CROPIX
REAKCIJE SPLITSKIH LEGENDI

RIJEČI VELIKANA HRVATSKOG SPORTA ODJEKNULE KAO HLADAN TUŠ UOČI ODLUKE O POVRATKU HRVATSKE NA POLJUD: 'To će prije svega biti sramota grada Splita!'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 18. lipanj 2019. 21:51

Što o organiziranju utakmice Hrvatska - Mađarska na splitskom Poljudu misle poznati sportaši i sportski djelatnici koji su izvan nogometa?

Iskusni Željko Jerkov, slavni košarkaški olimpijac koji je bio involviran i u gradsku vlast, kratko je bio i na čelu Hajduka, a još je aktivan u olimpijskim organizacijama, ima svoje mišljenje.

Sportaši su za

- Što se mene tiče, reprezentacija je poželjna i dobrodošla u Split. Za reprezentaciju se ne mogu postavljati nikakvi uvjeti, to je moje mišljenje. A demagoške izljeve u medijima ne čitam, to me uopće ne interesira. Sport je sport i samo sport. Sve ostalo je demagogija. Kako će sve skupa završiti, ne znam. Nažalost, nisam siguran da će dobro završiti, a prije svega će to biti sramota grada Splita - poručio je Jerkov.

Split, 310816.
Zeljko Jerkov pozira u lucici JC Labud.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX

Proslavljeni veslač Igor Boraska koji je nastupao još i kao bobist te bio na ljetnim i zimskim Olimpijskim igrama, a bio je i gradski vijećnik, smatra da bi reprezentacija trebala igrati u Splitu…

- Da vam pravo kažem, priopćenja uopće ne čitam i ne znam što bih rekao o svemu. Da se pita većinu sportaša, mislim da bi svi bili za to da reprezentacija mora igrati u Splitu. Mislim da je svima želja da se naši najbolji sportaši pokažu i na Poljudu. Sve skupa predugo traje. Nije dovoljno napravljeno ni s jedne ni druge strane da se stavovi približe. Bez obzira što stavovi HNS-a i ljudi koji su bili tamo prije i koji su sada tamo, ne odgovaraju zbog svog načina rada politici Hajduka, mislim da se navijačima koji žele gledati reprezentaciju mora omogućiti da Hrvatska igra na Poljudu. Situacija je malo bizarna. Hajduk, koji se prijavio za organiziranje, kaže da sad neće organizirati. Ja bih stvarno volio vidjeti naše reprezentativce na Poljudu. Međutim, čitajući sve ovo što izlazi, prilično je nezdrava atmosfera i možda ne bi bilo pametno da se utakmica igra u Splitu, pa da se odigra negdje drugdje dok se ne smire tenzije - rekao je Boraska.

Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Moramo biti skupa

Poznati bivši jedriličarski olimpijac Ivan Kljaković Gašpić također je ponudio svoj stav…

- Ono što mogu zaželjeti jest dobra suradnja svih razina sporta i institucija. Ono što je vidljivo je da u Hrvatskoj postoji disperzija između obožavatelja sporta i samih sportaša te upravljačkih struktura. Volio bih da tu postoji sinergija, da se svi uhvate za isti štap i vuku. I tu malo nedostaje. Hoće li to biti Poljud, Osijek, Zagreb, Rijeka, Dubrovnik, Pula, apsolutno je svejedno. Toliko smo mala nacija i mislim da se svi skupa moramo držati. Isto kao što smo prošle godine na Mundijalu svi disali zajedno, sada je prilika da se ponovno pokažemo na taj način. A nakon toga sve dolazi, rekao bih, u rješivu fazu - kazao je popularni Bambi.

Andrea Carloni

Za mišljenje o gorućoj temi upitali smo i jednoga vaterpolista, trenera splitskog Jadrana Ivana Asića…

- Ako se dogovore, mislim da bi za Split bilo dobro da se odigra utakmica. Iako, ja osobno ne pratim toliko nogomet i ne znam o njihovim unutarnjim problemima. Reprezentacija je hrvatska, predstavlja sve nas i bilo bi dobro da igra u svim gradovima. Ne znam za odnose Hajduka i HNS-a, nisam tu toliko upućen, ali ovako laički i sportski gledano, bilo bi dobro da se igra u Splitu i svugdje gdje ima mogućnosti - iznio je svoje stajalište Asić.

Linker
27. travanj 2024 03:40