REUTERS/Oleg Popov
BUGARSKA IKONA

VIDEO: OPRAŠTA SE ČOVJEK KOJI JE DVAPUT RUŠIO VATRENE Zapamtili su ga, zabijao je i u Maksimiru, posebno su sjetni u Manchesteru koji ga i danas slavi

Piše: HinaObjavljeno: 19. rujan 2019. 22:03

Jedan od najboljih bugarskih nogometaša svih vremena Dmitar Berbatov (38) odlučio je završiti igračku karijeru.

Bugarski napadač je prije 18 mjeseci odigrao zadnju profesionalnu utakmicu nastupajući za indijski klub Keralu, a otad je bio bez kluba.

"Prošlo je dugo od zadnje utakmice i moji prijatelji su me nagovarali da se službeno oglasim i kažem svima zbogom. I evo, ovo je moje zbogom nogometu", poručio je Berbatov, čija je karijera trajala čak 20 godina. Igrao je za engleske velikane Manchester United i Tottenham Hotspur, sofijski CSKA, Bayer Leverkusen, Fulham, Monaco i PAOK, dok je za Bugarsku odigrao 78 utakmica i zabio rekordnih 49 golova.

Bio je ćak sedam puta izabran za najboljega nogometaša Bugarske.

Dva je puta Berbatov u svojoj reprezentativnoj karijeri zabijao hrvatskoj reprezentaciji. Prvi puta u kvalifikacijama za EURO 2004. godine. Bugari su nas tada u Sofiji dobili s 2:0, a u sljedećem ciklusu za Mundijal u Njemačkoj, Berbatov je jednog zabio i na Maksimiru, tada je bilo 2:2. Dakle, Vatrenima nije baš ostao u najboljem sjećanju.

Linker
26. travanj 2024 05:20