Screenshot: HNTV
NESRETNI UVOD U EURO

TEŽAK UDARAC ZA HRVATSKU REPREZENTACIJU UOČI POČETKA EURA Jedan od najboljih igrača u suzama napustio igru, mali Vatreni ipak pobijedili

Težak udarac doživjela je hrvatska U-21 reprezentacije unatoč 1:0 pobjedi u posljednjoj provjeri prije početka Europskog prvenstva u Italiji sljedećeg tjedna.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. lipanj 2019. 21:42

Hrvatska - Danska 1:0 PULA Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 1500

Hrvatska (4-1-4-1): Posavec 6(od 62. Grbić ) - Uremović, Kalaica, Katić (od 62. Borevković), Čabraja - Šunjić (od 43. Vlašić ) - Murić (od 62. Bistrović ), Moro (od 62. Bašić), Ivanušec (od 62. Majer ), Bradarić - Jakoliš (od 75. Kulenović -).

Danska (4-3-3): Iversen - Nissen (od 46.Maehle), Nelsson (od 61. Sorensen ), Rasmussen, Poulsen - Abildgaard (od 61.Stage), Jensen (od 71. Kofod -), Billing (od 71. Bager -) - Olsen (od 61. Ingvartsen), Wind (od 46.Dreyer), Bruun (od 46. Duelund).

U 38. minuti prijateljske utakmice s Danskom na stadionu Aldo Drosina u Puli ozlijedio se jedan od ključnih igrača mlade reprezentacije Ivan Šunjić. Dinamov veznjak u suzama je napustio travnjak uz aplauz pulske publike, a čekaju se prve vijesti o težini ozljede.

Bio je to jedan naizgled bezazlen duel - Olsen se spotaknuo preko lopte i nogom svom snagom udario u Šunjićev gležanj. Dinamov veznjak pao je uz bolni krik, liječnici su mu ukazali pomoć i nakon nekoliko minuta prekida je nastavio utakmicu. Međutim, pet minuta kasnije dao je znak da ne može te je u suzama napustio travnjak, a zamijenio ga je Nikola Vlašić.

Toma Bašić donio je na kraju pobjedu Hrvatskoj u posljednjoj minuti utakmice i tako Gračanova vrsta s velikim samopouzdanjem putuje na Euro! Mladi Vatreni bez trojice A reprezentativaca - Josipa Brekala, Filipa Benkovića i Alena Halilovića - odigrali su sasvim dobru utakmicu s Dancima i spremni su za Euro.

Također, sjajna vijest glasi da je Nikola Vlašić izgledao odlično. Ima i loša vijest: tri minute prije kraja prve dionice na travnjak je pao i ostao sjediti Ivan Šunjić. Nakon toga se pridigao, s rukama na licu izašao je s travnjaka, a zamijenio ga je Nikola Vlašić. Bila je to najupečatljivija scena prve dionice koja je trebala zabrinuti. Vidjet ćemo o kakvoj se ozljedi radi kad se obave sve pretrage te postavi dijagnoza. Bilo bi dosta nezgodno da toliko bitan igrač kakav je Šunjić ne bude zdrav za Europsko prvenstvo u Italiji i San Marinu. Nakon otkaza Duje Ćalete-Cara bio bi to drugi velik udarac za mladu vrstu. Nadanja su da će Šunjićeva ozljeda ipak biti od onih nakon kojih nećemo pisati o hendikepu Gračanove vrste.

Screenshot: HNTV

Inače, ogled mladih vrsta koje imaju visok renking pred Euro ponudio je zanimljiv nogomet, dosta jakog ritma. Hrvatska je posebno u prvom poluvremenu imala više prilika za pogodak. U tom je dijelu inspiriran bio Robert Murić, koji je s prijetnjama Dancima počeo već na samom startu kad je odlično opalio iz slobodnog udarca, ali malo preko grede. Nakon toga je solo prodorom probio dansku obranu, ali je njegov udarac s vrha šesnaesterca obranio Iversen. Konačno, Murić je centrirao iz kornera, Uremović je odlično uletio između obrambenih igrača Danske, ali njegov udarac glavom s šest metara otišao je preko grede.

Druga dionica opet je počela s prilikom Hrvatske, Ivanušecov je udarac s otprilike osam metara blokiran, makar smo svi već vidjeli loptu u mreži. Tri minute kasnije jako je dobro pucao i Nikola Vlašić, zamalo kraj vratnice. Kako to obično biva, nakon svih propuštenih prilika Danci su mogli do pogotka, nakon jedne gužve u hrvatskom šesnaestercu Billing je pogodio gredu. Nikola Vlašić nešto je kasnije namjesto zicer Bradariću, ali ovaj nije pogodio s nekoliko metara.

U samom finišu, Toma Bašić primio je loptu na visini šesnaesterca, ubacio se u šesnaesterac, slomio kompletnu obranu Danaca i onda lijevom nogom pogodio donji desni kut danskog vratara.

Linker
25. travanj 2024 21:24