Foto: Goran Mehkek / CROPIX
MENADŽER DESETLJEĆA

'ZASLUGE ZDRAVKA MAMIĆA SU NAJVEĆE!' NENAD BJELICA BEZ DLAKE NA JEZIKU PROKOMENTIRAO BERBU NAGRADA I PRIČU O OLMU 'Mi nikoga ne tjeramo iz Dinama'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. prosinac 2019. 12:02

Dinamovci su se vratili u Zagreb s hrpom nagrada iz Sarajeva, s osmog međunarodnog simpozija o sportu i festivala dokumentarnog sportskog filma. Dinamo je proglašen najboljim klubom u regiji, Nenad Bjelica najboljim trenerom, Dani Olmo je otkriće godine, Amer Gojak najbolji nogometaš BiH. Posebnu nagradu dobio je Zdravko Mamić za najboljeg menadžera posljednjeg desetljeća.

- Bilo nam je jako lijepo u Sarajevu. Sve je bilo na vrhunskoj razini, nagrade su krasne. Družili smo se s odabranim društvom, prisutni su bili mnogi bivši igrači i treneri, neke sam vidio nakon 30 godina, nekad sam ih gledao na televiziji. Organizacija je bila super, na koncu smo završili na jednoj opuštenoj večeri, baš smo se dobro proveli - kazao nam je trener Modrih Nenad Bjelica.

Sve te silne nagrade su veliko priznanje za zagrebački klub. Vi ste izabrani ste za najboljeg trenera u regiji?

- Svakako da je to lijepo priznanje. Ali bez mojih igrača, stručnog stožera i svih ljudi u klubu ništa ne bi bilo moguće. Mi svi zajednički stvaramo rezultat, to su Olmo i Gojak istaknuli na dodjeli nagrada. Bez uspjeha momčadi teško je ostvariti nešto individualno. Naravno da smo ponosni zbog svih tih individualnih nagrada, ali smo svjesni da je uz rezultate momčadi to bilo lakše ostvariti.

Simposar

Priča o ostanku Danija Olma u Dinamu i nakon zimskog prijelaznog roka se zakotrljala...

- Vidite, mi nikoga ne tjeramo iz Dinama! Nama su svi ovi igrači koji su trenutačno u Dinamu potrebni. Naravno, znamo kako funkcionira tržište. Ako dođe ponuda za bilo kojeg našeg igrača, klub će je razmotriti, te donijeti odluku. Ona treba zadovoljiti klub i igrača. Svi naši igrači imaju veliku vrijednost na tržištu, bez obzira tko koliko igra. Dinamo nema nikakvu potrebu bilo koga prodavati. Pogotovo da prodajemo po cijeni koja je nerealna na tržištu.

Kad je riječ o Gojaku, Bjelica veli:

- Amer je ove godine odigrao sjajne utakmice, zabio onaj vrlo važan pogodak protiv Rosenborga, koji nas je uveo u Ligu prvaka. Debitirao je za svoju reprezentaciju, za nju je postigao puno važnih pogodaka. Nakon Pjanića i Džeke biti proglašen najboljim bosansko-hercegovačkim nogometašem velika je čast za njega i za nas.

Zdravko Mamić je proglašen menadžerom desetljeća?

- Zdravko je stvarao ovaj Dinamo. Izgradio je zdravu bazu svih ovih godina, osmislio nogometnu školu, najzaslužniji je za sustav razvoja mladih nogometaša. Dinamo je ovih godinu i pol dana otkako smo mi došli bio veliki klub, kao što će to biti i nakon nas. Zasluge Zdravka Mamića su u tome najveće - zaključio je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:23