Srđan Vrančić/Cropix
MUKE PO BURIĆU

'MENI NIŠTA NIJE JASNO ŠTO SE DOGODILO U DRUGOM DIJELU, IGRAČI PATE, OČAJNI SU...' Tužni trener Hajduka opet je ispraćen uvredama navijača

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 30. listopad 2019. 20:47

Pobjeda je ono što me zanima, kazao je uoči Hajduka trener domaćina Sergej Jakirović: - Ako biram, biram obje pobjede, nadovezao se šef "bijelih" Damir Burić.

Bile su to, međutim, jake riječi, koje nije pratio teren. Dva protivnika koja u u jednom poluvremenu upute jedan udarac u okvir gola, i to praktički dodavanje domaćina Posavcu, dale su drugu sliku. Gorica je tražila prvi ulazak u četvrfinale Kupa, a Hajduk je, valjda, želio generirati snagu za prvenstvo, koje mu je bitnije od ovoga. U prijevodu, borba, generirana na sredini terena, uz malu želju da se ugrozi suparnik. Na "nulu", pa ako dođe...

No, uz ipak jednu važnu distinkciju: Jakirović je dvoboj započeo bez Kahline, Lovrića i Ndiayea, trojice ključnih igrača, dok je Burić jedino izostavio ozlijeđenog Nejašmića. U prijevodu, Jakirović je tražio prolaz, ali i čuvao igrače za subotu, dok je Burić igrao na sigurno. Koristivši sve. Trošeći ih u traženju rezultata. - Jer, mi smo želljeli pobijediti, i to želimo u svakoj utakmici - reći će nakon utakmice Burić.

A u utakmici bez igre, i bez velikih prilika, i igre velikih uloga, Jakirović je iz talona na poluvremenu izvadio Lovrića, a ovaj je u 64. stavio loptu na 25 metara, te iz slobodnjaka pogodio lijevi, Posavčev kut. Za 1-0 u ovom mini-turnusu goričko-hajdučkog dvoboja... - Čekali smo ga, a on je pokazao klasu - reći će kasnije Sergej Jakirović, koji će priznati:

- Ne biramo, ali želimo proći što dalje, samo da ne igramo kao ovo prvo poluvrijeme, koje sam jedva čekao da prođe. Igrali smo grozno.

I jesu, no Hajduk je i tada ostao jalov. Prijetio je, ali.., ona jedina prilika koja se dogodila, početkom drugoga dijela, zasluženo je poništena; naime, Juranović je početkom drugog dijela bacio opasan centaršut u srce 16-erca, domaći je branič odbio loptu u lakat Ismajlija, nakon kojeg je pao pogodak, ali je sudac Jović opravdano dosudio ruku i poništio akciju Splićana.

I to je, u biti, ostala jedina prava akcija Splićana, koji su nakon pada u minus krenuli, ali jalovo, čisto da bi u 84. minuti doživjeli - konačni šok. Dugu loptu u kazneni prostor gostiju krivo je procijenio Hamza, koji ju je praktički proslijedio do Čanađije, ovaj do Suka, a onda je ovaj s ruba 16-rca matirao Posavca. - Čestitam momcima, ovo je momčad koja raste - reći će Jakirović.

Četiri minute nakon, Hajduk je nakon jednog stihijskog ubačaja slijeva smanjio preko Jurića, no bio je to samo počasni pogodak. Za kraj, za ispadanje favorita, za nove uvrede pristiglih navijača i za nove probleme momčadi, koja, ruku na srce, igra točno onoliko koliko ima kvalitete.

- Ja jedva čekam analizirati ovaj drugi dio, jer mi je nejasan. Igrači pate, očajni su, ali eto, iako smo željeli, nismo uspjeli. A sada, gledajte... Mi želimo pobjedu u svakoj utakmici, ubilježili smo neke trijumfe i podigli akcije, ali na kraju ćemo sezone zbrajati sve.

Na kraju, Gorica - Hajduk 2-1. Lovrić i Suk donijeli su domaćinu prvi trijumf u ovom dvociklusu. Hajduk je na potezu. I, nažalost, nema velikog prava na pogrešku...

Linker
26. travanj 2024 16:50