REUTERS
BIT ĆE TEŠKO

TALIJANI O HRVATU - TO JE ČOVJEK ZA TURBULENTNE SITUACIJE Proslavljeni Vatreni ima težak zadatak, nešto kao da se zimi pokušava popeti na Everest

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 27. travanj 2018. 10:06

Sad već bivšem treneru Udinesea Massimu Oddu najveći je krimen bio što nije znao kontrolirati svlačionicu. Za Igora Tudora to će ujedno biti i najveći izazov, jer ako u tome uspije onda će kroz prizmu svoje momčadi imati i priliku pokazati svoj trenerski gen. Zbog igračke karijere u Juventusu nije mu trebalo predstavljanje, a trenerski je opisan kao čovjek za turbulentne situacije.

- Da nije tako vjerojatno ja ne bi bio ovdje - odgovorio je Tudor na takvu konstataciju prilikom predstavljanja, nedugo nakon što je povukao svoj prvi potez i pustio momčad iz karantene zbog procjene da s psihološkog aspekta dosta loše stoji.

Riskantan potez

Dio medija njegov angažman smatra riskantnim potezom, jer klupski čelnici time nisu ugasili nezadovoljstvo navijača, koji su očekivali neko provjereno domaće rješenje, ali generalni direktor Collavino je istaknuo da je Tudorov rad praćen duže vremena i da ima puno povjerenje za vođenje projekta koji mu je povjeren.

DORTMUND, GERMANY - DECEMBER 10: Head coach Igor Tudor of PAOK FC shourts during the UEFA Europa League group C match between Borussia Dortmund and PAOK FC at Signal Iduna Park on December 10, 2015 in Dortmund, Germany.  (Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)
Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

- Kada četiri kola prije kraja preuzmeš momčad koja ima 11 poraza u nizu i to uoči utakmice koja je ključna za ostanak, a pritom je to tvoje prvo trenersko iskustvo u Italiji, onda nemaš lagan zadatak. Otprilike kao da se zimi pokušavaš popeti na Everest - piše portal TuttoUdinese, navodeći da Tudor do kraja sezone mora stimulirati i noge i glave, biti psiholog i psihijatar.

La Gazzetta dello Sport prisjetila se Tudorove epizode u Juventusu te činjenice da je baš na Friuliju 2002. godine osvojio titulu prvaka sa Starom damom, da je bio sjajan u skok igri te odlične desne noge.

Italija ga pamti i po pljuski Francescu Tottiju, kapetan Rome je u pobjedi 4:0 napravio gestu koja je značila otprilike “dobili ste četiri komada sad idite kući”, pa dobio reakciju.

- Moja gesta je imala motiv, Tudor i ja znamo koji je bio - objasnio je kasnije legendarni Totti.

Linker
05. svibanj 2024 11:28