Inter
 REUTERS/Toussaint Kluiters / REUTERS
LIGA PRVAKA

VIDEO: PERIŠIĆ I BROZOVIĆ PREOKRETOM DO POBJEDE U NIZOZEMSKOJ Borussia (D) sredila Subašićev Monaco, Kalinić s klupe pratio pobjedu Atletica u Belgiji

Piše: HinaObjavljeno: 04. listopad 2018. 01:18

U 2. kolu skupine A Atletico Madrid je pobijedio Club Brugge našeg Ivana Leke 3-1. Obrana belgijskog prvaka popustila je u 28. minuti, a strijelac je bio Antoine Griezmann. Radost domaćih navijača nije dugo trajala.

U 40. minuti fantastičnim udarcem sa 20 metara iskosa izjednačio je Arnaut Groenveld. Međutim, Griezmann je u 67. minuti nakon lijepe akcije s Costom doveo Atletico do novog vodstva. Iskusni Španjolci ovoga puta nisu dozvolili novo izjednačenje, već su u sudačkoj nadoknadi golom Kokea otklonili sve dvojbe.

Nikola Kalinić nije nastupio za Atletico, Karlo Letica je branio za goste, dok Matej Mitrović nije nastupio.

Borussia Dortmund je u drugom poluvremenu slomila Monaco pobijedivši sa 3-0 golovima Jacoba Bruuna Larsena (51), Paca Alcacera (72) i Marco Reusa (90+3). Pobjeda Borussije je mogla biti i uvjerljivija, no Alcacer je u 69. minuti iz jedanaesterca pogodio vratnicu.

Danijel Subašić je utakmicu započeo s klupe za pričuve, ali je ušao u igru u posljednjim trenucima prvog dijela nakon što se ozlijedio Diego Benaglio.

Na ljestvici vode Atletico Madrid i Borussija sa po šest bodova, dok su Monaco i Club Brugge na nuli.

U susretu 2. kola B skupine nogometne Lige prvaka Inter je na gostovanju pobijedio PSV sa 2-1 upisavši i drugu pobjedu.

Premda je Inter dominirao, poveli su domaćini u 27. minuti sjajnim pogotkom Pabla Rosarija sa 20 metara. Icardi je umalo izjednačio u 37. minuti, no domaći vratar Jeronen Zoet je sjajno reagirao. U 44. minuti niti Zoet nije mogao ništa nakon odličnog udarca Radje Nainggolana koji je s ruba kaznenog prostora zabio za 1-1. PSV je u 49. minuti bio korak do nove prednosti, no udarac Gastona Pereira s ruba kaznenog prostora završio je u okviru gola. Inter je okrenuo rezultat u 60. minuti golom Icardija.

Ivan Perišić, Marcelo Brozović igrali su cijeli susret za Inter. Bio je to njihov treći međusobni susret i treća pobjeda 'Nerazzurra'. Inter je dobio dva puta PSV u LP u skupini i 2007. U Eindhovenu je bilo 1-0, a na San Siru 2-0.

Na ljestvici vode Barcelona i Inter sa po šest bodova, dok su PSV i Tottenham bez bodova.

U skupini D Porto je pobijedio Galatasaray sa 1-0, dok je Schalke identičnim rezultatom bio bolji od Lokomotiva.

Pobjedu Portugalcima donio je gol Mousse Marege u 49. minuti. U ranijem terminu odigrana je i utakmica između Lokomotiva i Schalkea u skupini D.

Njemački sastav je slavio u Moskvi sa 1-0 golom Westona McKenniea u 88. minuti. Vedran Ćorluka nije nastupio za ruski sastav. Na ljestvici vode Schalke i Porto sa po četiri boda, Galatasaray ima tri, a Lokomotiv je upisao i drugi poraz.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 18:32