Shaun Botterill/Getty Images
SVE SE VRTI OKO MADRIDA

TALIJANI OKRENULI PLOČU U PRIČI O HRVATSKOM REPREZENTATIVCU Veliko pojačanje od 50 milijuna stiglo u Madrid, novi igrač stiže i Zvoni Bobanu

Španjolski napadač Alvaro Morata nastavlja karijeru u dresu Atletica, sudbina Ivana Perišića ponovno je potpuno neizvjesna, Bobanov Milan doveo i drugo ljetno pojačanje
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 07. srpanj 2019. 15:27

Atletico Madrid u pravoj je ofenzivi. Madriđani su jučer za 50 milijuna eura kompletirali transfer španjolskog napadača Alvara Morate iz redove Chelseaja. Morata je krajem siječnja stigao na posudbu na Wanda Metropolitano, a za Los Rojiblancose postigao je šest pogodaka u 17 utakmica.

- Atletico Madrid i Chelsea postigli su dogovor oko transfera Alvara Morate. Španjolski napadač sljedeću sezonu provest će s nama na posudbi, a njegov transfer postat će trajan početkom sezone 2020/2021. - stoji na službenoj internetskoj stranici španjolskog prvoligaša.

Peto pojačanje

Morata je već peto pojačanje madridskog Atletica ovog ljeta nakon što je klub potvrdio transfer meksičkog veznjaka Hectora Herrere, španjolskog veznjaka Marcosa Llorentea, brazilskog braniča Felipea i napadača Joaa Felixa, za kojeg su Madriđani izdvojili rekordnih 126 milijuna eura. Očekuje se kako bi upravo Morata i Felix trebali biti zamjena u ofenzivnom dijelu momčadi za francuskog reprezentativca Griezmanna, koji bi se trebao priključiti Barceloni.

Soccer Football - La Liga Santander - Rayo Vallecano v Atletico Madrid - Campo de Futbol de Vallecas, Madrid, Spain - February 16, 2019  Atletico Madrid's Antoine Griezmann celebrates scoring their first goal with Alvaro Morata   REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

MILAN DOVEO NOVO POJAČANJE

I Milan je doveo igrača. Rossoneri su u subotu potvrdili transfer 21-godišnjeg lijevog beka Thea Hernandeza iz Real Madrida, za kojeg su izdvojili 20 milijuna eura.

Hernandez je prošlu sezonu proveo na posudbi u Real Sociedadu, a za španjolskog prvoligaša upisao je 28 nastupa.

MILAN, ITALY - APRIL 27:  Ivan Perisic of FC Internazionale looks on during the Serie A match between FC Internazionale and Juventus at Stadio Giuseppe Meazza on April 27, 2019 in Milan, Italy.  (Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)
Emilio Andreoli/Getty Images

'IVAN PERIŠIĆ NIJE NEDODIRLJIV'!

Situacija s Ivanom Perišićem još nije iskristalizirana, i dalje je pitanje hoće li 30-godišnji hrvatski ofenzivac ostati u redovima milanskog Intera i nakon ljeta.

Nakon dolaska Antonija Contea za novog trenera, pojavila se priča da Perišić sigurno odlazi, no Tuttosport je sada okrenuo ploču i piše kako Perišić više nije među igračima koji će sigurno napustiti San Siro.

- Perišićeva pozicija sada je čvršća nego što je bila, ali on definitivno nije nedodirljiv. Primi li Inter neku zanimljivu ponudu, sigurno će je razmotriti - piše talijanski sportski dnevni list iz Torina.

Ruben Loftus-Cheek potpisao novi ugovor s Chelseajem

Engleski veznjak Ruben Loftus-Cheek (23) potpisao je novi petogodišnji ugovor s Chelseajem, po kojem će zarađivati 6,7 milijuna eura po sezoni.

Loftus-Cheek je prošao omladinski pogon Chelseaja, a u klubu je od svoje osme godine. U prvoj momčadi debitirao je u sezoni 2014–15. kao 18-godišnjak. Unatoč velikom talentu u tri sezone skupio je samo 32 nastupa, pa je u ljeto 2017. otišao na jednogodišnju posudbu u Crystal Palace. U dresu "orlova" napokon je dokazao svoj talent te je zaradio poziv u englesku reprezentaciju.

Prošlog ljeta se je vratio u Chelsea, a trener Maurizio Sarri dao mu je veliku minutažu. Skupio je 40 nastupa u svim natjecanjima, te je zabio deset golova.

Linker
27. travanj 2024 01:37