Son Heung-min
 Action Images via Reuters
POSLASTICA LIGE PRVAKA

VIDEO: TEŽAK UDARAC PA EUFORIJA NA STADIONU OD MILIJARDU EURA Tottenham srušio City, ali ostao bez prve zvijezde, pitanje je kad će se vratiti

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Tottenham je na novom stadionu pobijedio Manchester City 1-0. Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Son u 78. minuti. U prvom poluvremenu Llloris je Agueru skinuo jedanaesterac, a utakmicu je obilježila i teška ozljeda Kanea nakon starta Delpha u drugom poluvremenu.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. travanj 2019. 14:29

TOTTENHAM - MANCHESTER CITY (1:0, Son 78')

TOTTENHAM (4-2-3-1): Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Sissoko, Winks (od 81. Wanyama) - Eriksen, Alli (od 86. Llorente), Son - Kane (od 55. Lucas)

MANCHESTER CITY (4-3-3): Ederson - Walker, Laporte, Otamendi, Delph - Fernandinho, Gundogan, D Silva (od 89. de Bruyne) - Mahrez (od 89. San), Aguero (od 70. Jesus), Sterling

Nogometaši Tottenhama i Liverpoola ostvarili su pobjede u prvim susretima četvrtfinala Lige prvaka. Spursi su na svom novom stadionu pobijedili Manchester City sa 1:0, dok je Liverpool na Anfieldu porazio Porto sa 2:0. Uzvratne utakmice su 17. travnja u Manchesteru i Portu.

Koreja Son digao je na noge novi stadion Tottenhama u 79. minuti utakmice. Iako nije dobro primio loptu i jedva je spasio da ne ode izvan teren, okrenuo se, ovladao njome i šutirao ispod Edersona.

Son’s close control on VAR to keep the ball in on his goal - Tottenham [1] - Man City 0 from r/soccer

Bila je to ziheraška utakmica s malo rizika u kojoj nije čudno što je odlčio jedan gol. Guardiola je držao na klupi Sanea i De Bruynea. Tottenham je od starta više napadao, ali teško je dolazio do šanse. U prvom poluvremenu Ederson je imao samo dvije, a Lloris jedinu obranu s bijele točke. U osmoj minuti Dele Alli je dobio povratnu loptu i sa 12-13 metara iz voleja pucao preko gola. To je bila prva prava akcija domaćina.

Sudac Kuipers je u napadu gostiju ocjenio da je Rose igrao rukom pred vratima domaćina, nakon udaraca Sterlinga. Blokirao je šut. Agüero loše pucao iz kaznenog udararca, a Lloris obranio. Agüero je definitivno tragičar jer taj je detalj mogao bitno odrediti tijek i ovog i uzvratnog susreta.

Tottanham se dodatno osokolio, udarac je bio Kanea, a obrana Edersona, pa u finišu prvog poluvremena Rose je pucao iz slobodnog udarca, no lako je obranio Ederson.

Drugo poluvrijeme krenulo je vatreno, Agüero je natjerao Llorisa na intervenciju, Son u dva navrat zaprijetio Ederson, da bi u 58. minutu Kane zbog ozljede morao napustiti igru. Tottenham je ostao bez klasične špice, ušao je Lucas Moura. No, Tottenham više nije davao gas, City je imao češće loptu u nogama i zato je posebno vrijedno što je Son zabio taj gol.

Mauricio Pochettino ostao je bez prve zvijezde i najboljeg igrača Harryja Kanea, koji je večeras često bio na meti protivničkih igrača. Još u prvom poluvremenu je Fernandinho prilikom jednog starta namjerno srušio, pa cijelim tijelom naskočio i udario Kanea, a situacija je eskalirala u drugom poluvremenu kad je Delph ušao džonom u zglob engleskog napadača i teško ga ozlijedio. Kane je odmah napustio igru i pitanje je hoće li moći nastupiti u uzvratu.

U finišu je utakmica na kratko bila prekinuta zbog ulaska gledatelja na teren. Gosti su nastojali poravnati, Guardiola je ubacivao špice, no ovaj put Tottenham ima što je želio. Tottenham je mnogo puta propustio zadnjih godina i zato je golemo pitanje može li ovaj put u dvije utakmice odvesti posao do kraja. Kad je tako golem ulog, polufinale Lige prvaka.

TOTTENHAM - MANCHESTER CITY (1:0, Son 78')

TOTTENHAM (4-2-3-1): Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Sissoko, Winks (od 81. Wanyama) - Eriksen, Alli (od 86. Llorente), Son - Kane (od 55. Lucas)

MANCHESTER CITY (4-3-3): Ederson - Walker, Laporte, Otamendi, Delph - Fernandinho, Gundogan, D Silva (od 89. de Bruyne) - Mahrez (od 89. San), Aguero (od 70. Jesus), Sterling

90'+6' KRAJ UTAKMICE! Velika pobjeda Tottenhama!

90' + 2' Ponovno je Son izbačen na desno krilo, situacija je podsjetila na vodeći gol. Son se odlučio za povratnu, a Ederson je bio spreman.

89' Još pet minuta nadoknade. Netko od navijača je utrčao u teren i nakratko prekinuo utakmicu.

89' Guardiola radi dvije izmjene. Sane umjesto Mahreza, de Bruyne umjesto Silve.

86' Alli izlazi iz igre, čini se da je u pitanju ozljeda ruke, a u igri je Llorente.

84' Izostala je reakcija Cityja nakon primljenog gola, štoviše, Spursi imaju kontrolu.

78' GOOL! Tottenham vodi. Kako se Son vratio u igru tako je napravio nered na desnom krilu, ušao u sredinu i pogodio za 1-0!

