajzlera u nekim trenucima su jako dobro parirali Modrima, ima tu dobrog materijala, nogometno zanimljivih nogometaša. Prvi su zaprijetili gosti. Dubrava je u 19. minuti izvela sjajnu akciju, no udarac Tolića odsjeo je na gredi. Dinamo je očekivano dominirao, ali Bjeličina momčad nije imala ozbiljnijih prilika do 25. minute kada je Stojanović probio desni bok, a Petković s dva metra prebacio gredu.

Hrvatski reprezentativac puno je precizniji bio u 37. minuti kada je lijepim udarcem glavom doveo Dinamo u vodstvo. Atiemwen je ubacio s desnog krila, a Petković utrčao ispred gostujućih braniča. Do kraja prvoga dijela iz daljine je dobro opalio Majer, lopta je prošla pokraj gola, a onda je i Mustapić sjajno zaustavio udarac glavom Marina.

Dubrava je i početak drugog dijela otvorila odlično. Glasnović je pogodio vratnicu, a Nenad Bjelica se ubrzo odlučio za brojne promjene. Antonio Marin sjajno je pucao u 70. minuti, no gostujući vratar upisao je veliku obranu. Dinamo je do drugog gola stigao u 77. minuti, Moubandje je ubacio s lijeve strane, a Baturina zabio glavom. Za konačnih 3:0 sve sam je napravio Šitum "provozavši" obranu Dubrave.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:25