Rovinj, 310518.
Priprema Hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju na stadionu Valbruna. Reprezentaciji danas poslijepodne prikljucili su se i Dejan Lovren i Mateo Kovacic.
Na fotografiji: Nikola Kalinic.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

BUNTOVNI CENTARFOR

ISPRIKA NIKOLE KALINIĆA NIJE NIMALO REALNA Mizerne su šanse da napadač Atletica više ikad zaigra za Hrvatsku, a evo i zašto

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 11.10.2018. u 14:43

 • Hoće li se Nikola Kalinić ispričati izborniku Daliću i zatim vratiti u reprezentaciju? Ideja je odlična, dio reprezentativaca podržava takvo razmišljanje struke, ali ideja nema gotovo nikakvih šansi za realizaciju.

  Moramo biti direktni i to reći bez okolišanja. Kalinića nema u medijima, međutim sama logika kaže - da Nikola želi povratak među Vatrene, sam bi se javio. Poslao poruku isprike da želi natrag.

  Ali, nema glasa od Nikole Kalinića, a sve informacije do kojih se može doći upućuju na isti scenarij...

  - Kalinić je fokusiran isključivo na svoju klupsku karijeru - kazao nam je jedan od ljudi bliskih Kaliniću.

  Promjena kluba

  Nije ugodno stalno pisati na istu temu, pisati o Nikoli Kaliniću, a pritom nema njegove izjave za hrvatske medije. Jedino obraćanje javnosti zadnjih mjeseci koje je imao bilo je prilikom predstavljanja u Atleticu. Ali, tada nije govorio o mogućem povratka u reprezentaciju. Zašto? Zato što Kalinić o povratku ne razmišlja. Ili točnije rečeno, do sada nije razmišljao nijednog trenutka.

   

  Mogao je dobiti i srebrnu medalju sa SP-a. Mogao je da je htio, ali nije. Kalinić se jednostavno oprostio od reprezentacije Hrvatske. Utakmicom u Osijeku protiv Senegala, a da u tom trenutku nije ni znao da mu je to zadnja. Atletico Madrid je njegova jedina zanimacija, jer nakon što je ovog ljeta promijenio klub, rijetko igra ove sezone.

  - Svidio mi se Kalinić kada je ušao, jako dobro se kretao - rekao je Simeone nakon utakmice Atletico - Huesca u kojoj je Kalinić ušao u igru u 53. minuti umjesto Antoinea Griezmanna kada je rezultat već bio 3:0.

  Prošle nedjelje igrao je Kalinić premijerno od prve minute protiv Betisa. Još nije zabio prvi pogodak u Primeri, ali Simeone je pun hvale za solinskog centarfora.

  Soccer Football - La Liga Santander - Celta Vigo v Atletico Madrid - Balaidos, Vigo, Spain - September 1, 2018 Atletico Madrid's Nikola Kalinic during the match REUTERS/Miguel Vidal
  REUTERS/Miguel Vidal
   

  - Puno se od njega očekuje i Kalinić je dobro odgovorio izazovu. Imao je dvije velike prilike u drugom poluvremenu, on je napadač kakvog smo tražili i kakav nam treba - poručio je Simeone.

  Jedan od razloga Kalinićeve, može se kazati i nezainteresiranosti za povratak u reprezentaciju, sigurno je približavanje 31. rođendana koji stiže u prvim danima siječnja. S obzirom na to da se većina reprezentativaca oprašta u razdoblju od 32. do 34. godine, jasno je da ni Kalinić ne bi još dugo egzistirao među Vatrenima čak i da se ove jeseni vrati u Dalićev kadar. A vratiti se neće, takva je situacija u ovom trenutku. Ništa se nije promijenilo niti pomaknulo u odnosu Kalinić - Dalić još od zadnje lipanjske nedjelje. Puklo je i zalijepiti se neće. Ma koliko se o tome pričalo, sastavljalo imaginarnu momčad u kojoj bi Kalinić, bez dvojbe, bio prva devetka nakon odlaska Mandžukića.

  Ali, o tome, nažalost, razmišljaju svi osim Nikole...

  Iz drugih medija