Ronaldo
 Lars Baron/Getty Images / Getty Images
ŠOU MLADIĆA IZ AMSTERDAMA

VIDEO: SENZACIJA U TORINU, JUVENTUS JE ISPAO IZ LP! RONALDO NE MOŽE VJEROVATI ŠTO SE DOGODILO Mladi Ajax nakon Reala izbacio još jednog velikana!

U uzvratnoj utakmici četvrtfinale Lige prvaka Ajax je u gostima pobijedio Juventus 2-1 i izborio prvo polufinale Lige prvaka nakon 1997. godine. Gosti su pregazili Juventus koji može biti zadovoljan što je ova utakmica završila samo s dva pogotka u njihovoj mreži. Juventus je poveo u 28. minuti golom Ronalda, a pobjedu Ajaxu donijeli su van de Beek (34') i de Ligt (67').
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 16. travanj 2019. 13:03

Juventus - Ajax 1:2 (Ronaldo 28' / Van de Beek 34', De Ligt 67')

Juventus (4-3-3): Sczsesny, De Sciglio (od 64' Cancello), Bonucci, Rugani, Alex Sandro, Emre Can, Pjanić, Matuidi, Bernarderschi (od 80' Betancour), Dybala (od 46' Kean), Ronaldo

Ajax (4-2-3-1): Onana, Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui (od 11' Sinkgraven, od 82' Magallan), Schone, De Jong, Ziyech (od 88' Huntelaar), Van de Beek, Neres, Tadić

Allianz Stbadion. Gledatelja 42.000. Sudac Turpin (Francuska)

Ajax je priredio novu senzaciju i nakon što je u osmini finala prošao Real iz Madrida, u utorak navečer je eliminirao i Juventus (1:2), te se plasirao u polufinale i čeka pobjednika para Manchester City - Tottenham!

Sjajno su odigrali igrači Ajaxa u domu Juventusa, uspjeli su okrenuti rezultat, bili su jako opasni protiv Talijana svaki put kada bi prošli centar, očitali su im lekciju iz modernoga nogometa podsjetivši na slavne dane iz sedamdesetih i devedesetih….

Jako oprezno se igralo u Torinu u prvih 20-ak minuta, nije bilo osobitih prigoda do pokušaja van den Beeka iz relativno dobre situacije kada je prebacio vrata, da bi na drugoj strani Dybala šutirao iskosa, ali je Onana obranio udarac. A onda je Juventus u 28. minuti poveo pogotkom Cristiana Ronalda. Zabio je glavom nakon ubačaja Pjanića iz kuta, no slavlje navijača nakratko je odgođeno jer je sudac Turpin išao gledati snimku, no kada se vratio, pokazao je na centar.

Međutim, nije dugo trebalo Ajaxu za izjednačenje, a uspjelo im je to u 34. minuti kada je sa 20 metara pucao Ziyech, a lopta je na 12 metara došla do van den Beeka koji je bio neometan i pogodio sami kut. I trener Juventusa bio je prisiljen na zamjenu jer se tijekom prvoga dijela ozlijedio Dybala koji je izdržao do odmora, a u nastavku je ušao mladi Kean.

Problemi s napadačima su se nastavili za Juve, jer na ovoj utakmici nije bilo našega Marija Mandžukića koji je morao preskočiti ovaj susret zbog ozljede koljena. U 52. minuti je Ajax bio jako blizu vodstvu nakon lijepe akcije koju je golom pokušao okruniti Ziyech, ali je njegov šut sa 12 metara obranio Szczesny.

Ajax je opasno prijetio početkom nastavka, pa je tako još jednom Szczesny spašavao svoja vrata, ovaj put na udarac van den Beeka. Petnaest minuta u drugom poluvremenu trebalo je Juveu da napraavi akciju, Kean je pucao malo pokraj gola na dodavanje Ronalda. Nizozemci su ubrzo opet bili blizu gola, ovaj put iz kontre, gol je klizećim startom spasio Pjanić.

Međutim, nije bilo spasa nakon kornera Schonea nakon kojega je glavom zabio de Ligt. Prolazili su „kopljanici“ kako su htjeli, a još im je zbog zaleđe poništen gol za 3:1

JUVENTUS - AJAX 1:2 (Ronaldo 28' / Van de Beek 34', De Ligt 67')

JUVENTUS: Szczesny; De Sciglio, Bonucci, Rugani, Alex Sandro; Can, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi (od 79. Bentancur), Dybala (od 46' Keane), Ronaldo

AJAX: Onana; Veltman, Blind, De Ligt, Mazraoui (od 10' Sinkgraven, od 82' Magallan); De Jong, Van de Beek, Schöne; Neres, Tadic, Ziyech (od 88' Huntelaar)

--------------------------------------------

92' KRAJ! Ronaldo je dobio žuti karton u međuvremenu, a Ajax je u polufinalu Lige prvaka!

90' Blind je igrao rukom u šesnaestercu, slučajno, barem tako kaže VAR, i nema jedanaesterca. Samo dvije minute nadoknade.

86' Juventus pokušava doći do prilika, ali neuspješno.

