Stu Forster/Getty Images
TEŽAK IZAZOV

'MOŽEMO POBIJEDITI HRVATSKU, TO JE MOMČAD NAJVIŠE RAZINE, ALI MOGU PASTI UZ POMOĆ PUBLIKE' Slovaci puni optimizma uoči velijkog okršaja s Vatrenima

Ususret kvalifikacijskim ogledima hrvatske reprezentacije za Euro protiv Slovačke i Azerbajdžana
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 06. rujan 2019. 11:09

Slovački reprezentativci imali su burno ljeto, sedmorica su promijenila klupske sredine. Transferirana su dva lijeva beka: David Hancko otišao je iz Fiorentine na posudbu u prašku Spartu, a Robert Mazan iz Celte Vigo u Tenerife.

Uz njih i dvojica stopera, Lubomir Šatka iz Dunajske Strede u Lech Poznanj (750.000 eura), a Martin Valjent iz Chieva u Mallorcu (1,5 milijuna eura). Rekorder je 23-godišnji stoper Denis Vavro, koji je za 10,5 milijuna eura otišao iz FC Kopenhagena u Lazio, slijedi veznjak Patrik Hrošovsky, kojeg je za 5,2 milijuna eura Genk kupio od Viktorije Plzen, dok je nepoznat iznos koji je rumunjski Sepsi za 24-godišnjeg napadača Pavola Šafranka platio Aalborgu. Ukupna tržišna vrijednost igrača koje je za rujansku akciju pozvao izbornik Pavel Hapal na TM-u iznosi 176,63 milijuna eura, dok su nakon otkazivanja Matea Kovačića i poziva Miji Caktašu Hrvati Zlatka Dalića na 262,75 milijuna eura.

- Veselim se utakmicama s Hrvatskom i Mađarskom. Riječ je o jako važnim utakmicama za nas u vrlo izjednačenoj skupini. Prednost bi mogla biti što počinjemo s domaćom utakmicom s Hrvatima. Imat ćemo veliku podršku navijača, a u takvim slučajevima uvijek igramo malo bolje. Naravno, bit će teško i protiv Mađara - kazao je 27-godišnji Hrošovsky, veznjak koji u službenoj natjecateljskoj utakmici za Slovačku nije igrao od 2017. godine, a u veljači ove godine u dresu Viktorije Plzen potpisao je kapitulaciju protiv zagrebačkog Dinama u šesnaestini finala Europske lige.

Oglasio se i Hancko, 21-godišnjak koji je dosad skupio četiri nastupa za reprezentaciju.

- Dobro je što sam prešao iz Fiorentine u Spartu i spreman čekam kvalifikacijske dvoboje. Definitivno nas čeka nogometni praznik. Igramo protiv igrača koje gledam otkako sam bio dječak, Hrvati igraju standardno u Ligi prvaka i najjačim ligama svijeta. Puni motivacije idemo u utakmicu. Radi se o momčadi najviše razine, ali vjerujem da ako se dobro pripremimo i dobro odigramo, možemo razmišljati i o pobjedi - rekao je Hancko.

Ramil Šejdajev jedan je od najopasnijih igrača reprezentacije Azerbajdžana, riječ je o 23-godišnjem napadaču Dinama iz Moskve.

- Atmosfera je u reprezentaciji uvijek dobra - kazao je Šejdajev azerskim novinarima, a na pitanje “Čemu se možemo nadati protiv Walesa i Hrvatske?” lakonski je odgovorio:

- Ne znam čemu se vi možete nadati. Osobno, ja se nadam bodovima. Volio bih razveseliti državu, rođake i prijatelje.

Momčad koju vodi hrvatski izbornik Nikola Jurčević ima još šanse za uspjeh u kvalifikacijama, ali situacija baš i nije idealna. Azerbajdžan nakon tri odigrane utakmice još nema nijedan bod, u petak gostuju kod Walesa, a u ponedjeljak dočekuju Hrvatsku. U vrlo izjednačenoj skupini E koeficijent u kladionicama da će Azerbajdžan osvojiti jedno od prva dva mjesta i plasirati se na Europsko prvenstvo 2020. godine iznosi 201...

Linker
26. travanj 2024 19:29