Gasperini
 Damir Krajac / CROPIX
TALIJANI NAJAVILI DINAMO

KAPETAN ATALANTE NAHVALIO MODRE 'Igrali smo već protiv Evertona, a Dinamo je jednako velik klub'; TRENER OTKRIO STANJE S PRVIM NAPADAČEM

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 17. rujan 2019. 21:01

Uoči susreta prvog kola Lige prvaka između Dinama i Atalante, gostujuća ekipa je održala konferenciju za medije. Pred novinare je izašao trener Atalante Gian Piero Gasperini i kapetan Alejandro Dario "Papu" Gomez.

- Sjajan je osjećaj biti u Ligi prvaka. Ovo nam je prvi put da smo u ovom natjecanju i ovo je prilika da pokažemo što znamo. Želimo vidjeti koliko smo dobri na najvišem nivou u Europi. Vjerujem da ćemo biti bolji od ostalih i pokazati koliko vrijedimo - rekao je Gasperini pa otkrio što je s Luisom Murielom koji je upitan za nastup zbog ozljede: - Muriel je odradio jedan lakši trening, ali nismo ga htjeli forsirati. Vjerujem da će do sutra ujutro biti spreman za utakmicu s Dinamom.

Trener Atalante se osvrnuo i na skupinu u kojoj su s Dinamom, Šahtarom i Manchester Cityjem.

- Imamo šest utakmica u skupini. Susret s Dinamom je jako važan, ali ne i odlučujuć. Bitno nam je pružiti dobru igru i odmah nakon te prve utakmice ćemo znati koliko možemo. Dinamo je iskusna ekipa koja ove sezone već ima dosta utakmica u pretkolima Lige prvaka i domaćem prvenstvu. Proučili smo ih dobro, kao i oni nas. Nema ovdje loših ekipa, svi koji su tu su lideri u svojim ligama - kaže Gasperini pa dodaje: - Dinamo je domaćin i bit će jako entuzijastični, a mi ćemo to pokušati smanjiti svojom taktikom.

Gasperini je otkrio što mu je Mario Pašalić koji je nekada igrao za Hajduk rekao o Dinamu i hoće li sutra zaigrati na Maksimiru.

- Pašalić je jako napredovao prošle sezone, a dobro je nastavio i u početku ove. Ima još prostora za napredak, ali vjerujem da je materijal za reprezentaciju Hrvatske. Znamo za rivalstvo Dinama i Hajduka i nadam se da će nam Pašalić pomoći protiv domaćina kao što je pomagao i Hajduku - zaključio je Gasperini.

Kapetan Gomez odgovarao je dosta kratko i samo najavio kako su igrači spremni pokazati što znaju.

- Nastojat ćemo prikazati igru kakvu igramo već posljednje tri sezone. Od kada sam ovdje, proteklih pet godina, smo jako narasli kao klub. Prije pet godina cilj nam je bio ostati u ligi, ali trener Gasperini je sve promijenio. Sada želimo nastaviti rasti: - rekao je Gomez pa dodao:

- Igrali smo već protiv Evertona, a Dinamo je jednako velik klub i nema razlike između ta dva velikana. Mi smo spremni za Ligu prvaka - zaključio je Gomez.

Pogledajte podcast Sportskih novosti Dinamo u Ligi prvaka u kojem gostuju proslavljeni bivši nogometaši modrih i aktualni trereni Ognjen Vukojević i Andrej Panadić:

Linker
26. travanj 2024 12:59