Foto: Damir Krajac / CROPIX
MOTIVA NE MANJKA

DINAMOV VRHUNAC SEZONE: DERBI S HAJDUKOM STIŽE KAO ŠLAG NA VELIKU GODINU U ovom trenutku više se priča o Splićanima nego o Anderlechtu

Dinamo veličanstveni nastup u grupnoj fazi Europske lige završava u četvrtak protiv Anderlechta na Maksimiru (21.00, Arenasport), a u nedjelju u 15 sati na rasporedu je veliki derbi s Hajdukom u Zagrebu.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. prosinac 2018. 12:05

Prošao je Dinamo pobjednički i kroz Zaprešić, uvjerljivo uzeo tri boda i sa zadnjeg gostovanja u 2018.

Gledajući čitavu kalendarsku godinu, Modri su izvan Maksimira izgubili samo na Rujevici (dvaput) i u Kranjčevićevoj (dvaput - Lokomotiva, Rudeš), porazi su puno češći bili u vlastitom dvorištu, a Rijeka je (uz Young Boyse) ostala jedina momčad koju Modri nisu uspjeli pobijediti, u četiri međusobna sraza momci s Rujevice slavili su čak triput. Gledajući pak samo ovu sezonu, onaj startni remi s Rudešom u Maksimirom bio je jedini pravi kiks Bjeličine momčadi u ovom prvenstvu.

Ostao je Modrima još taj Anderlecht, feštarska utakmica, u kojoj će Bjelica i igrači sigurno tražiti novu europsku pobjedu, međutim pravi šlag na veliku godinu bit će nedjeljni derbi s Hajdukom. Kakav god bio Hajduk, kolika god bila bodovna razlika, to je, što se kaže, uvijek derbi i Modri će sigurno biti izuzetno motivirani za taj sraz.

Pobijedili su u 2018. Zagrepčani dvaput Bijele, i to kad je bilo najvažnije: jednom u finalu Kupa, jednom na Poljudu u utakmici koja je prelomila prošlo prvenstvo. Slaviti na kraju ovakve godine u maksimirskom derbiju, to bi bila sjajna nagrada za Bjelicu i njegove igrače.

Razgovarali smo s igračima, s ljudima u klubu, svi najavljuju veliku utakmicu, od prve minute pohitat će po pobjedu. Znamo da i Bjelica i svlačionica stalno ponavljaju isto, da im je svaka utakmica jednaka, uostalom, po pristupu na travnjaku to su tijekom sezone i pokazivali, međutim subjektivan je dojam da se u ovom trenutku ipak više priča o Hajduku nego o Anderlechtu. Što je, zapravo, i logično - u Europi imperativa više nema, a derbi se igra za bodove, a i za prestiž.

Ako se koji put možda i činilo da Dinamo malo pada u ritmu, da malo diže papučicu s gasa, u Zaprešiću je opet bio pravi, ubojit, odlučan. I spreman za zadnje dvije utakmice godine, s vrhuncem u velikom derbiju. Do tada - nema opuštanja!

Utakmicu Dinama i Anderlechta te veliki derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru pratite na Arenasportu, a informacije o paketima pogledajte OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 09:01