Goran Sebelic / CROPIX CROPIX
NOVI POSAO NA ISTOKU

BIVŠI TRENER RIJEKE NAPRAVIO ČUDESAN POSAO, A SADA JE IMENOVAN ZA NOVOG IZBORNIKA Nasljedio nogometnu legendu na mjestu 'rezerviranom' za Hrvate

Piše: HinaObjavljeno: 06. veljača 2020. 20:02

Hrvatski nogometni stručnjak Dragan Skočić (51) imenovan je novim izbornikom Irana, objavio je tamošnji nogometni savez. Skočić je prije nekoliko dana zaključio epizodu u Sanat Naftu s kojim je u prvom dijelu sezone napravio sjajan posao za što je i proglašen najboljim trenerom tamošnjeg prvenstva i uskočio u izborničku ulogu koju su prije njega već obnašali Stanko Poklepović, Tomislav Ivić, Miroslav Ćiro Blažević i Branko Ivanković.

Skočić je na klupi Irana zamijenio Belgijanca Marca Wilmotsa koji je napustio tu dužnost nakon dva uzastopna poraza u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Bahreina (0-1) i Iraka (1-2).

Prema iranskoj državnoj novinskoj agenciji IRNA-i, Skočić je s Iranskim nogometnim savezom dogovorio suradnju do završetka drugog kruga kvalifikacija za SP 2022., odnosno do lipnja ove godine.

Iran se trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine C drugog kruga kvalifikacija sa šest osvojenih bodova iz četiri nastupa. Na vrhu je Irak sa 11 bodova iz pet dvoboja, drugi je Bahrein s devet bodova iz također pet nastupa, a u skupini su još Hong Kong s pet bodova i Kambodža s jednim bodom, a obje su te reprezentacije također odigrale po pet susreta. Plasman u treći krug kvalifikacija izborit će pobjednici svih osam skupina te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Linker
26. travanj 2024 12:04