82' Sada je Schone s 12-13 metara volejem loptu poslao kraj gola. Ajax dominira.

79' Poništen je gol Ziyecha zbog zaleđa koje se dogodilo nekoliko sekundi prije gola, kod početka akcije. Iz igre je izašao Bernardeschi, a ugiru je ušao Bentancur.

74' Juventus sada napada, ali pravih prilika nema. Na drugoj strani zicer je zapucao Neres.

69' Žuti za Cana koji je prekinuo novu kontru Ajaxa, a Schone zatim iz slobodnjaka s dvadesetak metara šutira preko zida, ali pokraj gola.

67' GOL! Dogodilo se očekivano, Ajax vodi 2-1. De Ligt je zabio glavom nakon ubačaja iz kuta!

63' Pjanić sada sjajnom obrambenom reakcijom spašava siguran pogodak Ajaxa nakon odlične kontre. Juventus opasno živi i Allegri radi zamjenu - de Sciglio je vani, Cancelo unutra.

60' Keanov udarac s petnaestak metara blokira de Ligt.

57' Nova sjajna obrana Szczesnyja koji je sada ispod prečke isčupao pokušaj Van de Beeka s osamnaest metara. Ajax je sve opasniji.

52' Velika prilika za Ajax. Sjajna kontra i situacija jedan-na-jedan za Ziyecha koji gađa bliži kut, a njegov udarac sjajno brani Szczesny!

50' Slično kao i na otvaranju utakmice, i sada Juventus djeluje uvjerljivije. U međuvremenu iz ubačaja iz kuta Ajax nije napravio ništa.

46' Počelo je drugo poluvrijeme u Torinu! Umjesto Dybale u igri je Keane.

45' + 5' Kraj prvog poluvremena u Torinu. Kako je utakmica odmicala tako se odnos snaga mijenjao, odnosno Ajax je izgledao sve bolje i opasnije. Na odmor se odlazi s rezultatom 1:1.

45' + 4' Slobodnjak s 25 metara izveo je Ronaldo, a lopta je završila u živom zidu.

45'+3' Dva uzastopna centaršuta Matuidija s desne strane Ajaxova obrana bez problema čisti.

42' Čini se obje ekipe neće ulaziti u veće rizike do kraja poluvremena.

38' Nešto mirnije razdoblje utakmice. Osim jednog centaršuta De Sciglija s desnog krila ništa vrijedno spomena.

34' Van de Beek je poravnao na 1:1. Odbijanac mu je završio u nogama, Juventusa obrana nije namjestila zaleđe, a lopta je završila u mreži.

28' Juventus vodi 1:0, centaršut iz ubačaja iz kuta glavom je u mrežu pospremio Ronaldo! Nakon kratkog konzultiranja VAR-a (potencijalni prekršaj u napadu, a zapravo 'prekršaj' jednog nad drugim Ajaxovim igračem) gol je priznat.

25' Ajax je malo prodisao. Češće su na polovini Juventusa i češće je lopta u nogama njihovih igrača.

21' Najbolja šansa na utakmici, i to za Ajax. Nakon gužve u šesnaestercu Juventusa Blind je s pet metara nekako uspio prebaciti gol.

18' Juventus ostavlja dojam momčadi koja utakmicu drži pod kontrolom. Ajax do sada nije ozbiljnije zaprijetio. Pravih prilika još uvijek nema.

Soccer Football - Champions League Quarter Final Second Leg - Juventus v Ajax Amsterdam - Allianz Stadium, Turin, Italy - April 16, 2019  Juventus' Alex Sandro in action with Ajax's Dusan Tadic   REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS

13' Dosta nezgodan start Shonea na Alex Sandru na sredini terena. Ajaxov veznjak prošao je bez žutog kartona.

10' Ili ipak je. Nakon novog duela Mazraoui izlazi iz igre. U igri je Sinkgraven.

8' Mazraoui je odšepao izvan terena. Izgledalo je ozbiljno, ali nije, i Ajax ponovno igra s jedanaestoricom.

5' Can je blokirao jedno ležerno ispucavanje Onane, ali je lopta završila pokraj gola.

3' Na početku jaki tempo i puno presinga s obje strane. Posjed je na strani Juventusa, a većih prilika nema.

1' Počela je utakmica u Torinu!

-----------------------------------------------------

20:45 Ako Ajax večeras izbori prolaz, podsjećamo, bit će to prvo polufinale nakon 1997. godine...

20:27 Detalj s torinskih ulica tijekom današnjeg dana.

TURIN, ITALY - APRIL 16:    Merchandise is sold outside the stadium ahead of the UEFA Champions League Quarter Final second leg match between Juventus and Ajax at Allianz Stadium on April 16, 2019 in Turin, Italy. (Photo by Michael Steele/Getty Images)
Getty Images

20:13 Ovako je uoči večerašnje utakmice izgledala svlačionica Juventusa.

20:06 Allegri se, u nedostatku Mandžukića, u napadu odlučio za Dybalu ispred Keanea. Kod Ajaxa nema iznenađenja.

Linker
25. travanj 2024 06:17