Zeljko Hajdinjak / CROPIX
PITANJE JE ŠTO S LUKOM?

DALIĆ OBJAVLJUJE POPIS! KRAMARIĆ SE OVAJ TJEDAN VRAĆA U PUNI POGON Bliži se listopad i želimo vidjeti Hrvatsku koja će osigurati plasman na EURO

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. rujan 2019. 10:22

Bliži se listopad u kojem želimo vidjeti Hrvatsku koja se plasirala na Euro. Dvije pobjede to garantiraju. Rivali su Mađarska u Splitu 10. listopada i Wales u Cardiffu tri dana kasnije. Vatreni su u ulozi favorita i odlučuju sami o sebi.

Zlatko Dalić danas objavljuje popis igrača na koje računa. Kadar se zna i male su varijacije od akcije do akcije. Andrej Kramarić i dalje nije spreman, no moguće je da ga izbornik stavi na popis.

- Ovaj tjedan trebao bih početi trenirati s ekipom, ali pitanje je kad ću zaigrati jer jasno je da nisam spreman - odgovorio nam je u nedjelju Kramarić koji će propustiti i današnji susret Hoffenheima na gostovanju kod Wolfsburga, ali poznavajući njega sve će učiniti da se što brže nađe na travnjaku. Teško je očekivati da bi mogao startati protiv Mađara, no ne isključujemo da ga vidimo na klupi. To tek trebaju riješiti izbornik i on. Glavno da je koljeno, koje je zbog bolova morao operirati, sada bolje. Izvan konkurencije su i dalje Šime Vrsaljko, Marko Pjaca i Josip Pivarić. Luka Modrić igrat će s Mađarima, to je očekivanje u nacionalnoj vrsti, stanka zbog problema s aduktorom nije dugo trajala. Druga je stvar bi li imao smisla forsirati kapetana da odradi dvije utakmice...

Kevin C. Cox/Getty Images
Getty Images

Za dvoboj s Azerbajdžanom u Bakuu Dalić je s predpoziva aktivirao Josipa Juranovića, kapetana Hajduka, ne bi začudilo da ga sad odmah stavi na listu kandidata. Hoće li pozvati i Filipa Bradarića koji je do lipnja bio standardan u kadru, prije ozljede i neigranja do povratka u bijeli dres? Pitanje je vraća li se Duje Ćaleta-Car ili još ne? Stoperi su Lovren, Vida i Mitrović, u konkurenciji je i Škorić, a i Jedvaj igra na toj poziciji pa opcija ne manjka. U golemoj većini to će biti postava koja je u rujnu osvojila četiri boda, dobro znana imena.

Situacija je uglavnom pozitivna, velika većina igrača je u punom natjecateljskom ritmu, ako tako ostane Hrvatska bi s Mađarskom trebala pokazati koliko vrijedi. Vatreni se okupljaju u ponedjeljak 7. listopada u hotelu Le Meredien Lav u Podstrani, a prva dva dana u ponedjeljak i utorak trenirat će u Omišu. Na ušću Cetine uložili su 100.000 kuna u uređenje travnjaka koji je sada kao tepih. U srijedu, dan prije ogleda, Vatreni će iskušati teren Poljuda.

Zagreb, 040919.
Teren Hitrec Kacijan.
Trening hrvatske nogometne reprezentacije.
Na fotografiji: Zlatko Dalic u razgovoru s igracima.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Zanimanje gledatelja je golemo, HNS je primio trostruko više zahtjeva za ulaznice nego što stadion ima kapacitet. Mađari su već pokupovali nešto više od 1500 karata za svoje sektore, a htjeli bi još, ali u HNS- ističu da im neće dopustiti. Osim manjeg kontingenta na zapadnoj tribini koji im pripada.

Linker
26. travanj 2024 17:49