PROBLEMI S OZLJEDAMA

Zoran Vulić pred 'probu' za Kup: 'Respektiramo Dinamo, ali ih se ne bojimo'

'Dinamo je najbolji, a to i rezultati pokazuju. Nisu slučajno neporaženi' - rekao je trener Splita
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. svibanj 2015. 16:27

Dinamo je sve bliže sezoni bez poraza. "Preživio" je do sada nekoliko "mina", hoće li i sutrašnje (19 sati) gostovanje u Parku mladeži kod Splita? Trener "crvenih" Zoran Vulić nada se da neće, piše Slobodna Dalmacija.

- Dinamo je najbolji, a to i rezultati pokazuju. Nisu slučajno neporaženi. No, u nogometu postoji zakon velikih brojeva. Ni ja nisam puno utakmica u nizu izgubio u Rijeci, pa sam sada izgubio. Tradicije su tu da se ruše.

No, opet su problem ozljede i kartoni.

- To je najveći problem u klubu. Protiv Rijeke nismo imali cijelu lijevu stranu, sada nemamo cijelu desnu. Nema Ibriksa, Radotića, Galovića...

Tko će onda igrati desnog beka?

- Igrat ćemo bez desnog beka, s desetoricom protiv jedanaestorice! - okrenuo je na šalu Vulić, nije htio otkriti svoje planove za rješenje tog problema.

Vraćaju se Woon i Rog koji su preskočili Kantridu zbog kartona, a tko još ne može?

- Erceg je jučer imao tek drugi trening, Roce i Glavina isto. Treba zahvaliti tim momcima koji su s jednim treningom odigrali protiv kvalitetne momčadi kao što je Rijeka. Imali su 15 dana pauze. Glavina je zabio autogol, ali nemam pravo nikome ništa zamjeriti. Moram biti ponosan na te momke.

Kako Split može pobijediti Dinamo? Postoji li kakav recept?

- Recept je uvijek igrač. Ja mogu pričati što hoću, ali on to mora napraviti na terenu, on je taj koji pravi razliku i rezultat. Nezgodno je jer nam Dinamo dolazi nakon što smo imali šest utakmica u dva tjedna, a mi nemamo toliko igrača kao oni ili Rijeka. Respektiramo Dinamo maksimalno, ali ih se ne bojimo.

Ovo je i svojevrsna uvertira pred finale Kupa?

- Kup će biti različita utakmica. Svako je finale veličanstveno, bez obzira je li to finale Torcida kupa, Hrvatskog kupa ili Kutije šibica. Velika je to čast za naš klub. Nadam se da ćemo imati vremena pričati o povijesnom uspjehu.

Što ćete reći igračima uoči susreta?

- Prije svake utakmice pričamo o protivniku i njegovim karakteristikama, kvalitetama i manama. Upozorit ćemo na kvalitete i pokušati iskoristiti njihove loše stvari koje svaka momčad ima. Do sada to nitko nije iskoristio, ali nadam se da ćemo mi uspjeti - zaključio je Vulić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 20:42