CROPIX
NAJVEĆA BRIGA JE - KIŠA

PREDSJEDNIK OMIŠA UOČI DOLASKA VATRENIH: 'Neće biti incidenata, što vam je? Tu će biti žene i djeca, fešta... Nema to veze s odnosom Hajduka i HNS-a'

TRAJU PRIPREME Grad na ušću Cetine jedva čeka dolazak reprezentacije, koja će u četvrtak tamo trenirati, a u petak odigrati utakmicu. Sprema se prava fešta, a glasine o navijačkom incidentu nemaju nikakve osnove, tvrdi predsjkednik Omiša Vedran Kovačić
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. svibanj 2019. 14:33

Mjesec i pol dana igrači Omiša nisu izašli na teren stadiona Anđelko Marušić Ferata, pazili su ga bolje nego mladnenke na vjenčanicu prije sudobnosnog dana, jer u četvrtak na ušću Cetine trenira Hrvatska, u petak u 15 sati revijalna je utakmica četvrtoligaša i srebrne reprezentacije sa SP-a.

Postavljena je montažna tribina za 1.500 mjesta, stat će oko pe tisuća ljudi...

- Osigurat ćemo dolazak na trening i utakmicu djece, roditelja, nešto je ulaznica uzeo Grad, ostale idu u prodaju u utorak od osam ujutro na stadionu. Po 60 kuna - kazao nam je predsjednik kluba Vedran Kovačić, koji je odvalio golem dio posla. U želji da se dugo o dolasku Vatrenih priča samo u superlativima...

- Tko želi pogledati utakmicu, neka požuri.

HNS je riješio dio osiguranja sa Sokol Marićem...

- Čuvanje terena i policija su naš trošak. Ma, samo da bude sve dobro, da fešta bude prava.

Hrvatsku himnu mogla bi otpjevati klapa, ali to se još taji...

- Kiša, kiša nas prati - nije sretan trener Ante Vitaić, koji je u subotu završio sezonu na četvtom mjestu 1. županijske lige.

Jakov Prkic / CROPIX
CROPIX

Kiša najveća briga

Zovete li Vakulu kako će u petak?

- Što bi nam pomoglo? Isto nam je, ne može se zaustaviti kiša. Ali ne vjerujem da će je biti, do petka će se smiriti. Žao bi mi bilo i reprezentativaca i svih ljudi da se to pokvari.

Dalić u četvrtak dovodi Vatrene na treninge u 17 sati. Javni. Organizirana su djeca iz škola i lokalnih sportskih klubova. Imat će prvi čast upoznati Modrića i društvo.

- Mi uopće ne treniramo, po ovakvim uvjetima pogotovo ne možemo. Trenirali smo i igrali u Dugom ratu. Naš je travnjak sada odličan.

U kakvoj formi dočekujete Kockaste?

- Baš je završilo prvenstvo, a jedino mi je žao domaćih momaka koji su godinama u klubu. Neće moći igrati zbog ozljeda, radi se o meni najvažnijim igračima.

Tako bilježimo tragičare po imenima Ante Kuvačić, koji je najbolji srijelac, ali stradala mu je fibula, Ante Marčić, kojeg je zaustavilo koljeno i Marko Bandov, također zbog koljena.

- Poslat ću na teren 22 igrača. Sve koji treniraju. Navedeni će s nama sjediti na klupi. To je šansa da budu svi nagrađeni za trud i rad. Ne bi bilo pravedno da bilo koga izostavim.

Bojite li se kakvog incidenta, pitali smo Kovačića. Zna se što pojedini navijači Hajduka misle o HNS-u.

- Ma, neće biti nikakvih incidenata, što vam je? Tu će biti žene i djeca, fešta, nema nimalo tenzija... Nema to veze s odnosom Hajduka i HNS-a, to je proslava NK Omiš, više se plašim za vrijeme, nego bilo čega drugoga....

Hoće li doći Torcida na stadionu?

- Ne vjerujem. Mi smo svi hajdukovci, u Omišu je Društvo prijatelja Hajduka i ne brinem se da bi se išta dogodilo što bi nam pokvarilo proslavu stotog rođedana. Bit će sve dobro - odgovorio je predsjednik Omiša.

Frane Jurčević ostavio se nogometa, ima već neko vrijeme, ali vjenčani kum Ivana Perišića sprema se kao nitko. Vatreni as bitno je pridonio dolasku reprezentacije u svoj rodni grad, to će biti veliki dan za Perišića, ali i Jurčevića. Trener Vitaić potvrdio je da će ga staviti u početnu postavu. Priča se da će Jurčević imati specijalan zadatak - odigrati flaster na kumu.

Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Puno toga dobrog

- Igrat će, hoće, hoće, on je naš as iz rukava - priopćuje Vitaić, ali ne prihvaća već uvriježenu teoriju.

- Ja sam čuo sasvim drugačije, da će Perišić igrati flastera na Jurčeviću - smije se Vitaić.

Bruse se dugo, u Milanu gdje je Jurčević na svakoj utakmici, kako će tek kod kuće...

- Želimo da ovo bude naš poklon Vatrenima za sve što su učinili za nas. Razveselili su cijeli hrvatski narod osvajanjem srebra. Najvažnije da se oni osjećaju ugodno, da budu zadovoljni i spremni dočekaju kvalifikacijsku utakmicu s Walesom. Iza ove priče za grad će ostati puno toga dobroga. Pa cijeli se klub renovinra, sve se glanca, sve blista - zaključio je Vitaić.

Linker
27. travanj 2024 00:00