Igor Tudor
 VI Images via Getty Images / VI-Images via Getty Images
TALIJANI SE RASPISALI

POTVRĐENA SENZACIONALNA VIJEST S ČIZME: PROSLAVLJENI VATRENI PREUZIMA KULTNI KLUB Sve je gotovo: Hrvata od posla dijeli samo potpis ugovora!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. travanj 2018. 17:11

Talijanski mediji raspisali su se kako je Massimu Oddu došao kraj na klupi Udinesea, a kao njegov nasljednik imenovan je proslavljeni hrvatski reprezentativac Igor Tudor.

Vijest su službeno potvrdili iz Udinesea, a službeno Tudorovo predstavljanje na rasporedu je danas u 18.30 sati na klupskoj televiziji. Hrvat bi nakon imenovanja trebao i voditi prvi službeni trening nove momčadi.

Udinese je ubilježio 11 poraza u nizu i opasno im prijeti ispadanje iz prve lige, a upravo u Tudoru vide čovjeka koji ih može spasiti.

Bivši trener Hajduka, PAOKA, Karabükspora i Galatasaraya trebao bi odmah preuzeti palicu i u preostala četiri kola pokušati osigurati ostanak u najelitnijem nogometnom društvu u Italiji. Bivši reprezentativac Hrvatske trebao bi potipsati ugovor do 2019. godine, a Talijani navode kako bi mu prvi pomoćnik trebao biti Anthony Šerić.

DORTMUND, GERMANY - DECEMBER 10: Head coach Igor Tudor of PAOK FC shourts during the UEFA Europa League group C match between Borussia Dortmund and PAOK FC at Signal Iduna Park on December 10, 2015 in Dortmund, Germany.  (Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)
Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Bivši hrvatski reprezentativac Tudor ima iskustvo dugogodišnjeg igranja u Italiji, od 1998. do 2005. godine bio je član Juventusa, a igrao je i za Sienu, dok bi mu Udinese bio peti klub trenerskoj karijeri. Tudorov prvi trenerski posao bio je vođenje Hajduka s kojim je 2013. godine osvojio Hrvatski kup. Poljud je Taudor napustio u veljači 2015. godine, a potom je vodio grčki PAOK, te turske prvoligaše Karabukspor i Galatasaray.

Klupu Galatasaraya Tudor je morao napustiti u prosincu prošle godine.

Linker
26. travanj 2024 05:49