Getty Images
KLADIONIČARI NISU SRETNI

IZBILA JE POBUNA, JE LI DOŠAO KRAJ JEDINOJ EUROPSKOJ NOGOMETNOJ OAZI? Čak niti votka više nije 'adekvatan lijek', a sve su pokrenuli navijači

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. travanj 2020. 11:37

Jedna od rijetkih liga koja se igra tijekom globalne epidemije je ona bjeloruska, na radost kladioničara diljem svijeta. No čini se da i tom veselju dolazi kraj...

Nedavno je bio citiran bjeloruski predsjednik Aleksandr Lukašenko, a koji je poručio da "panika može naštetiti više od samog virusa", čak je spominjao i votku kao "lijek", te da se natjecanja - nastavljaju.

Uefa je vršila pritisak da natjecanja stanu, ali posljednji diktator u Europi pokazuje svoje mišiće i dobiva priliku za naslovnice, pa i američkih tiskovina. No čini se da bi se sve to moglo promijeniti i da bi i ta liga mogla - stati...

Bjeloruska liga upravo je startala, odigrana su dva kola, a tamošnji sindikat profesionalaca objavio je da su igrači zabrinuti zbog odigravanja utakmica unatoč pandemiji virusa.

Sad su se uključili i navijači. Fanovi Nemana iz Grodna poslali su poruku da više neće ići na utakmice, a isto su pozvali i navijače ostalih klubova.

"Učinite hrabar potez i zaustavite prvenstvo kao što je to učinjeno u cijelom svijetu", poslali su poruku tamošnjem Nogometnom savezu.

Posljednja će ipak biti Lukašenkova, čini se...

FLORENCE, ITALY - DECEMBER 11: FC Dinamo Minsk players celebrate a goal scored by Nemanja Nikolic during the UEFA Europa League group K match between ACF Fiorentina and FC Dinamo Minsk on December 11, 2014 in Florence, Italy.  (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)
Getty Images

Linker
26. travanj 2024 06:26