Son’s close control on VAR to keep the ball in on his goal - Tottenham [1] - Man City 0 from r/soccer

76' Sada se pomoć pruža i Sonu. Osim toga, na travnjaku se ne događa ništa posebno važno.

70' Sergio Aguero izlazi iz igre, u igru ulazi Gabriel Jesus.

68' Bez većih prilika u drugom dijelu, igra se razvodnila...

62' City je preuzeo inicijativu nakon ozljede Kanea.

55' Delph je neopreznim startom ozlijedio Kanea koji odlazi u svlačionicu. Ponovno je u pitanju zglob, izgledalo je dosta gadno i pitanje je hoće li Kane uopće moći igrati u uzvratu. U igru će Lucas...

52' Nezgodan pad Edersona nakon sudara s Otamendijem. Brazilskom vrataru pruža se liječnička pomoć i nastavit će utakmicu.

48' Opasan udarac Sona s dvadesetak metara. Lopta odlazi pola metra pokraj stative.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Odmah prilika za City, a udarac Sterlinga sa sedam-osam metara nakon kontre brani Lloris.

45' Nakon bezopasnog pokušaja Aguera s petnaestak metara završilo je prvo poluvrijeme u Londonu. Lloris je Agueru skinuo penal, Ederson Kaneu zicer, i na odmor obje momčadi odlaze s netaknutim mrežama.

43' Sterling radi nepotreban faul na Sonu (bez lopte) na samom rubu šesnaesterca. Prekid izvodi Rose i njegov udarac/centaršut završava u rukama Edersona.

40' Koškanje između Fernandinha i Kanea na sredini terena nakon prekršaja Cityjeva igrača. Na kraju su se obojica izvukla bez žutih kartona.

Fernandinho and Kane get into it - Tottenham 0-0 Man City from r/soccer

36' Malo gužve ispred Cityjeva gola nakon prekida koji je s tridesetak metara izveo Eriksen. Sve je na kraju završilo pokušajem dva udarca koji su završili u bloku i - zaleđem Sona nakon odbijanca.

32' Rezime prvih pola sata - promašeni jedanaesterac za City, jedna velika prilika Spursa, i ne puno više od toga.

27' Laporte je zaradio žuti karton zbog prekršaja na Alliju. Prekid je izveden s desnog krila nakon čega se nije dogodilo ništa konkretno.

25' Dodajmo usput kako je ovo Llorisu treći jedanaesterac u nizu koji je uspio obraniti.

23' Sjajna obrana Edersona! Kane je ostao sam na desetak metara i gađao drugi kut, a vratar Cityja refleksno brani njegov udarac.

17' Sada su obje momčadi podigle tempo. U međuvremenu je u kaznenom prostoru Cityja Alli pokušao izboriti jedanaesterac, a potrebe za dodatnom provjerom ovoga puta nije bilo.

12' Jedanaesterac za Tottenham. Sterling se s lijevog krila spustio u sredinu i šutirao prema golu. Lopta je završila u bloku nakon čega je prvo dosuđen udarac iz kuta za City. Kontaktiran je VAR i Bjorn Kuipers zaključio je da je Danny Rose šut blokirao rukom - ispravno. Jedanaesterac je izveo Aguero, a njegov udarac skinuo je Lloris.

VAR penalty decision and Rose yellow - Tottenham 0 - 0 Man City from r/soccer

8' Sada jedna kontra Spursa. Sissoko je izbačen na lijevom krilu, a njegov centaršut volejem je u gol pokušao pospremiti Alli - lopta odlazi metar iznad grede.

5' S obzirom na uloge, možemo reći dan početku gledamo utakmicu prilično niskog intenziteta, bez ozbiljnijeg presinga i jednih i drugih...

Soccer Football - Champions League Quarter Final First Leg - Tottenham Hotspur v Manchester City - Tottenham Hotspur Stadium, London, Britain - April 9, 2019  Tottenham manager Mauricio Pochettino, Manchester City manager Pep Guardiola and Tottenham's Danny Rose during the match        Action Images via Reuters/Paul Childs
Action Images via Reuters

2' Prva prilika za City! Silva neometan iskosa puca pokraj Llorisova gola...

1' Počela je utakmica u Londonu!

***

20:49 "Tottenham je narastao kao momčad, ali večeras igraju protiv vjerojatno najbolje momčadi na svijetu", kaže u najavi utakmice bivšši igač Spursa Rafael Van Der Vaart.

20:33 Bernardo Silva nije u početnoj postavi zbog ozljede prepone koju je zaradio jučer tijekom treninga. U pitanju ne bi trebalo biti ništa ozbiljno, ali Guardiola ga je odlučio ostaviti na klupu za svaki slučaj.

20:22 Navijači Spursa pružaju podršku Roseu koji je nedavno izjavio kako jedva čeka da završi svoju nogometnu karijeru - iz razloga što je, kako kaže sam, nogometni svijet zagađen ogromnom količinom rasizma...

20:13 Podsjetimo, momčad koja bude bila bolje nakon dvije utakmice u polufinalu igrat će ili protiv Ajaxa ili protiv Juventusa.

20:01 Novi stadion Spursa izgleda fantastično uoči prve utakmice Lige prvaka koja će na njemu biti odigrana.

Reuters/Paul Childs
Action Images via Reuters

Reuters/Paul Childs
Action Images via Reuters

Reuters/John Sibley
Action Images via Reuters
Novi stadion Tottenhama

19:58 Tottenham istrčava u sljedećem sastavu...

19:51 Ovih jedanaest igrača Pep Guardiola izabrao je za prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka... Sergio Aguero vraća se u pogon nakon ozljede.

Linker
24. travanj 2024 09:15