LUDO OTVARANJE U SAN MARINU

LEGENDE SVJEDOČILE JEDNOM OD NAJLUĐIH POČETAKA I DEBAKLU HRVATSKE Mlade vatrene pratili sami velikani: Costacurta, Hagi, Šuker...

ATMOSFERA U SAN MARINU Osim bačene baklje nakon prvog gola Rumunjske, većih incidenata nije bilo na stadionu punom Rumunja gdje su se isticale hrvatske zastave iz Trogira i Imotskog
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 18. lipanj 2019. 21:24

Kao što smo i najavljivali, reprezentacija Rumunjske u San Marinu ima gromoglasnu podršku vlastitih navijača. Najviše njih potegnulo je u Serravalle na nacionalni stadion iz raznih dijelova Italije u kojima živi i radi 1,1 milijun Rumunja.

Još od zagrijavanja su Rumunji pljeskali vlastitim igračima i bodrili ih povicima "Romania, Romania", a kada su krenule himne negdje oko 3.000 navijača zapjevalo je u glas. Atmosfera koju su stvorili navijači najviše je podgrijavala skupina na južnoj tribini, u hladu stadiona San Marino.

Na tek drugoj rasprodanoj utakmici na turniru nakon otvaranja između Italije i Španjolske u Bologni našlo se otprilike 200 hrvatskih navijača. U grotlu Rumunja nije ih se čulo, ali potegnuti iz Imotskog i Trogira kao što je pisalo na zastavama, veliki je pothvat sam po sebi.

VIDEO: Filip Ožbolt

Veseli i činjenica što smo na putu prema stadionu vidjeli nekoliko hrvatskih obitelji s malom djecom što na hrvatskim stadionima nažalost nije česta pojava. Oni su se u dresovima Srne, Modrića, Mandžukića i Prše uputili prema stadionu Serravalle gdje je bilo glasnog navijanja, ali i bačene baklje u 13. minuti zbog čega je škotski sudac Madden nakratko prekinuo utakmicu.

Screenshot

Igrali su Hrvatska i Rumunjska u pomalo familijarnoj atmosferi jer su njihovi navijači na tribinama bili međusobno pomiješani, ali možemo samo misliti kako je hrvatskim navijačima bilo u trenucima kada su Rumunji zabijali za vodstvo.

Screenshot

Osim tribina ispunjene su bile i lože u kojima se okupila elita svjetskog nogometa. Osim predsjednika HNS-a Davora Šukera od izaslanika hrvatske kuće nogometa na stadionu je bio izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, a zajedno s njima i član stručnog stožera A reprezentacije Ognjen Vukojević.

Kolega iz Rumunjske potvrdio nam je kako su većinu igrača došle gledati njihove obitelji, a među njima i Ianisov otac Gheorghe Hagi te bivši igrači Barcelone i Valencije Gheorghe Popescu te Adrian Ilie. Osim rumunjskih legendi, na stadionu je bila i jedna talijanska, bivši stoper Milana Alessandro Costacurta.

Linker
26. travanj 2024 09:52