REUTERS/Andrew Yates
ZA SVAKU POHVALU

OVAJ PODATAK OTKRIVA KOLIKO JE LIVERPOOL ZAPRAVO JAK Jedan igrač Redsa nikad nije izgubio domaću ligašku utakmicu na Anfieldu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. rujan 2019. 14:51

Nogometaši Liverpoola i Newcastlea otvorit će 5. kolo engleskog nogometnog prvenstva. Nakon prve od tri ovojesenske reprezentativne stanke na velika se vrata vraća i Premier liga u kojoj će Redsi ove sezone konačno pokušati doći do (još nikad) osvojenog naslova. No, prekinuti dominaciju Manchester Cityja neće biti nimalo jednostavno.

Uz sada već konstatne uspjehe kluba s Anfielda vezuju se i neki zanimljivi statistički podaci. Tako postoji primjer da je Sadio Mane, senegalski napadač u redovima momčadi Jurgena Kloppa još uvijek neporažen u domaćim utakmicama za Liverpool u Premier ligi.

Drugim riječima, Mane je od dolaska iz Southamptona za Liverpool na Anfieldu odigrao 49 domaćih utakmica u prvenstvu i niti jednu još nije izgubio. Danas bi mu protiv Newcastlea, ako bi Redsi ostali neporaženi bila jubilarna pedeseta. Doduše, ima on i tu pedesetu, jer ni sa svojim bivšim klubom Southamptonom nije dobio u ligaškoj utakmici na Anfieldu u listopadu 2015. godine. Zanimljivo, Liverpool je dakle i tada bio neporažen (1-1), a baš je Mane zabio jedini pogodak za Svece na toj utakmici.

Upozorenje za Liverpool može predstavljati činjenica da je jedinu pobjedu ove sezone u Premiershipu Newcastle ostvario upravo na gostovanju, i to kod Tottenhama (0-1).

Linker
26. travanj 2024 19:35