Ante Cizmic / CROPIX
DVOSTRUKI KRITERIJI

VIDEO: IZJAVE NAKON JADRANSKOG DERBIJA POBUĐUJU SUMNJU U KLJUČNE ODLUKE, TKO JE U PRAVU?! Evo što kaže čovjek koji je sudjelovao u obje situacije

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 29. listopad 2018. 13:28

U nedjeljnom susretu 12. kola Prve HNL Hajduk i Rijeka su na praznom Poljudu odigrali 1:1. Na Poljudu su oba gola postignuta iz kaznenih udaraca, Hajduk je poveo preko Saida (28'), a poravnao je Gorgon (50').

Bila je ovo prva od četiri utakmice bez gledatelja na Poljudu s koliko je Hajduk kažnjen zbog ponašanja navijača tijekom susreta protiv Dinama.

Nije dugo trebalo čekati na igrače za izjave nakon utakmice jer nije bilo uobičajenoga pozdravljanja s navijačima. Prvi je pred mikrofone stao Stanko Jurić.

- Mislim da nam je ovo jedna od najboljih utakmica ove sezone. Šteta što nismo slavili, smatram da smo zaslužili puno više. Ali što je tu je, idemo dalje. Rijeka u prvom poluvremenu nije stvorila nijednu šansu, a ni u drugom također osim penala, u koji neću ulaziti je li bio ili nije. Za pobjedu je falio zadnji pas i završnica koju stalno radimo. Baš smo prije utakmice pričali o nizu bez pogotka, drago mi je da smo to prekinuli. Ali s malo ljudi smo završavali akcije, premda smo se dogovorili drugačije. Predivan je osjećaj biti u 11, ali bi bilo bolje da je tu bila publika - rekao je Jurić.

Šahovska partija

Bassel Jradi je igrao ovaj put na krilu, Vulić ga je smjestio bliže aut-crti, premda on više voli mjesto desetke, no spreman je sve odigrati što kaže trener. O utakmici je rekao:

- Zaslužili smo pobjedu, imali smo više prilika, ali moramo biti poduzetniji u prilikama i iskorištavati ih. Penal ne želim komentirati, mislim da nije bio jedanaesterac za njih, lopta je bila 50:50. Sve u svemu, trebali smo dobiti. Čudno je bilo igrati bez publike, navijači su nam potrebni, pogotovo u razdoblju kada su svi protiv nas i ne igramo dobro - rekao je Jradi.

Dario Čanađija bio je zadovoljan bodom, ali ne i prezentacijom svoje momčadi.

- Na kraju moramo biti zadovoljni bodom jer nismo ušli u utakmicu kako smo se dogovorili. Hajduk je dobivao duele na sredini, takozvane druge lopte, a mi se nismo uspjeli nametnuti. Dobili smo gol iz penala koji ne znam je li bio. U drugom dijelu smo bili malo odlučniji, stvorili neke situacije i zabili iz penala. A do kraja je bila šahovska partija na sredini - poručio je Čanađija.

Leonard Zuta bio je u obje situacije kada su svirani penali, jedan protiv njega, jedan za njega…

- Bila je teška utakmica s puno duela, drugih lopti. Znali smo da možemo bolje nego u prvom dijelu. Ne bih ništa o penalu za Hajduk, to je prošlost za mene. A penal za nas je bio. Ja sam prvi dodirnuo loptu, a njihov igrač je naletio na mene - kazao je Zuta kojemu je bilo neobično igrati bez publike jer je prvi put na Poljudu igrao pred 27 tisuća ljudi.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 11:46